fuckinick demiş ki:iyi güzel de bu biraz pazar stratejisi ile ilgili berkayım (yanılmıyorsam adın berkaydı?) bir solak olduğumdan dolayı schecter gitarları çok seven bir kişiyim ben de... ancak schecterın gitarlarının sanırım büyük bir bölümünü de cort üretiyor... cort marka olmaktan ziyade hammallığı seçtiyse onların da bir bildiği vardır diyorum bu denli fason üretim yapan şirket az yalnız marka olmaya çalışan çok... cort da bu durumun kaymağını yiyiyor şu an muhtemelen... kim bilir belki bir gün cort da markalaşmayı seçer tekrarlıyorum ben hiçbir gitar markasının hastası değilim çünkü bir solak olarak böyle bir lüksüm yok kim solakları düşünüp adam gibi gitarlar üretirse (ki bu şu an schecter gibi gözüküyor) gönlüm ondan yanadır... bunun dışında bir bağlayıcılığı yoktur
Atalay demiş ki:Ucuz gitarın kalitesi bellidir amacı bellidir. Pahalı gitarın da öyle. O zaman cebine veya keyfine göre seçersin. Kimse de seni, ne paran var da Jakcson alıyorsun, ya da paran yok ta Cort alıyorsun diyerek yorum yapamaz. yapsa da kime ne. Cort'un hitab ettiği kitle belli, Jackson'un (çok değişik kalite seçenekleri var ama) belli. Açın konserleri seyredin kaç kişi Cort tercih edip çalmış, kaçı başka gitar seçmiş. Neyin derdindeyiz ki? Burası Jackson ile ilgili bir bölüm olunca Jackson severler Jackson tartışıyor. Ondan gayrısı için başka başlık açın.
Atalay demiş ki:Denecek birşey yok zaten. Dünya çapındaki kullanım alanına bakınca Cort ile Jackson arasındaki farkı görmek mümkün. Şahsen Jackson ile bir anlaşmam yok ve bu gitar hakkında konuşarak para kazanmıyorum. Sadece tonunu, fretboardını vb. sevdiğim için alıyorum Jackson'u. Cort için özel hiçbir şey duymadım, bir modeli varmış bayağı donatmışlar, başka görmedim. Çaldım iki üç modelini, beğenmedim. Sonuçta hep dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz: Keyif ve maddi durum meselesi. Daha onlarca büyük marka var ortada Jackson'dan başka. Onları da burada konuşmuyoruz. Gereği yok. Seveni isterse başlık açsın, öğrenelim yenilikleri.
Norton_Antor demiş ki:Cort aşağı tabakaya hitap ediyor elbette.ucuz olan şey aşağı tabakaya hitap eder.bunda anormal olan nedir?bu zaten varolan bir kural ve aynı zamanda sonuç değil mi? ben öyle sanıyordum.
rastansaga demiş ki:Norton_Antor demiş ki:Cort aşağı tabakaya hitap ediyor elbette.ucuz olan şey aşağı tabakaya hitap eder.bunda anormal olan nedir?bu zaten varolan bir kural ve aynı zamanda sonuç değil mi? ben öyle sanıyordum.
Ben de derim ki Cort kafası çalışan kesime Jackson ise kazık yemekten hoşlanan kesime hitab ediyor. Çünkü USA de 600$ olan gitarı sen 1500$ a alınca veya orada 200$ olan gitarı sen 600$ a alınca sanıyorsun ki iyi gitar aldım. Çünkü kafa "Pahalı olan iyidir" mantığının ötesine çalışmıyor. İki grubun elinde de gördün mü gitarı zıııp atlıyorsun. Şu adamlara hayran olmamak elde değil. Helal olsun.
Ben ise orada fiyatı ne olursa olsun aynı gitarı ora ile aynı fiyata alıyorum. Yani senin 2000$ döküp aldığın gitarın daha iyisini ben 700$ a alacak kadar akıllıyım. Sen ise geri kalan 1300$ ı yazıya veriyorsun. Eh sizin gibiler olmasa akıllılar nasıl para kazanancak tabi asıl kural o.
