AÇIKLAMA
AÇIKLAMA
Crossfire'da 2000 senesinden beri davul çalıyorum. Müzik anlayışımı, tekniğimi, sahne deneyimimi ve daha birçok şeyi bu grupta müziğe yüreğimi vererek kazandım. Ülke şartlarına bakıldığında, yabancı sözlü ve metal tarzı müzik yapan bir grubun, "iyi" bir konuma gelmesinde emeğim olduğunu düşünüyorum.
Metal gibi bir müzik tarzında, Türkiye gibi bir memlekette para kazanma amacının biraz zor olduğu kanaatindeyim. Bu noktada işe "paylaşım müziği" tabiri giriyor, dolayısıyla yaptığınız iş ya da müzik, size para getirme amacı değil, beraber iş yapma, zevk alma işlevini görüyor. Çalıştığınız insanları para kazanma, şöhret olma amacına araç olarak görmeye başladığınızda, olayın manevi getirisi, götürü olmaya başlıyor.
İşte ben de, olayın maddi yönü olan para kazanma ve şöhret olma aşamasını umursamadığım için, özellikle Rock Station Festivali sonrası yaşanan bazı tadsızlıklardan dolayı grupla yollarımı ayırma kararı aldım.
Grup işi evlilik gibidir: Birbirinize olan saygınız biterse, paylaşmanın anlamı kalmaz...
Teşekkür etmek istediklerim...
5 yıl boyunca hiçbir Crossfire konserini kaçırmamış, hiçbir maddi ve manevi fedakarlıktan çekinmemiş, grup için kız arkadaşını, okulunu boşlamış, grubun "ayak işi" olarak tabir edilen bütün kırtasiye, afiş, CD çoğaltım, dağıtım, postalama, araç kiralama, kalacak yer bulma gibi işleriyle uğraşan Deniz ÖZBİLGİN'e teşekkür ederim... Kardeşin kardeşe yapmayacağı yardımları senden gördük...
"Örgütlü fan hareketi" adı altında, Türkiye'de aktif üye sayısı en fazla olan fan klübü kurarak, öncelikle bize ve diğer metal gruplarına destek veren, yaşının küçüklüğü ve çocukluk heyecanı ile "Crossfire Iced Earth'ün eline verir" diyerek bütün kitlelerden tepki alan, en büyük ölümüne fanlardan Çağlar Özbilgin'e, Crossfire'ın neredeyse bütün grafik işlerini, CD kapaklarını, tasarımlarını, web sitesini, afişlerini, promolarını, göze hitap edecek şekle getiren Abdülkadir Yıldırım'a, askerden geldiğinde gruptaki yerini geri alamayan ve buna rağmen bütün kalbiyle bize destek veren, Crossfire'ın stüdyosu yokken ona Raven'ın kapılarını açan Kaan Dirgin'e, maddi karşılık beklemeden Crossfire'a sponsor olan, "iyi ekipmanın, iyi ses" demek olduğunu bilen ve bize yardımda bulunan Zuhal Müzik'ten Cem Tuncer ve Özgür Apak'a
ve beni sahneye çıktığımda mutlu olmamı sağlayan, kafaları koparcasına bize eşlik eden ve destek olan NIGHTWOLF'lara teşekkürler...
Crossfire grubuna bundan sonraki müzikal hayatında başarılar dilerim...