Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Barış'ın şarkısına da ufaktan ilk gözlemim olan şeyleri yazmak istiyorum(benim tarzıma yakın olduğu için ona daha mantıklı yorumlar yapabilirim diye onu aldım ilk)(çok dinleyemedim kardeş kusura bakma)

Girişlerine hastayım ben bu adamın synth falan mı bu?
Girişten bir sonra giren diğer gitarlarda fazlalık olduğunu hissettim kafamı karıştırdı daha temiz olmaya davet ediyorum seni 😛 Gitar tonunu çok baslı duyuyorum. Basla, kicki karşısına almış meydan okumuşlar birbirilerine 100hz altı benim diye.... Tabi bu çok karıştırıyor ortalığı. Kicklerin sub-basslardan(60ha altı) traşla biraz gitar tonunu da daha mid bir seviyeye getir çözülür sorun.
İlk bölümden sonra gelen phaserli soloya kıl oldum(senle alakası yok phaser duyunca uyuz oluyorum Rahmetlininde tek sevmediğim yanıydı)
Buradan sonraki arpejli baslı taplı maplı bölümler diğer yerlere göre daha az distortionlu olduğu için kayıt rahat bir nefes almış. Sound eski şarkılarına göre çok daha iyi oturmuş buralarda.
Yaylıların ve flütün olduğu bölüm ve sonrası parçanın en sevdiğim yerleri gerçekten çok güzel(soloya bol delay, boğuk, netliği/keskinliği olmayan bir ton ve aralara çift sesler ikinci hatta üçüncü gitar eklemen çok daha farklı yerlere götürebilir insanları bkz. voice of the soul 😉 Solo güçlü ve bol drivelı olmalı fakat volüm düşük olacak, arkada kaldığı halde esas oğlan olup işi hep öndekilerin yapmadığını hissettirecek) çok hoş olmuş, istediğin şekilde duygularını aktarabilmişsin. Hissettim. 🙂
Senin yeter dediğinin ve hafif depresif olduğunun açık olarak sezinlendiği bir parça olmuş parçanın sonları.
En sondaki pianoyu piano çalmaktan bi'haber bir insanın(yani senin) yazdığın açıkça belli oluyor. Piyano dan bende çakmam ama önde giden melodinin uygun akorlarını çaldırmayı deneyebilirsin ama aynı sesi olur olmadık yerde iki oktavda birden kullanma ok 😉 Başarılı buldum sen hala grup kurmadın mı lan.Hoş o davulları çalacak davulcu bulamayacaksın ya neyse okulun ne oldu senin nereye girdin?
Hadin kolay gelsin

Murat oncelikle onerdigin fikir cok guzel bir fikir ben de bunu dusunuyordum tam ama sen benden once davrandin. hay aklinda bin yasa 😀
bastaki ses native instruments absynth 3 plug ininden bir ses 😀 bu plug in cok iyi. boyle janjanli sesler var. 😀 sarkilara guzellik katiyor 😀
bassli duyman dogaldir. gecen kaydimda bass calmamistim. bunda bass caliyim dedim. basslari da on planda koyunca boyle bassli bir durum ortaya cikti 😀 frekanslar hakkinda dogrusundur mix de onlara eq ayari yapmadim 😳 flanger iyidir ya niye sevmedin 😀 cello ve flut karisimini sevicegini biliyordum orasi ve son kisim bana gore en vurucu duygusallikta olan kisimlar. ben hala grup kurmadim bu gidisle de kuracaga benzemiyorum. ben suna inaniyorum. beste grubunun bir gecmisi olmali oncelikle. internete beste grubu diye ilan verip tanistigin ilk adamlarla beste grubu kuramazsin. grup elemanlarinin birbirlerini cok iyi tanimalari herkesin nerde ne yapabilecegini iyi bilmek gerekiyor. iste boyle dusundugum icin once (bulabilirsem) cover grubuna girip daha sonra bu besteleri onlarla calabilirim. tabi ki bateriler dahil bircok yeri degisicektir. aslinda bir grupla tekrar parcalari elden gecirmeyi cok isterim. cunku ne bateri egitimi aldim ne de bass egitimi. hadi egitimi gectim benim aklima gelmeyen baska riffler/melodiler onlarin aklina gelebilir ve bu da besteleri zenginlestirir. umarim ileride olur. ama pek umutlu degilim bu konuda. yalniz basima devam edicem gibi geliyor. 😀
bu arada odtu insaat muhendisligini kazandim bu sene. cok tesekkur ederim yorumlarin icin 😀

sevgili cezci
kaydini dinledim hemen yorumlarima basliyayim.
kickleri toplamak icin kullandigin mic. i biraz daha uzak tut.su haliyle dinleyenin kafasina kafasina vuruyor. hi-hat inde ayni sekilde. ince altoda da ayni problem var. digerleriyle dengelemen gerekir. ride ve trampetse tam tersi hic duyulmuyor. davul kaydi hakkinda pek fazla bir bilgim yok ama ben sadece duyduklarimi soyledim. belki isine yarar 😀 hadi kal saglicakla..
Baris

