bifist demiş ki:arkadaşlar yeni bir gt8 kullanıcısı olarak öncelikle deneyim ve bilgilerinizi
paylaştığınız için çok teşekkürler.bu başlıkta yazan bütün yazıları okudum ve
gerçekten gt8 gibi karışık bir aleti çözmem için çok faydalı bilgiler.
ve DreamofStyks arkadaşım senin tavsiyelerine uyarak bir de ultrag aldım.
fakat deneme şansım olmadı.
kolay bir sorum olucak gt8 ve ultrag arasında bağlantıyı nasıl yapıyoruz.daha önce yazıldı bu ama hala tam net değil benim için.
şu doğrumudur:
gitardan ultrag nin inputuna utlragnin outputundan gt8 in inputuna ve en sonda ultra g nin xlr çıkışından mixere giriyorum dimi?
doğrumudur?
peki ya pc için nasıl?aynı sıra mı?(bu arada xlrı jack girişine çeviren kablom da mevcut).
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Yok arkadaşım sen olayı tersine çevirmişsin =)) heh ama doğrudur insanın aklı karışabiliyo böyle şeylerde.
1-Şimdi ilk başta yapman gereken gitardan çıkan kabloyu GT8'in inputuna girmek
2-GT8'in Left(Mono) outputundan çıkan kabloyu Ultra-G'nin inputuna girmek.
3-Son olarakta elinde ki bi ucu XLR bi ucu Jack olan kabloyu Ultra-G'ye takıp kablonun diğer ucunu nereye girmek istiyorsan (mixer, sistem, pc v.b girişler) oraya takmak.
Sana tavsiyem eğer amfi ile kullanıcaksan varsa CD Input kısmından girmen yoksa Fx Send kısmından girmen.Birde Ultra-G'nin sürekli pil yemesini istemiyorsan 500Miliamperlik çok uçlu olup uçlarından birinin 9Volt'luk pil girişlerine bağlanıcak uçlarından bulunan bir adaptör al.Pili takarmış gibi adaptörün o ucunu tak oraya.Hem pilim bitti derdi olmaz hem de daha rahat çalışır Ultra-G.
Ultra-G'nin üzerinde ki düğmelerdende elektriksel bir sorun hissedersen yada elektriksel bir nedenden ses tekrar etmesi gibi bir sorun yaşarsan GND tuşu var ona bas.Onun üstünde 4x12 yazan bi tuş var o sürekli açık kalsın.Birde diğer tarafında aletin iki tane -20 DB olan tuşlar var bunlar sesi azaltmak için mesala girdiğin sistemde ses cızırtı yapıyorsa kısık seste bile o zaman bir tane -20 tuşuna basıcaksın ses çıkışını azaltıcak sen sesini girdiğin sistemden açıcaksın böylece sistemide yormamış olucaksın zararda vermemiş olucaksın sesin de daha net çıkıcak.Genelde canlı performanslarda ben öle yaparım -20 hep açıktır sistemden açtırırım kendi sesimi processorun levelinden değil.
Aklına takılan başka bir nokta olursa açıklayabilirim.
Güle güle kullan.
Birde şu sitede ki tonların bazıları çok iyi tavsiye ederim.
http://boogieshooz.com/gt8/files/
Ama bunları yükleyebilmek için pc ile processorun arasında ki bağlantıyı gerçekleştiricek bir MIDI kablosu alman lazım.Ses kartının orda monitör girişine benzer birşey var ise oraya takıcaksın ordan iki tane kablo çıkıcak aldığın MIDI çeviricisinde.Biri in biri out olur kablonun outunu GT8'in in'ine kablonun in'ini GT8'in out'una takıcaksın sonra arayüz programı var indirdiğin tonu atmak için o programı indirip ordan indirdiğin tonu açıyosun sonrada GT8'e gönderme tuşu var programda gönder diyince processoruna gidiyo ton.Processorden WRITE diyince kaydediosun istediğin yere beğenirsen tonu.