Maddi durumla olayı nasıl bağdaştırıyorsunuz, bu nasıl mantık anlamak zor. Bilin ki ben her Jackson'ı alacak kadar zenginim. Sizin gibi baba parasıyla olmasa da kendim çalışarak kazandıklarımla hepsinden çok rahatlıkla alabilecek güçteyim. Ama ben emek harcayarak kazandığımdan, kucağımda para ile doğmadığımdan her kuruşunu akıllıca harcarım. Çöpe atacak param olmadığından ve boynumun üzerinde de saksı bulunmadığından ve enstrumanlar hakkında geniş bilgim olduğundan Cort alırım. Benim için gitarın özellikleri ve bunlara profesyonelce yaklaşım, saptaki yazıdan değerlidir. Elma şekeri görmüş gibi her Jackson yazısına atlamam.
.
DaveMustaine_64 demiş ki:rastansaga senden ilk ricam bundan sonra bu başlıkta Jacksonlarla ilgili konuşman
Bir de ben acayip sıkıldım artık bu tartışmadan ve de farkındaysanız gelip bize "Cort iyidir diye dayatan" sizsiniz. Bizim burda Jackson'lar iyidir dememiz kadar normal birşeyse yok, kafanı kaldırıp başlığın ismin bir daha okursan, gereksiz marka tartışması mı yapıyoruz, yoksa gereksiz birşeyler mi "yapıyorsunuz" anlarsın umarım
rastansaga demiş ki:Yine mi şu salak saçma marka kavgası. 10 kere dedim marka yoktur gitar vardır diye. Asıl üzücü olansa burada bilgili olduğunu sandığımız bazılarının da bu kavgaya dahil olması 🙁 Geçin bunları, daha profesyonel düşünün.
DaveMustaine_64 demiş ki:Ya neden marka kavgası oluyor ki? Biz burda belirli şeyler üstünden konuşuyoruz ve işin içine marka isimleri de bir şekilde giriyor 🙂 Jackso başlığında Jackson markasının başarılı olup olmadığını konuşamayacaksak nerde konuşcaz? Ya da Jackson markasının başarısını konuştuğumuz zaman gitardan anlamıyor mu oluyoruz
Bunu okuyunca da içimden, "evet abi, haklısın abi" demek geçti, sonra boşver marka kavgasına devam etmek daha mantıklı dedim 😆
rastansaga demiş ki:Valla müdahale etmeye hiç niyetim yoktu tartışılan şeyler umrumda değil, çocukça marka kavganız da öyle, ama şu ifadeler sınırı çok aştı atalay efendi.
"Hitab ettiği kitle" de ne demek? Yani senin baban zengin OK. Sen burjuvasın. Cort aşağı tabakaya hitap ediyor öyle mi? Hiç hoş değil. Hem de hiç.
Norton_Antor demiş ki:Cort aşağı tabakaya hitap ediyor elbette.ucuz olan şey aşağı tabakaya hitap eder.bunda anormal olan nedir?bu zaten varolan bir kural ve aynı zamanda sonuç değil mi? ben öyle sanıyordum.
rastansaga demiş ki:Kısacası Cort kötü diyebilirsin. Babamın firması değil. İkisi de gavur işi değil mi sonuçta? Ama kimse "hitab ettiği kitle", "aşağı tabaka" gibi laflar kullanamaz Cort alan kişiler hakkında. Kullanırsa da bu aile terbiyesini gösterir.
DaveMustaine_64 demiş ki:2. ricam bilmediğin gitarlar hakkında konuşmaman, üzgünüm ama yukardaki mesajını okurken sadece bol keseden attığını düşündüm. Dünyanın en iyi gitarı ilan ettiğin cort x-th'i 5 saat çalıp sattın. Bir gitarın ne kadar iyi olduğunu 5 saat çalarak nasıl anlayabilirsin ki? Kaç tane Jackson'ı "bu Cort'tan kötüdür" önyargısı olmadan çaldın ki? Dahası kaç tane Jackson çaldın ki?