Başlığın büyük bir kısmını okudum.
"Malmsteen özentisi", "Malmsteen kopyası", "Malmsteen'in peşinden gidiyor" gibi şeyler söylenmiş genelde. Başlığı okumamış olsam da söyleyeceklerim değişmeyecekti:
Malmsteen'e bu kadar fazla benziyor olması rahatsız edici bence. Tamam, Malmsteen'in ardından gidiyor olabilir ya da Malmsteen öğrencisi de olabilir ama bu kadar benzetme yersiz bence.
Rockistanbul'dailk gün sahne almıştı, onun çıkacağını bilmiyordum. Deniz kıyısındaydık ve duymaya başladım, sonra durdum dinledim bir yorum yapmadan önce. Banttan Malmsteen çalıyorlar dedim arkadaşlara. Açıkçası sıkı Malmsteen dinleyicisiyimdir (War To End All Wars albumu ile bıraktım ama tadını kaçırdı) ve Cem Köksal'ın bu denli benzerliği garip geldi bana.
Ayrıca şu taraftan da bakmak lazım: Malmsteen'in belli bir kitlesi zaten var Türkiye'de, Cem Köksal da onun izinden giderek Türkiye'deki bu dinleyicileri tatmin edebilir. Hepimizin de bildiği gibi Türkiye'de bu tür bir projeye girmek risklidir yani populer olmayan bir tarzda müzik yapmak. Cem Köksal iyi yaptı ama takdir ediyorum ve başarılı olmasını istiyorum. Yalnız biraz özgünleşmesi lazım her albumuyle, aynı tadı sürekli tattırmak bıktırır insanları. Demek istediğim "tarzını değiştirsin" de değil; kendinden kattıkları olsun içlerinde.
Yazıyı bir çırpıda yazdım, imla hataları ya da yanlış anlaşılmaya yer verecek bir hata olmamıştır umarım.