Boss Gt-8

kelle demiş ki:
600$ .
sen napacan gt8 i ya. neyse al bi dene . bi karşılaştirma da sen yap xt live ile sonra yaz karala buraya bişiiler.
bide ant muzikte 480$ yaziyor. ellerinde kalmışmıymış sormak gerek telefonla

denemek lazım.belkide aradığım sey bu aleitn içinde.aslında pod u sattığıma pişmanım.keske satmasaydım diyorum.satmıs bulundum ve elimdeki para anca gt8 e yetiyor.emin değilim ama alabilirim.gerçi kullanıslılığı poddan baya cozr gibi gözüküyor.pek kullanıcı dostu değil bu alet.gerçi bilinçli kullanıcının en büyük dostu olabilir o ayrı 🙂 ama bana dist ları dijitalim diye bağırıyor gibi geliyor nedense.

kelle demiş ki:
600$ .
sen napacan gt8 i ya. neyse al bi dene . bi karşılaştirma da sen yap xt live ile sonra yaz karala buraya bişiiler.
bide ant muzikte 480$ yaziyor. ellerinde kalmışmıymış sormak gerek telefonla
bu fiyata kdv dahil deği kdv eklersen 600 falan oluyor dostum !!!! yanılmayın 😆

şarkınızı dinledim DreamofStyks gt8 ile ilgili ton çok digital geldi kulağıma şarkıdaki delay&reverb oranı çok fazla, tonu öldürmüş gitarı arka plana atmış sanki ?

tiamatx demiş ki:
şarkınızı dinledim DreamofStyks gt8 ile ilgili ton çok digital geldi kulağıma şarkıdaki delay&reverb oranı çok fazla, tonu öldürmüş gitarı arka plana atmış sanki ?

Sağol o ton Satriani tonlarına yakın bir ton olduğu için kulağına öyle gelmiş olabilir.Birde bazıları gitar önde bazıları arkada diyor bu sanırım zevk ve renk meselesi ama ben memnunum herşeyden =) diğer linkte gitar olduğu için sadece orada daha iyi duyabilrsin onla ilgili bir yorum yapmamışsın bir de ?

tiamatx demiş ki:
diğer linkteki şarkınıda dinledim bütün olarak güzel aslında ama ton olarak hala çok digital bilmiyorum sorun belkide bendedir🙂

bence sat gt8 i bunu al amt california direkt mixere girilmiş pedalın çıkışında kabin simulatörü var
http://www.hemenpaylas.com/download/1911292/californiaband1.mp3.html

http://www.amtelectronics.com/products/product_pages/california.html

Dostum ben arada EQ farklarından başka GT8'imi sattırtacak bi fark göremedim 🙂 Üstelik GT8'de aynı soundun yanında çok daha farklı soundlar alabiliyorken !

melihbozkurt84 demiş ki:
arkadaşlar benimde size bir sorum olacak.benim gitarım sabit köprülü bir gitar.insanın canı ara sira tremolo ve floyd rose ile yapılan atrasyonlardan çekiyor.aceba gt-8 den vereceğim herhangi bir efect yada efectler ile floyd kullanıyormuş gibi bir tını alabilirmiyim.yani bu efectleri exp. pedala atayıp floyd hareketi yapacağım yerlerde exp. pedalını ileri geri hareket ettirerek sesi floydda olduğu gibi değiştirme sansım varmı?

kib.kolay gelsin.müzikle kalın.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.😀

Foruma öyle bakınırken dikkatimi çekti. Pedal band veya whammy effectini expression pedala ata. Aralığını 1 oktav olarak ayarla o zaman istediğin şeyi yapabilirsin.

Ama şöyle bir durum var ses inceldikçe biraz dijitalleşiyor bu yüzden GT8 e bir adet Digitech whammy bağlarsan sanırım işini daha iyi görür.

Perfectionist demiş ki:
melihbozkurt84 demiş ki:
arkadaşlar benimde size bir sorum olacak.benim gitarım sabit köprülü bir gitar.insanın canı ara sira tremolo ve floyd rose ile yapılan atrasyonlardan çekiyor.aceba gt-8 den vereceğim herhangi bir efect yada efectler ile floyd kullanıyormuş gibi bir tını alabilirmiyim.yani bu efectleri exp. pedala atayıp floyd hareketi yapacağım yerlerde exp. pedalını ileri geri hareket ettirerek sesi floydda olduğu gibi değiştirme sansım varmı?

kib.kolay gelsin.müzikle kalın.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.😀

Foruma öyle bakınırken dikkatimi çekti. Pedal band veya whammy effectini expression pedala ata. Aralığını 1 oktav olarak ayarla o zaman istediğin şeyi yapabilirsin.

Ama şöyle bir durum var ses inceldikçe biraz dijitalleşiyor bu yüzden GT8 e bir adet Digitech whammy bağlarsan sanırım işini daha iyi görür.

Hiç gerek yok o işi FX Chain'den halledebiliyorsunuz ama bunu tekrar tekrar açıklamıcam biraz araştırıp bulun.

