Cord X6 alınır mı?

Emre

hayatkacikbiruykudurr
Arkadaşlar gitarı satan kişi ikinci sahibiymiş arkadaşımın ilk gitarı olcak gitarın tipini beğendinden alma gibi bir düşüncesi var. Sizlerin de gitar hakkındaki yorumunuzu merak ettiğimden dolayı atmak istedim.Ayrıca bu fiyatta bu tarz kaliteli bir gitar öneriniz olursa ona da açığız teşekkürler.

IMG_20260413_232253_835.webp

Amfi tamam.
Gitar, yeni başlayan için üstündeki köprü nedeni ile uygun değil.
Sabit ya da vintage köprülü ( Hardtail, Vintage tremolo) gitarlara bakmanızı tavsiye ederim.

amfi vasat ama iş görür öğrenmeye çalışırken
yeni başlayan birisi için şekilli şüküllü gitar tavsiye etmem... zaten de 15 yıllık model piyasası yok meraklısına denk gelmedikçe satması oldukça zor olur
köprü için sabit köprü ile başlamak hayatı ve acemilik sürecini kolaylaştırır

Ayrı olarak amfi hakkındaki yorumlarınızı da beklerim

183175 eklentisini görüntüle
Amfinin 15dfx modeline sahibim ve arada kendisini severek kullanıyorum ama sevmeyeni çok bilmiyorum fakat 15lik çok fazla amfi denemedim o yüzden bilgim yok. Şunu da söylemem lazım sadece gitar amfi olarak seni belki tatmin etmeyebilir, metal tonları için pedal ister ama od'si güzeldir. Bence diğer amfileri denemeden ya da araştırmadan direk alma. Mesela bütçen varsa boss katana'lara bakabilrsin çok öneriliyor ya da benim bi ara sevdiğim line 6 spider IV modelini de araştırabilirsin.

Gitar olarak cort x6 benim müziğe başladığım dönemde grg170x'le beraber çevremde en çok duyduğum gitarlardandı ve bence güzel gitar fakat yeni başlayacak birisiysen köprüsü seni çok yorabilir. Sabit köprülü gitarlarla başlaman başlangıç için bence daha mantıklı bir tercih olabilir. Çünkü ilerleyen zamanlarda drop d, drop c tarzı tuningleri denemek isteyeceksin ve şahsen floyd rose'da bunlar bana zulüm gibi geliyor. 2 tane floyd roselu gitarım var birisi drop d birisi mi standart ikisini de luthier ayarlıyor bana veriyor ve çalıyorum. Diğer türlü ayarlamaları bana karmaşık geliyor ama tercih senin.

Geri