rock-the-boy demiş ki:
yaa...derdime derman yine burada var abicim...ulan herkese gitar alacaz dedik paralar uçtu gitti... kel gibi kaldık ortaa iyi mi...walla benim de bir gitarım var üzerinde jackson yazıyor...böyle diyorum çünkü gitarın modelini bilmiyorum...o yüzden pek jacksonum var demiyorum millete...
ben de önce dkmg alacak oldum..tabi para azdı o zaman...daha sonrapara iyice birikince kendi kelly'mi yapayım dedim yada sl-1 alayım...günlerim nette bilgi toplamakla geçerken bir de baktım benim paralr yeni taşınacağımız eve gömülmüş peder bey tarafından.... 😳 :x 😢 böhühüh 😢 ....sanırım ben de bu yüzden ibanez alacağım çünkü daha ucuz ve artık benim param yok...
ama sormak istediğim soru şu gençer...sl3'ü nasıl bilirsiniz...çalanınız var mıdır...bir de jt580 tremolonun yarine orjinal floyd rose uyarmı....uyacaksa yeniden pusuya yatıp para biriktirip bari sl3 alabileyim di mi?? :roll:
Dostum, ilk olarak paranın gitmesine üzüldüm... Ama bence dert etme, mutlaka birşekilde gönlünü alırlar
🙂 Ayrıca benim hep söylediğim bir olay var, eğer çok pahalı bir gitar alınacaksa ve z ve şu an eldeki gitar düşük seviyede bir gitarsa, bence o pahalı gitarı almadan önce 1-2 alt seviyesinde biraz benzer bir gitar edinip çalınmalı... Böylece, insan hem ne istediğine daha sağlıklı karar verebiliyor ilerisi için, hem de o alınan gitar sayesinde "gitardan anlama" seviyesini yükseltip o çok pahalı gitarı aldığında, o gitarın neden iyi olduğunu daha iyi anlıyor.
Gitardan hiç anlamayan birisini düşünün, 50 dolarlık bayaa kötü durumda bir gitar olduğunu. Ben o adama 500 dolarlık bir gitarı bu gitar 2000 dolarlık alet diye versem çaldığı zaman muhtemelen hiç tereddüt etmeyecektir o gitarın fiyatından... Umarım yanlış anlamamışsındır bu arada sana gitardan anlamıyorsun demek istemedim ama tecrübe etmek sen de takdir edersin ki farklı bir boyut
😀 Ayrıca alacağın USA Jackson gerçekten inanılmaz bir gitar olacak, en ufak detayı bile çok iyi düşünülmüş, çok kaliteli üretilmiş bir gitar olacak
🙂
İstediğin Kelly'ye ben de bir ara takmıştım ama bir anda herkes onlara saldırır oldu, artık pek bir özelliği kalmadı benim gözümd biraz sıradan geliyo şahsen bana...
Sl-3'ye gelince; ben senin yerinde olsam (eğer floyd rose manyağı değilsen) Sl-3 alıp da original floyd bulmaya kasıp, ona takcağıma, yukarıda Norton Antor arkadaşımızın bahsettiği SLSMG'den bir tane kapmayı hedeflerdim
🙂 Cidden çook kaliteli bir gitar, Japon üretimi ama bu bir eksi değil bence kesinlikle. Hatta fabrikada üretilen bir gitar için, japon malı bir gitarın USa olandan daha kaliteli olacağını bile söyleyen insanlar var... SLSMG'nin alacağın Sl-3'den farkı ise string thru olması, neck ve kanatlarının mahogany olması... Konfigürasyonu ise h-h şeklinde
🙂 Biraz daha para biriktirip o gitardan alabilirsn bana kalırsa ve Sl-3'den daha mantıklı bir seçim olur. Hatta bakarsın geldiği zaman Norton kendisininkinden sıkılıp satmaya kalkar, çooooooook fazla fikir değiştiren bir arkadaşımızdır da kendisi, ben neredeyse eminim onun hiç bi gitarı tam olarak beğenip uzun süre çalabileceğine :mrgreen: