ludingirra demiş ki:merhabalar gt-8 dip gürültüsü konusunda nasıl. ben şu anda digitech kullanıyorum ve gt-8 almayı düşünüyorum. digitech lerde noise gate özelliği ile gitardan sinyal gelmediği zaman alet sesi kendiliğinden kapatıyor ve bu özelliğin hassasiyeti de ayarlanabiliyor böyece olan dip gürültüsü bile çalmadığınız zaman duyulmuyor. gt-8 de bu tarz bi özellik varmı ? ya da dip gürültüsü konusunda nasıl bu alet? sorumu yanıtlarsanız çok yardımcı olacaksınız. şimdiden teşekkürler...
gt8 de oluşan dip gürültüsünün asıl sebebi toprak hattı olmayan elektrik tesisatı. gt8 aslen profesyonel kullanım için üretildiği için ve profesyonel sitemlerde kullanılan mixerler ampliler toprak hattına sahip olduğu için dip gürültüsü sorunu ortaya çıkmıyor çıkanlarda noise suspender kullnarak fazla sustain kaybetmeden çözülebiliyor ama bizim gibi gt8 i bilgisayara bağlayan kullanıcılar için dip gürültüsü büyük bi kabus. bu soruna çözüm bulmak için bilgisayara giriş yapmadan önce toprak hatlı küçük bir mixeri bypass yaparak kullanmak araya preampı devre dışı bırakımış bir ampli koymak ve bigisayarı topraklamak sorunu çözebilecek problemler.
ludingirra senin asıl sorunun cevabına gelince gt8de bulunan çift preamp ı kullanarak A yı sessiz bırakıp dynamic ayarını kulanarak gitardan sinyal geldiğinde B premapına yazdığın gerçek efekt e geçip sinyal kesildiğinde de sessiz A preampına geçerek söylediğini yapmak mümkün.