Degika

hep atraksyon hep atraksıyon nereye kadar 🙂
benim bi katkım olmadı zaten çağatay kendince yapmış bende çalıyorum ama ben bu halininde fena olmadığını düşünüorum...
yinede dediğin gibi tam olarak oturmadı parça gitar açısından daha olacak şeyler var 😛

kames_9_kat demiş ki:
Degikanın gitarcıları "son" adlı besteniz güzel olmuş ama gitar atraksyonları lazım bilmem anlatabildim mi çagatay?
Üzülerek söylüyorum ki Çağatay'ın Degika'da asıl görevi vokal yapmaktır. Yani oradaki Çağatay olmamış Deprem Baba. Onun haricinde de hala biz sahnede - şarkı ortasında akoru tutturmakla uğraşırken sen gelmişsin atraksiyon diyorsun. Boşsan bir el atıver o zaman? :twisted:

Onun harici Dummy'de umarım her şey dilediğimiz gibi son bulur. Pek yakında da belli olur zaten. Hadi cheerz herkese, orada olan herkese teşekkürler... 🙂

ve....
akıllara şöle bi soru gelir....
acaba selo akor yapmadan mı sahneye çıkıyo :?: :idea: :idea:
yoksa akoru şarkı ortasında mı yapmayı seviyo 8) :?: :?:
yoksa selo gruba zarar mı vermek istiyo :twisted:
ya da şö le bi soru da gelebiliri aklınıza( ki gelmez ) yoksa selo akoru yapıyo ama akor inat edip kaçıyomu....
bu arada sana bakan gözler akorun bozuk çalma diyo...
selo da gerekeni yapıyo ve iki gitarında aynı akorları bastığı bi an yakalayıp gitarını akor ediyo......
selo çok yalnış yapıyo.... :arrow: :arrow:

entity5 demiş ki:
kames_9_kat demiş ki:
Degikanın gitarcıları "son" adlı besteniz güzel olmuş ama gitar atraksyonları lazım bilmem anlatabildim mi çagatay?
Üzülerek söylüyorum ki Çağatay'ın Degika'da asıl görevi vokal yapmaktır. Yani oradaki Çağatay olmamış Deprem Baba. Onun haricinde de hala biz sahnede - şarkı ortasında akoru tutturmakla uğraşırken sen gelmişsin atraksiyon diyorsun. Boşsan bir el atıver o zaman? :twisted:

Siz bana yollayaın ben biraz atraksyon yapayım ama yaptıgım şeyleri selo çalabilir mi bilemem? 😀 😀

kames_9_kat demiş ki:
Siz bana yollayaın ben biraz atraksyon yapayım ama yaptıgım şeyleri selo çalabilir mi bilemem? 😀
Biliyorsun ki "Son" adam olursa "Tahta Kalp" falan dinlemez. O yüzden sen bu şarkıya riff miff yazma, kendini harcarsın bak 🙂 Harbiden şöyle bi... Teubeaaa 😀

