spree demiş ki:
Ya arkadaşlar google da saatlerimi harcadım bir yığın şey okudum ve buldum. Bazılarımız demiştiki treble vs. ayarları 15 i yada bilmem kaçı geçmesin vs...vs..vs... bunlara çok ters düşen şeyler buldum mesela bir tane ton yazdım kendim ve bu tonu bir siteden bulduğum tondaki verilerle tekrar değiştirdim. ve çok hoş lead tonu yakaladım. tizler yani presence falan çok yüksek değerlerde olmasına karşın ton çok iyi oldu amp simul ise sldn idi yani bu processor ün ayarlarını bazen yükseltebilmememiiz zaten saçma olurdu ozaman trebleyi falan 50 ye patch leveli 100 e kadar yaparlardı. bazı drumlarda bazı eq ayar prensipleri çerçevesinde bu ayarları açmak yada kısmak aradığımız tona bizi ulaştırıyor. Yani demek istediğim kendinizi "ben bi ton yazim ama treblem 15 i geçmesin çünkü kural bu" saçmalıklarıyla kandırmayın. herşeyin bir dengesi bir prensibi var sadece gt 8 i öğrenmeye çalışmayın eq ilede ilgilenin mantığını çözün gitarınızın frekans aralığı bellidir bu harmanlama işleri çok önemli.
Dostum o tür yazıları yazan bendim de sen beni yanlış anladın sanırm tabi ki hiçbirşey için bir standart yoktur ama benim söylediklerim zaten ton karakteristiğiyle ilgili değildi pek fazla hatta EQ ile ilgili hiçbirşeyden bahsetmedim bile diye hatırlıyorum.
Benim söyleme çalıştığım şeyler frekanslar ile alakalı mesala örnek olarak EQ çok tizken ses normal geliyo olabilir bu tabi ki olabilir ama mesala o patch'in sesini açmak için EQ genel desibelini açmayın veya Patch levele yüklenmeyin bunlar kabin kısıkken bile patlamış etkisi yaratıyo yani tonla hiçbir alakası yok EQ genel desibelinin açılması veya Patch level'in yüksek tutulmasının..
Tabi ki ben 100 ve 90'ı geçmemeye çalışın derken illa da bütün patchler için sölemedim mesala aşşağıdaki gibi
Modellemelerin EQ değerlerine göre ayar çekilebilir başka bir tonda kötü etki yaratan birşey diğerinde daha iyi sonuç verebilir ama Patch Leveli maximuma çıkarmak veya EQ'nun genel desibelini aynı şekilde maximuma çıkarmak hçibir zaman iyi bir sonuç vermeyecektir.