Çoklu Modülasyon Pedalları Hakkında Görüşünüz Nedir?

Selamlar analog pedalboardımda Boss CE-5 Chorus haricinde bir modülasyon efektim yok. Bazen sahnede ihtiyaç oluyor. Bu nedenle (pedalboardımda yer de olmamasından dolayı) tek bir çoklu modülasyon pedalı ile sorunu çözmeyi düşündüm. Ancak bu tarz pedallarla çok bir tecrübem yok. Daha önceden Mooer Mod Factory denedim ama çok başarılı bulmadım. Her efekti yüzeysel veriyordu. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Ya en çok ihtiyaç duyduğum tek ama iyi bir modülasyon efekti ekleyip boardı tamamlayacağım ya da çoklu bir pedal alacağım. Konu hakkında fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Not: Alabileceğim pedal için ikinci elde bütçem max 5k TL civarı.

Not 2: Belki daha net yanıt alabilirim diye pedalboardımın görselini ekliyorum. Görselde yer alan boşluğa ekleme yapacağım.
1000075074.webp

Ne tarz bir efekt arıyorsunuz tam olarak ?
Boss MD200 geliyor aklıma bu tarz ama bütçenin çok üstünde kalıyor bence tek pedal almanız daha mantıklı olur.
İyi ve detaylı ayar yapılabilecek modülasyon pedalları genelde pahalı olabiliyor

Ne tarz bir efekt arıyorsunuz tam olarak ?
Boss MD200 geliyor aklıma bu tarz ama bütçenin çok üstünde kalıyor bence tek pedal almanız daha mantıklı olur.
İyi ve detaylı ayar yapılabilecek modülasyon pedalları genelde pahalı olabiliyor
Aslında aradığım net bir efekt yok hocam, repertuvara göre ihtiyaç değişiyor. Çok elzem değil benim için, ama almışken daha çok yönlü bir alet alsam mı diye düşündüm. MD200 sanırım boyut olarak da ayırabildiğim alandan daha büyük.

Evet biraz daha büyük kalıyor MD200. Bence Tek efekt ile çözmeye çalışın. Yine Mini boyutta veya boss boyutundaki pedallar olur gibi sanırım.
Valla bir oktav pedalı olabilir aslında, Bağlamada da kullanan oluyor diye biliyorum

Evet biraz daha büyük kalıyor MD200. Bence Tek efekt ile çözmeye çalışın. Yine Mini boyutta veya boss boyutundaki pedallar olur gibi sanırım.
Valla bir oktav pedalı olabilir aslında, Bağlamada da kullanan oluyor diye biliyorum
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim görüşün için. Bu arada görselde bağlamalar çıkmış ama bu pedalboard gitar için. Repertuarımız rock müzik ağırlıklı. Bağlamalar evde takılmak için 🙂

Bu bütçeye Zoom Ms70CDR öneririm kesinlikle. Fiyatına göre efekt çeşitleri ve kalitesi çok iyi.
Ben ms50g kullanıyorum bu tarz efektler için, ama bu pedallar efekt zinciri mantığı ile çalışıyor ve zincirde hangi pedal seçiliyse onu açıp kapatabiliyorsunuz, yani aynı anda hem delay, hem chorus veya herhangi birşeyi kontrol edemiyorsunuz, ama böyle bir beklentiniz yoksa bu pedallar içinde yok yok. (ben tuner olarak da kullanırım diye almıştım)

Ben ms50g kullanıyorum bu tarz efektler için, ama bu pedallar efekt zinciri mantığı ile çalışıyor ve zincirde hangi pedal seçiliyse onu açıp kapatabiliyorsunuz, yani aynı anda hem delay, hem chorus veya herhangi birşeyi kontrol edemiyorsunuz, ama böyle bir beklentiniz yoksa bu pedallar içinde yok yok. (ben tuner olarak da kullanırım diye almıştım)
Haklısınız ancak midi ile footswitch eklenip patch kontrolü imkanı var. Bu modeller için onu çözdüler uzun zaman önce. İlerde ufak bir meblağ ile o da eklenebilir ve rahat kontrol edilir sahne vb. yapılacaksa.

Geçiş olsa bütün ihtiyaçlarımı fazlası ile gidermiş olacak hocam. Efekt kalitesini de çok beğendim.

Geri