supafreak demiş ki:
ve....
akıllara şöle bi soru gelir....
acaba selo akor yapmadan mı sahneye çıkıyo :?: :idea: :idea:
yoksa akoru şarkı ortasında mı yapmayı seviyo 8) :?: :?:
yoksa selo gruba zarar mı vermek istiyo :twisted:
ya da şö le bi soru da gelebiliri aklınıza( ki gelmez ) yoksa selo akoru yapıyo ama akor inat edip kaçıyomu....
selo da gerekeni yapıyo ve iki gitarında aynı akorları bastığı bi an yakalayıp gitarını akor ediyo......
Evet, akla öyle bir soruN geldi gerçekten... Ancaaak:
1)Selo gayet akor yaparak sahneye çıkıyıor. Allah var ki Digitech'ler birer Tuner'da koymayı ihmal etmiyor processor'larının içine...
2)Bireysel zevkler tartışılmaz. Ancak şarkı ortasında yapılan akor'a izleyiciden beklenen yorum:
-"Bu adam akor mu yapıyor lean Osman?"
-"Yapıyor vallaha da yapıyor... Hem de şarkının tam ortasında... Püeee"
-"Anaaam.. Yoksa şu ünlü ufak - sakız adam dedikleri bunla aynı adam mı?"
-"Oladabiliir, olmayadabiliiir.... Ama madem adam şarkıyı bırakmış akor yapmaya çalışıyor; diğerleride aynen bildiğin çalıyor... E şu öndeki Sumoray sola doğru bir kıç darbesi yapsa ya?"
-"Olmaz, bu devirde grup kurmak kolay da 'grup olmak' zor demiş Nasredd'in Hoca. Bir de bu salaklar işin içine duygusallığın Allah'ını katmış... Bırak çiğneyip dursunlar tadı kaçmış ... ... :!: " ... Bu da böyle bir fıkraydı arkadaşlar, kimse fazla kafa yormasın aradaki giydirmelere!
3)Yorumsuz...
4)Ben inanıyorum ki böyledir... Ancak, gitgide bozulan akoru farketmemek ksinlikle davulcunun, hatt aondan önce varsa, oboa'cının suçu olduğunu herkesin bilmesi gerekir.
5)Ben şahsen bizzat kendim gayet güzel gidiyor, biraz daha kaysa bu akor kesin kendini Fa'da buılacak demiştim. Ancak bunca üzülecek bir şey yok, Fa'nın Tenedos çevresinde ne kadar önemli bir nota olduğunu hepimiz biliyoruz :!:
6)Bu hikaye bana "Helikopterden helikoptere atlarken koltuk altıma roll on sürebiliyorum"u anımsattı ama neyse... 😀
7)Yok abisi, yanlış filan yok ortada. Cidden... Sadece sinirlerine hakim olamayan bir (diyesim de gelmedi bir an ama) "frontman" söz konusu bu akor hikayesinde o kadar. Yeteri zorluk çektiğini iddia ediyor garibim, bırak bir de bozuk akorun notasını tutturmaya çalışsın. Şöyle mi diyez, veya fa bemol... Yaparız ortaya şöyle yanarlı dönerli bir şeyler olur biter... Kimse takmasın kafaya... Akor olayı benim için geyik.. Herkese nasip olabilir.. Allah korusun... Çözüm nazar boncuğu... 😛
Sadece ve sadece 'sönmüş mumlarla' grubun geleceğini aramak yersiz. Şu programı alalım, bir süre yeter... Di'Mi? :kaydim

Bir konser ile ilgili bu kadar konuşma yeter. Daha n'olsun, fazla bile oldu aslında ama son olarak bir "Thanks To:" Bölümü hazırladım, ve bunu takdim etmek istedim forum okuyucularımıza... 10 Metrelik yer için beni bomboş park yerine sokmayan SSK İşhanı Park Alanı görevlilerine ; Yeterince geniş olan Dummy'nin önündeki sokakta bu kargaşanın arasında kıçıma park etmeyi misyon belirleyen Halo Dayı'ya ; Yine yeterince geniş olan bu sokakta yoldan çekilmeyen Türk Halkına ; Aynen o kargaşada ayaklarını ezecek olsamda, bana sadece "Allaaah açılın gacılar, hEğğrif bilmiyöüüüü" diye bağıran Naciyettin teyzeye ; beni ters yönden sokan yüce gitaristime , çıkışta kendi kendini boş vitese alan Honda'ma , el frenimi teslim ettiğim vokalcime , arkada bit bit konuşan Hande'm ve canım Gürhan'IMA , tüm konser teknik açıdan "sağladığı" bin bir yardımlarından dolayı ismi lazım değil'e , son olarakta floor tom'umu yerinden oynatan, basların verildiği o sevgili monitör'e buradan teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim. Hepinize yürekten teşekkürler. Çok eğlenceli bir geceydi. Malum Çarşamba iş başı... Çok ama çooook uzun oldu ama Cheerz... 😆

çağatay her şey istediğin gibi olabilir biraz aklını kullansan..çünkü çok yeteneklisin aslında..her şey senin elinde...ayrıca son çok güzel bir beste.gerçi daha öncede dinledim ve aynı şeyleri söyledim..

Dünden sonra anlayıp - gördüğüm kadarıyla yazdığım mesaj tam bir "feciyat" olarak adlandırılmış. Ama yazarken güldüğümü hatırladığımı bilmenizi isterim. Ancak ağlanacak hale gülünmesi bence asıl sorun olmalı. Can "şunu yapmış, wooaaaaa geçirmiş dana" demektense... Bilmem anlatabildim mi? Gayet yapıcılık içeren eleştiriler de vardı orada ama neyse, takılın daha bakalım... :roll:

Ortam sakin, ünlü bir söz vardır: "Rahad olun" diye, işte ondan... Cheerz 🙂

ps:Bu mesaj içeriğinde bir çok yazım yanlışı bulundurduğundan dolayı kullanıcı tarafından değiştirilmiştir. Ancak hala belirli bir anlam ifade eden cümlelerden yoksun görünse de tamamen değiştirilmeye layık görülmemiştir. Bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Saygılarımla, İyi günler dilerim... 😛

Eleştirisiz sanat olamaz!!!Ama her zaman karşındakini eleştirirkende yıkıcılık değil yapıcılık yönünde olması taraftarıyım!Sanat hassasiyet , ince ruhluluk istiyor malesef!Ufak bir eleştiri sizi yaptiklarinizla başbaşa bırakmaya yetiyor da artıyor bile...Kendinizi bulutlardayken bir anda yerin dibinde görmek misali!!!

