Celestial Asylum

Nick olayına gelince büyük sensei Arda :tap:
Aslında benimkinin gitar markası olan Fender ile alakası yok : ) o daha çok FRP'den kaynaklı; orta dünyanın narin yaratıkları olarak bildiğimiz bir ırkın çokça genelleşmiş adının, kendi adımla birleştirilip o halkın isimlerine benzetilmiş bir versiyonu : ))
ama arapça Fender' e benzetmekte haklısın sen de : ) açıklamadıkça herkes öyle sanıyor : ))

ElfendeR demiş ki:
Şimdi.. Aslında olay şöyle ki.. Bizim CA başlığı pro. diye nitelendirilmek isteyen grup ve isimlerin yer aldığı; formun diğer bölümüne de açılmış!! Ben orada da başlığı görünce atladım haliyle Fan olaraktan : )) but oradan tanımadığım yırtıcı bir arkadaş, benim yazdığım mesajdan sonra; "demoyu nereden bulabiliriz" diye soran bir arkadaşa sert üslubuyla çocuk kovalar gibi; "araştır bul biraz, hem bu başlık amatör gruplar bölümünde de var, hadi oradan devam edin!!" şeklinde atıldı bir anda?!?! Polemiğe girmemek için ve (bilmiyorum!) orada açılmış başlığın kural dışı olabileceğini düşünerekten (?!) cevap yazmadım!
Sonra da size bir sorayım dedim?! Oradaki başlığı kim açtı haberiniz var mı?!

Selamlar...
1- Profesyonel gruplar adı altında olan başlığa uygun olan cevabı yazdım.
Müzik zaten iddialı... Bu tarz herkesin klavye delikanlılığı yaptığı yerlerde gereksiz zorlamalar sakıncalı olabilir.

2-Berkay...Benim demodaki favori parçam olan ANUNNAKI REBLLION aylar önce RS'ye teslim edildi. Zaten 2. track geçen complationda yer almıştı.
Ayrıca yeni çıkacak parça hem gaz, hem teknik hem de her çeşit dinleyicinin dikkatini demodaki diğer parçalara göre daha rahat çekebilecek bir parça.
İlgin için sağol.
Bu arada her seferinde benim tarzım değil diyorsun CA için ama benimde sıkı bir Marty ve MEGADETH hayranı olduğumu ve onlardan etkilendiklerimi parçalarda çok kullandığımı göz ardı etme. Biraz dikkatli dinle etkilenimleri duyabilirsin. 😉

3- Haşmetli EL FENDER... Tabiiki ELF ENDER olduğunu herkes biliyor ama ben şaka olsun diye öyle yazmıştım merak etmene gerek yok. Ayrıca Profesyoneller tarafına yazdıkların için sağol.

DamnationGame demiş ki:
Selamlar...
1- Profesyonel gruplar adı altında olan başlığa uygun olan cevabı yazdım.

2-Berkay...Benim demodaki favori parçam olan ANUNNAKI REBLLION aylar önce RS'ye teslim edildi. Zaten 2. track geçen complationda yer almıştı.
Ayrıca yeni çıkacak parça hem gaz, hem teknik hem de her çeşit dinleyicinin dikkatini demodaki diğer parçalara göre daha rahat çekebilecek bir parça.
İlgin için sağol.
Bu arada her seferinde benim tarzım değil diyorsun CA için ama benimde sıkı bir Marty ve MEGADETH hayranı olduğumu ve onlardan etkilendiklerimi parçalarda çok kullandığımı göz ardı etme. Biraz dikkatli dinle etkilenimleri duyabilirsin. 😉

Evet farkındayım! Zaten ben gitarlardan fazlasıyla memnunum sizin grupta! 😀 Evet bence de iyi bir seçim olmuş Anunnaki Rebellion! Umarım istediğiniz ilgiyi görürsünüz 😀

Ya nick olayı komik oldu abi gerçekten; ben de atladım hemen sazan gibi : )) pardon : )
Diğer kısımda açılmış olan başlıkta yazanlara da konum gereğince söz hakkı olan bir kişi olarak cevabı vermiş olman içimi rahatlattı!! Biz birileri gibi klavye delikanlılığı yapsaydık; verecek, gereğinden çok cevabımız olurdu o kesime sanırım?! Ama amaçlar çok farklı..
Benim tek derdim; dinlemekten zevk aldığım ve (kendimce) günümüz koşulları içerisinde sağlam bir yeri hakeden kişi ya da grupları tarafsız bir şekilde, bağnazlaşmadan ve objektif bir dinleyici (otorite ya da bir konuda uzmanlaşmış eleştirmen değil!!) _sadece dinleyici_ gözüyle diğer insanlarla paylaşıp bilmeyen; ama ilgilenmek isteyecek olanlara duyurabilmek.. Ve bu amacımın uygulamasındaki baş köşeyi de Celestial Asylum almıştır!
Tüm "bağnaz" Rock-Metal severlere ve huysal kardeşlerine duyurulur (olmayanlar üstüne alınıp gereksiz polemikler yaratmasın!!)

