Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bundan 10 yıl önce cubase 5 kullanıyordum sonradan crack çıkmaz olunca mecburen Studio One’a geçmiştim. Son dönemde Cubase 14 ün crack i varmış gibi paylaşımlar görüyorum. Tavsiyeniz var mı geçeyim mi yoksa devam mı Studio One’dan?
Bunun dışında Melodyne ARA, Variaudio'ya göre ses dosyasını midi'ye çevirmekte daha iyi ve endüstri standardı. Kullanmak için Pro Tools'a abonelik ücreti ödemek gerekiyor. Crack'i düzgün çalışmayan programlar alınabilir. Studio One almayı düşünüyordum ancak crack işini çözmüşler gerek kalmadı.
VariAudio da sesi MIDI ye çevirmeyi ilk defa geçenlerde bir projede denemiştim. İş görüyor. Ama asıl kullanım alanı o değil elbette. Vokalde transpozeler, mikro ölçekli ton düzeltmeleri için hayat ve zaman kurtaran bir modül. Özellikle şan / solfej bilmeyen bir vokaliste kayıt aldığınızda bunu çok iyi anlıyorsunuz.
Yine aynı yere dönüyoruz. Günümüz şartları ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hep böyleydi, 20-25 yıl önce de alım gücünün elbette daha iyi olduğu dönemlerde aynı mevzu dönüyordu. İşin özü, DAW için kimse para vermek istemiyor. Gitara, prossesöre amfilere yüz binler gömen adam, yazılıma sıra gelince; "-ekonomi" diyor... Korsan kullanmanın bahanesi bence bu iş.