KONSER :

26 EYLÜL PAZAR ; BİZİZ BAR'DA

- Pastel
- Degika
- Sürgün
- TNK

Başlangıç Saati ; 19:00

PS1 : Gruplar saat 19:00'da çıkmaya başlayıp yaklaşık birer saat sahne alacaklardır!!!
PS2 : Saat 19:00 ; 20:00 ' a kayabilir!!!
Bilginize!!!

Özellikle şu UYDURUK un altını çizerek yazsaydın çok daha güzel olurdu bence...Gercekten özensiz yapılmış bir afiş...Neyse yine de herkesi bekliyoruz
Bide ilk grubun hazırlığı falan derken saat yine 20:00 ı bulur gibi!Bizizde görüşmek dileğiyle!!!

Gürhan sen n'aptın ya: Adam bold ve fontun Allah'ını kullanmış, sen altını çizdirmeye bırakmışsın işi... 🙂 Hay Allah iyiliğini vere-eyleye e-mi? 😛

O afişlere hakaret etmeyin bu arada, ben Seloyla neler çektim bir bilseniz... 😆 Emek yatıyor o afişin altında 😀 Ne zevkli bir milletiz biz 🙂
Şimdilik benden bu kadar. Malum üniversitenin en güzel yanı... :kahve Haydi görüşürüz elalem... 🙂 Pazar günü, 7'den sonra :!:

he he onu ben uyardıktan sonra yaptı can...yoksa normal bir yaziydi...Zaten yazının altını okursan 1 kere deiştirildiği yaziyor...Bu arada hakkaten sizi unutmuşum...Vallahi dün kanter icinde o afişleri sağa sola yapıştırdığınızı nasıl unutabilirim ki?...TÜm grupların size bir teşekkür borçlu olduğunu burda anti parantez belirteyim..Sanırım bu sorumluluğu da kimse üstüne almadı...Byeee

valla biz onları ne hallerle yapıştırdık ama bugün can bakmış öoğu yırtılmış zaten ilgi çekici bi ilan değildi 🙂
neyse artık gelen gelir bekleriz herkesi gelenlerle eğleneceğimiz kesin c u all 🙂

Arkadaşlar Afişleri astığınız için öncelikle SÜRGÜN adına teşekkürü borç bilirim.... Yalnız bunu sizin yada bizim yapmamamız gerekirdi... en azından BİZİZ in kendi kapısına 1-2 adet asma zahmetini göstermesini beklerdim... Herneyse yine ÇOK teşekkür ederiz.... PAZAR günü tanışıp kaynaçmak dileğiyle.... İyi çalışmalar... Kendinize iyi bakın....

SurguN demiş ki:
Arkadaşlar Afişleri astığınız için öncelikle SÜRGÜN adına teşekkürü borç bilirim.... Yalnız bunu sizin yada bizim yapmamamız gerekirdi... en azından BİZİZ in kendi kapısına 1-2 adet asma zahmetini göstermesini beklerdim... Herneyse yine ÇOK teşekkür ederiz.... PAZAR günü tanışıp kaynaçmak dileğiyle.... İyi çalışmalar... Kendinize iyi bakın....
Teşekkürler.. Umarım herşey güzel olur 🙂 🙂

Zephyr_007 demiş ki:
Eleştirisiz sanat olamaz!!!Ama her zaman karşındakini eleştirirkende yıkıcılık değil yapıcılık yönünde olması taraftarıyım!Sanat hassasiyet , ince ruhluluk istiyor malesef!Ufak bir eleştiri sizi yaptiklarinizla başbaşa bırakmaya yetiyor da artıyor bile...Kendinizi bulutlardayken bir anda yerin dibinde görmek misali!!!
Ben bulutlara hiç çıkmadım ki ... 🙁 Ayrıca nerem inceki?? :twisted:

supafreak demiş ki:
Olm ne yüce bi insansın sen bea... İki gitar aynı akor huaeaaa :idea: :idea:
BEn yapamazdım çok ciddiyim 😀 😀

Geri