*Modley
ruh halin hayli psikopatmis. ben once ilk 1 dklik kisimda sarkiya boyle giriceksin sandim. sarki bekliyorum ama 1.30 dan sonra bu ne boyle deyip ileri sardim. durumu fark ettim sonra. arkadaki ses ile duzgun birseyler yapabilirdin. canin sıkılmıs oyun oynamissin resmen. 😉 neyse o da guzel en azindan kayit denemissin 😀 duzgun kayitlar dilegiyle 🙂
*bassingboy
kaydini dinledim. acilen iyi bir mix yapmaniz gerekiyor. Dist tonunu pek begenmedim ayrica duyulmuyor zaten arkada ritm gitar. bir de suna cok dikkat edin dist ten clean e gecerken ses seviyeleri farkli, bunu iyi ayarlayin.ayrica sarkinin geneli boyunca cizzzz sesi geliyor. amfilerinizin toprak hatlarina bi baktirin ya da baska bir sebeptendir. su an bilemiyorum ne kullandiginizi o yuzden boyle bir tahmin yuruttum. pek dinlemedigim bir tarz oldugu icin beste hakkinda soyle yapin boyle yapin demiyorum. sadece kayit hakkinda yorum yaptim. kalin saglicakla.
Baris

Bloodbath demiş ki:
*Modley
ruh halin hayli psikopatmis. ben once ilk 1 dklik kisimda sarkiya boyle giriceksin sandim. sarki bekliyorum ama 1.30 dan sonra bu ne boyle deyip ileri sardim. durumu fark ettim sonra. arkadaki ses ile duzgun birseyler yapabilirdin. canin sıkılmıs oyun oynamissin resmen. 😉 neyse o da guzel en azindan kayit denemissin 😀 duzgun kayitlar dilegiyle 🙂

Hahahaa haklısın Bloodbath dinleyende böyle bir hissiyatın oluşacağını tahmin ediyordum nitekimde öyle olmuş "bu ne beeee" reaksiyonu. 😆 😆 😆

Aslında ben meditasyon zen vs gibi konularla bayağı uğraşıyorum yurtdışında da bu tip forumlara falan üyeyim yine böyle yurtdışı bir forumdan birinde birileri bana backing track mantığında üzerinde hiç solo atraksiyon olmayan sadece akor klavye giden bir parça gönderdiler. Bu müzikle sürekli meditasyon falan yapıyorlarmış. Benimde gitarist olduğumu bildikleri için üstüne birşeyler çalarmısın dediler. Bende ne çalayım ne çalayım sıyırdım kafayı uzun süredir öyleeeeee duruyordu backing track, geçenlerde öyle bir ruh haline girmişimki. Açtım söylediğim parçayı üstüne solo minik mink ezgiler yerleştirdim. Bu tip meditasyon mantıklı şarkılarda geniş pasajlar kullanamıyorsun tek uzayan notalar vs ancak olabiliyor. Bende kaydettim adamlar bayağı beğenmişler. Uçurdu bizi çok manyakk olmuşşşşşşş falan. Çok güldümm..

Yani çatlak parçam diye boşuna yazmadım ben hehehehehee. 😆 😆

Ben yine çatlak olmayan bir kaydımı koyayımda millet beni manyak falan sanmasın. 😆 😆

En azından bu parça bizim havalardan bişey 😆 😆 Delayi biraz fazladır solo gitarın şimdiden söyleyeyim. Hucüm kayıt gibi yaptım hiç ara vermeksisizin bir kerede doğaçlama çalmıştım bu parçayı.

http://rapidshare.de/files/12039659/gooddays.mp3.html

Umarım bu sefer hayal kırıklığına uğramazsın Bloodbath. 😆

Modley
🙂 bak yine sasirttin beni cat diye girmis parcaya cat diye de bitirmis 😀. solo gitarin hakkaten delayi fazla 🙂 dogaclama solo sallamak zordur her baba yigidin "yav acaba atmasam mi?" diye tereddut ettigi bir olaydir. 😀 aklina ne gelirse ellerine gondermissin. genelde donup dolasan teknikler ve melodiler kullanmissin. bir de bendlere dikkat derim. birkac yerde yanlis notalara basmissin.neyse olur o kadar 1 kere de kaydetmissin o da guzel. bu arada arkadaki tema sana mi ayit? yoksa yine meditasyoncularin isi mi? 😀 hadi kal saglicakla
Baris

Bu sefer hayal kırıklığına uğramadığına sevindim Bloodbath. 😆

Yorumun için saol. Yok backing track bana ait değil. Nerden bulduğumu da hatırlamıyorum açıkçası ama meditasyoncuların olmadığı kesin. 😆 😆 Benim tek kötü olayım ne backing track bulsam üzerine doğaçlama birşeyler çalıyorum. Hastalık yaptı. Gerçi bu sayede neredeyse daha önce hiç duymadığım şeylerin üzerine bile ilk seferde % 80 i hatasız şeyleri çalmayı öğrendim. Ama tabi doğaçlama yaparken doğaçlama olmayan planlayarak yaptığım hangi yerde farklı şeyler kullansam daha iyi olur mantığı yerine, kulağınımın doğaçlama esnasında o an yakaladığı kalıp/kalıplarda hareket edip riske girmiyorum. Tabi tamamen doğaçlama olunca da arada üç beş nota kaçabiliyor. Oturup adam gibi bir planlı programlı kaydım yok bütün kayıtlarım genelde hep böyle hucüm tipi doğaçlama bazen deneyeyim diyorum kanal kaydı falan sonra sıkılıp bırakıyorum.