GT8 distortion ton

Gt8 ile beraber single manyetikli fender stratocaster kullanıyorum.Gitarım single manyetikli olduğu için distortion tonlarında dip gürültüsü oluyor. Gürültü olmaması için gate i fazla açtığım zamanda ton kalitesini kaybediyor.Sweap picking ve taping için compressoru açtığım zamanda dip gürültüsü dahada şiddetleniyor.Yani uzun zamandır gt8 kullanmama rağmen fazla dip gürültüsü yapmayan sweap picking ve taping tekniklerini rahat kullanabileceğim bir distortion tonunu hala bulamadım.Elinde güzel distortion tonları olan(metal değil) arkadaşlar benimle ve diğer kullanıcılarla bu tonları paylaşırlarsa sevinirim.
Not:Tonları ister bu siteden istersenizde özelden mail atarak paylaşabilirsiniz.

benimde yeni evimdeki elektrik hattı topraksız olduğu için benzer bir sorun yaşıyorum.eski tonlarımın hepsi hemen hemen çamurumsu sesler çıkartıyor.bu sorunu çözmek için ben prosesör üzerinde bulduğum gürültüsüz herhangi bir tonun üzerinden ayarlar ile oynayarak erişmeye çalışıyorum.ve hemen hemen erişiyorumda.gaine çok yüklenme genelde.az aç.middle gain yap higain durmasın.

birde forumdan bir arkadaş noisegate i analog set upta başa koyarsanız gitar önemini yitirir demişti.gitar etkisini azaltmak için böyle bişey deneyebilirsin. işe yatıyormu bilmiyorum.

başka aklıma gelen gitar simden.sinle - hum değişikliği seçebilirsin birazda olsa işe yarayabilir.bunların dışında benim yazdığım gürültüsüz bir ton var.ama sende nasıl çalışır bilmiyorum.ve ayrıca biraz digital oldu gürültüsüz olsun derken.😀 istersen bir ara yazabilirim onu.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

bu arada ben topraklamayı nasıl yapacağım???ev kira çok deşme ihtimalim yok.en yakında doğalgaz sobası falan var ona versem olurmu toprağı yada doğalgaz borusuna nasılsa boru duvara giriyo toprağa temas ediyo? (gerçi herhangi bir kaçakta havaya uçma ihtimalimiz olabilir gibime geliyo :?: :?: :roll: olurmu aceba??

melihbozkurt84 demiş ki:
benimde yeni evimdeki elektrik hattı topraksız olduğu için benzer bir sorun yaşıyorum.eski tonlarımın hepsi hemen hemen çamurumsu sesler çıkartıyor.bu sorunu çözmek için ben prosesör üzerinde bulduğum gürültüsüz herhangi bir tonun üzerinden ayarlar ile oynayarak erişmeye çalışıyorum.ve hemen hemen erişiyorumda.gaine çok yüklenme genelde.az aç.middle gain yap higain durmasın.

birde forumdan bir arkadaş noisegate i analog set upta başa koyarsanız gitar önemini yitirir demişti.gitar etkisini azaltmak için böyle bişey deneyebilirsin. işe yatıyormu bilmiyorum.

başka aklıma gelen gitar simden.sinle - hum değişikliği seçebilirsin birazda olsa işe yarayabilir.bunların dışında benim yazdığım gürültüsüz bir ton var.ama sende nasıl çalışır bilmiyorum.ve ayrıca biraz digital oldu gürültüsüz olsun derken.😀 istersen bir ara yazabilirim onu.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

bu arada ben topraklamayı nasıl yapacağım???ev kira çok deşme ihtimalim yok.en yakında doğalgaz sobası falan var ona versem olurmu toprağı yada doğalgaz borusuna nasılsa boru duvara giriyo toprağa temas ediyo? (gerçi herhangi bir kaçakta havaya uçma ihtimalimiz olabilir gibime geliyo :?: :?: :roll: olurmu aceba??
gt8 üzerindeki kayıtlı distortion tonlarını kurcaladım fakat işin içinden çıkamadım yinede iyi birşeyler yaratmaya çalışıyorum yazdığın tonu benimle paylaşırsan sevinirim

arkadaşlar meraba...benmde yaklaşık 1haftadır gt8 im war yawaş yawaş çözmeye başladım aleti ama yine de bana tavsiyeleriniz wwarsa ton yazma konusunda her türlü bilgiye açığım..bu arada loop ve fx cahin tuşları ne işe yarıo hala bulmuş deilim 8O

DreamofStyks demiş ki:
tiamatx demiş ki:

Sağol o ton Satriani tonlarına yakın bir ton olduğu için kulağına öyle gelmiş olabilir.Birde bazıları gitar önde bazıları arkada diyor bu sanırım zevk ve renk meselesi ama ben memnunum herşeyden =) diğer linkte gitar olduğu için sadece orada daha iyi duyabilrsin onla ilgili bir yorum yapmamışsın bir de ?

tonlar o kadar da kötü gelmedi bana...

melihbozkurt84 demiş ki:
ESER13 demiş ki:
gt8 üzerindeki kayıtlı distortion tonlarını kurcaladım fakat işin içinden çıkamadım yinede iyi birşeyler yaratmaya çalışıyorum yazdığın tonu benimle paylaşırsan sevinirim

tamam hocam bu akşam eve gidince kurcalar sana yazarım.istersen msn e ekle ordan halledelim.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.

msn: [email protected]

bu arada elektrik soruma bir cevap bilen varmı?

GT8 topraklı bir alet olmadığı için evin elektrik düzeneğinin topraklı olması veya topraksız olması birşey değiştirmeyecektir.Sorunun gitardan, monitör v.b şeylerin önünde çalıyorsan onlardan, biraz floresandan, cort kablo bile kullansan kablodan(en düşük planet waves kurtarıyo) veyada boss gt8'in noise ayarlarındandır.

Bence en önemli etkenler monitör kablo veya manyetiklerin single ise onlardır.

Geri