cavo demiş ki:
bence cort.gen.tr bile gereksiz bir site.insanlar nasıl markacı olur işte alın size örneği.bu adamlar harika bir gitar yaptırtsanız üstüne wolf yazdırtsanız birde ellerine gitarı verseniz abi dandik bu gitar derler.markacılığı asalım artık.cort gitarı var diye cortu dünyanın 1 numaralı markası gören insan cok bu forumda.tamam güzel gitardır seviyorsundur ama bu fanatiklik ne kardeşim.al gitarını pasa pasa cal.
birde ilk yapılan tasarım gerçekten berbat görünüyor.kötü olmus iğrenç olmus deyince hakaret oluyr.walla bok gibi olmus hiç de kusura bakmayın.bakarsanızda bakın cokta umrumda değil aslında
bu yaptığınız tasarımda hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir.cort 10 tane gitar için uğraşmaz.diyelim uğrastı fiyatıda 10000 dolar yaptı.kim alacak o gitarı güzelim gitarlar dururken.her ne kadar kaliteli olursa olsun markacı vatandas cok olduğu için o gitarlar öyle ellerinde kalır.ben merak ediyorum bu tasaralayan arkadaşların menfaati ne.verebileceklermi bu gitara 10000 dolar.birde tasarımdaki tecrübeleri neler.bence tecrübeli filan da değiller.bilgisayarına photoshop yükleyen tasarımcı oluyor.böyle işler profesyonel bir kadro ile gerçekleştirilir.afedersiniz ama önüne gelen yapamaz.yapsada ilk yaptığınız tasarım gibi çok kötü olur.bu millet için değerli olan o bayarğı böyle kötü bir tasarımda görmek gerçekten üzücü.
bence bu işin amacı millete cort sevgisini aşılamak.yeni baslayan arkadaşların beyinlerini yıkayıp cort almasını sağlamak.size destek veren firmalarda sizi bu iş için kullanıyor kanımca.sonuıcta bir gitarın cıkacağı yok.ucuz reklam bu yaptığınız.siz iyi niyetle yapıyorsunuz bu işi ama bence sizi kullanıyorlar.kimsenin reklamına alet olmayın derim.diyelimki yanıldım gerçekten yapılacak bu iş.o zamanda bırakın profesyonel biri yapsın su tasarımı.koskoca cort un yokmu tasarımcısıda size vermiş bu tasarım işini.bırakın allah askına bırakın bu fanatikliği.gidin pasa pasa calın gitarlarınızı 🙂
kesinlikle katılıyorum, bilmiyorum kaç kişi bu mesajı okudu ama benimde daha önceki sayfalarda yazdığım konu aynen bu.
bariz şekilde cort propagandası yapıldığı ortada. konu aslında gitar falan değil. o yüzden ilk mesajda kıytırık bi photoshop resmi konulmuş.
asıl amaç cortun reklamını yapmak. "bakın cort bize özel gitar üretiyor, başka firma olsa hayatta yapmazdı bunu" demek.
benim gözlemimim budur. ayrıca ibaneze jacksona karşı anti-markacı yaklaşan arkadaşların açık seçik cort militanlığı yaptığıda ortada. hep yazdık bütün firmaların hem iyi hem kötü modelleri var bu karşılaştırma ne ola ki? diye ama sakalımız yok dinletemedik.
açık yüreklilikle şunu söyleyeyim gogostarın yazılarını okurum beğenirim bilgisini taktir ederim. ama şu yorumlara katılmıyorum: "gitarın 1000$'ı fazlasıyla hakketiğini savundum"
bunu gitarı görmeden eline alıp çalmadan kimse anlayamaz. gitar çalmak farklı bir olay, gitarın parçalarına bakarak yorum yapmak farklı bir olay. gitarın, oyuncak değil gerçekten gitar olduğu hissini yaratması lazım insanda. sonuçta burda bir müzik estrumanından bahsediyoruz.
gitarda abanoz klavye olması demek, tuşenin atıyorum bir soloistten iyi veya soloistle aynı rahatlıkta olduğunu göstermez malesef.
ben ne gitar kesmeyi bilirim ne fırınlamayı. benim yapacağım abanoz klavyeyle gitar çalana çeyrek altın takarız. çünkü ben bu işi beceremem.
cort firmasının da bu gitarı nasıl yapacağını bilemeyiz. belki "türkler nasılsa üstünde kendi bayraklarını görünce nasılsa alırlar" deyip gitarı yan sanayiden dandik bir firmaya yaptıracaklar? belki gitar bi gelicek odun gibi sapı olacak? açıkcası ilk sayfada dandik photosop resmi yerine karşılıklı imzalanmış bir mukaveleyi görmeyi çok daha fazla isterdim. doğrusu böyle bir anlaşmanın varlığı bile şuana kadar ilan edilmesiyle biraz daha düşünmek gerekli sanırım.
yazımın okunması dileğiyle, saygılarımla...