Öncelikle Deniz'e çok çok geçmiş olsun diyorum, olayı başarıyla kapattık en az onun kadar rahat ve mutluyum şuan 😀
Konu özetle şöyle gelişti;
Bu malzemeleri çalan arkadaş facebook alım-satım sitelerinde beni görüp mesaj attı. (Bkz. Cami duvarına işemek).
"Gibson marka gitarımı nereye satabilirim" dedi. Zaten bu soru herşeyi anlattı, ama ilk etapta ya bir arkadaşım trollüyor ya da bu aliexpressden getirdi yüksek fiyattan vermeye çalışıyor olabilir diye düşündüm, hırsızlık olayı da aklıma geldi ama çok ihtimal vermedim. Detay istedim; marka model bilmiyor, konuya çok uzak, fotoğraf istedim; sadece sapın fotoğrafı çekip yollamış, seri no istedim; internetten bulup atmış. Bende bu ara çok yoğun olduğum için sahte arkadaşım bu gitar deyip konuşmadan çıktım. Sonrasında tamamen tesadüfi bir şekilde bu başlığa girdim, bi heyecan yaptım, konuşmadan da birkaç gün önce ayrılmıştım, mesajlaşmayı buldum elemanı ekledim ve konuyu düzeltip çocuğu kafaladım, gitara alıcı oldum. O esnada Deniz ile sürekli iletişim halindeydik, kendisi de mahallede görmüş çocuğu o esnada. Sonra bu arkadaşı yakalayıp güzelce bir dövsek mi diye kısa süreli mantıksız gelgitler yaşadıktan sonra polisle çözme kararı aldık 😀
Deniz koşturup sivil polisler ile görüştü, sivil polisin numarasını elemana verdim arkadaşım gibi, sonrası malum, arkadaş şuan nezarethanede konuşmama hakkını kullanıyormuş 😀😀😀😀😀
Velhasılı konuyu sakin bir şekilde çözmüş olduk, umarım gitardan başka götürdüğü şeylere de ulaşabilirler, sıradaki temennim bu yönde 🙂