TurkRock' taki pro. gruplardaki başlığı ben açmıştım daha TurkRock.com un yapısını anlaymadığım zamanlarda...
sonradan amatör grup başlığını görünce dank etti buraya açtım başlığı : ))

olay bundan ibarettir

Lord of the thunder
anneni kandır
babanı inandır
gel bu gece

demekten başka çarem kalmıyor ; )

pardon yaw şimdi baktımda ben açmamışım : ))

kafa beyin uçtu benim valla iyice...neyse

ama açan arkadaş bizim burdaki başlık altında yanılmıyorsam 1 kere güzel şeyler yazmıştı grup için...sanırım daha da özümseyip pro. gruplar arasına yazmalıyım diye hissetti, bilemiycem...

neyse sağlık olsun...ordaki bir kişide bu sayede ilgilenmiş nerden bulabilirim demiş iyi oldu merak edenler +1 olmuş oldu : ))

görüşmek üzere : )

RÖPORTAJJJ...!!!???

mesaj tarihi: 16-09-2004 14:16
--------------------------------------------------------------------------------
Selam arkadaşlar...
RS dergisinin son sayısında demo kritiğimiz ve diğer gurup elemanları Ankara'da bulunmadığı bir zaman sadece benimle yapılmış bir röportajımız bulunuyor.
Buradan RS dergisine ve orada bizimle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Sağolsunlar neredeyse 2 tam sayfa ayrılmış kritikle beraber.

Yalnız Röportaj ortada duran bir mikrofon etrafında sohbet usulu yapıldı ve havaya konuşulan sözler daha sonra röportajı yapan arkadaş tarafından derlendi!!!

AHHHH ÇİÐDEMMMM AHHH. NASIL BİR DERLEME O YAWW...

Yaktın beni. Bütün cümleler düşük, çoğu ortadan bölünmüş ve başka konuya atlanmış, kelimeler eksik, anlam ve anlatım bozuklukları var. Taslağı gösterseydinde keşke anlam ve anlatım bozukluklarını düzeltseydim.

Röportaj yapılan ben olduğum halde orada ne yazıldığını anlayabilmek için düşünüp durdum. Bazı cümleleri tekrar tekrar okudum.

Bu arada bazı şeylerde anlattıklarıma göre ellerinde olmadan yanlış anlaşılmış veya yazılmış.

Mesela grubun işleticisi ve finansörüyüm diye espiri yapmıştım ama ciddi sanılıp röportaja yazılmış.

Başka bir durumda diğer Power gruplarının sorulduğu soruda yaptığım değerlendirmede BAZI power grupları demiştim DİÐER TÜM POWER GRUPLARI YAZILMIŞ.

Ufak tefek yaptığım değerlendirme bütün gruplara mal edilmiş gibi durmuş. Açıkcası kritik bir cümle olmuş. Veya değerlendirme değilde keskin bir eleştiri gibi durmuş.

Röportajın dergiye yansıyan halindeki bütün cümle düşüklükleri ve anlam bozukluklarına rağmen bizle ilgilenen ve uğraşıp röportajı dergide çıkaran ÇİÐDEMMM/EAGLE arkadaşımıza de diğer RS'cilere teşekkür ederim.

--------------

Evet düzeyli ve objektif kritiğinden dolayı Selim Varışlı'ya teşekkür ederiz.
Dinlediği bir tarz olmamasına rağmen Power Metal tarzı olan çalışmamızı gayet hoş ve uygun bir şekilde değerlendirmiş.
😀

Merhaba,

Rock Station dergisinin yeni sayısındaki Comp Station Vol.3 CD' sinde bulunan parçayı dinlemiş olupta grubu bilmeyen veya bilipte hiç dinleme fırsatı olmamış olan arkadaşların ( bir grubu değerlendirmek için yetersiz olsa bile ) o parça hakkındaki yorumlarını bekleriz...

Görüşmek üzere...

açıkçası müzikal anlamda yetersiz bulduğum bir grup. demolarını dinledim ve gerçekten pek iç açıcı bulmadım. klavyeler oldukça kalitesiz ve düzensiz çalınmış. gitarlar bilindik guruplardan direk etkilenmiş. etki olmuş hatta. vokaller idare eder hani. şööyle böyle... basçının bilkent kontrbas mezunu olduğunu öğrendim. inanmakta zorlandığımı söylemeliyim. davulcuya gelinceee.. açıkçası tam evde oturup çalışma pedi ile boğuşan, dave wackle, portnoy izleyip gaza gelmiş genç bir arkadaşımız sanırım. sırf gaz ile olmuyor. daha çok çalışması gerekir diyorum. kompozisyon ise yine çok düşük. daha zengin bir armoniye, daha zengin bir müzikal alt yapıya sahip olmalıydı. daha çok çalışırlarsa başarılı bir power metal grubu olabilirler.

ahahaaa sonunda objektif yorum yapabilen biri, Saprophagist...grubun olayı arkadaş çevresi ile götürmeye çalışmasının dışında böyle gerçekçi yorumlar görmek güzel... katılıyorum, Rhapsody yürüyüşlerinin birebir aynı olduğu ve dışarıda bunlardan daha kaliteli yüzlerce grup olduğu ve Türkiye standartları için idare eder ama yurt dışı için şanslarının olmadığı ortada. Power ya da prog ya da power prog yapıyorsanız gitarların "perfect" olması şarttır, ancak gitarları dinlediğimde gitar namına doğru dürüst birşey duymadım ve dinlettiğim herkes bariz gitar ve bass eksiği hakkında konuştu ne yazıkki, çok zor! Saprophagist yakında burada müzik teorileri ve dersleri bombardımanına tutulabilirsin abicim.

eyvallah Sindarin....

bunlarda senin görüşlerin...beğenmeyebilirsin saygı duyuyorum...

umarım ileriki işlerimizde fikrini değiştirebiliriz...

saygılar...

bu işler arkadaş, eş dost yardımı ile türkiyede belki azıcık gider ama yurt dışında tamamen objektif bakacak adamlar. grup üyelerinin sanal yada gerçek yaşamdan arkadaşı olmayan ve hiç de kibar davranmak zorunda hissetmeyen adamlar, bu demoyu dinlediklerinde grup elemanlarının alacakları tepki karşısında üzülmelerini istemem. o yüzden böyle bir yazı yazdım. gerçekler ortada.

Geri