Neyse beğenmene çok sevindim. Tekrar çok saol..

bu yaptigin sey guzel birsey. "nerde bir muzik duysam ustune solo atarim abi" modundasin 🙂 tebrikler, taktir ettim seni. iste bu senin dogaclama yetenegini gelistirir. ama kanal kayit olayinda ayni seyleri soyleyemicem. sıkılma, ugras, cabala, dene. uzun ve zahmetli bir yol bu.. 😉
Baris

Bloodbath, ya bende amma görgüsüzüm yani sende kayıt koymuşsun farketmemişim sen bana lütfedip yorum yaptın ben yapmamışım kusura bakma lütfen. Aşağı karınca kararınca yorumlarımı yazayım.

Kayıt bütünlük anlamında kişinin dikkatini sürekli kendi üzerinde tutması açısından oldukça başarılı yani şarkının bir yerinde sıkılıp o an şarkıdan kopma gibi bir durum yok gayet güzel olmuş ellerine sağlık. Tek dikkat ettiğim genelde tuşe eksikliği (sanırım yenisin gitarda veya 2-3 yıllıkta olabilirsin bilemiyorum yanlış dediysem affet) ve soloların genelde ezgi içermekten çok matematiksel kalıp içerisinde dönmüş içerisinden ezgi almak için kendimi zorladım. Arka planı çok güzel işlemişsin. skullkrusher ın da dediği gibi sondaki piyano pek oturmamış. Davullar coşmusş yanlız süper. Yani dediğim gibi geneli gayet güzel olmuş gitarla ilgili kısımlarda bayağı ümit vaadediyor çalışarak çok daha iyi şeyler yapabilirsin hissi verdin bana.

En önemli eleştrim şu olacak umarım kızmazsın : gitarda bastığın notalar çok düz basılmış hafif vibratolu çalabilseydin notaları daha iyi olurdu. Notaları gitarda çok düz bastığın için bütün notalar gitardan değilde klavyeden çıkmış gibi duyuluyor. Her notaya eşit basmak yerine bazı notaları sert bazılarını yumuşak bazılarına his vermek için daha vibratolu çalmak kalıpların içindeki ezgilerinin çok daha anlaşılır olmasını ve soundunun çok daha gitarımsı çıkmasını ve baskın olmasını sağlayacaktır. Yukarda tuşe eksikliği derken bunu kastetmiştim. Gitarda 4-5 yıllık olduğum zamanlarda bana en çok gelen eleştri bu oluyordu. Tabi yıllar içinde bu eksikliğimi gidermek için bayağı çalıştım. Normal birşey yani bunu eleştirmişim veya kötü demişim gibi algılama üzülürüm. Yoksa hızın falan fena değil bayağı yol katetmişsin tebrikler. Ama daha çok çalışmayla gerçekten çok daha iyi şeyler yapabileceğine inanıyorum.

Güzel kayıtlara devam..

*Modley
ayipsin bea ne gorgusuzlugu. 🙂 5 senedir gitar çaliyorum 2 senedir de kayit yapiyorum bunu soyliyim bastan 😀
elestirilerine niye kiziyim ki? kizicak olsam buraya asmam 😀 bu elestiriler sayesinde gelisicem niye kizip elimin tersiyle bir kenara itiyim bu mucevherleri 😉
bu kayitta teknikten cok duyguya onem verdim. begenmene sevindim. baterileri begendin demek 😀 cok zaman ayiriyorum bateriler icin. hos ortaya insan ustu bir sey cikiyor bazen ama yine de guzel oluyor 😀 vibratolu bas dedigin yerler soloda mi yoksa parca icindeki her hangi bir riff te mi? bunu belirtebilir misin?
Baris

Bloodbath,

5 senedir çalıyorsan tam kıvamına gelmişsin demekki 1-2 seneye kadar ciddi bir sıçrama yaşayıp kendin bile kendini tanıyamıyacaksın gitarda emin ol. Çok iyi 5 senedir çalıyor olman. Bu arada vibratolu çalmak derken çok yüzeysel bahsettim aslında biraz daha açık konuşmak gerekirse bir notaya basarken sol el parmağı belirli notalara daha fazla dikkat çekmek için teli daha fazla ezer, gerekiyorsa notayı minik minik dalgalandırır vibrato uygulayarak (bend değil ama o kadar çok değil). Zaten biliyorsun bunları da hani detaylı olsun diye yazıyorum. Birde bunların yanında bazı notaları çalarken penayı daha sert vururuz bazen biraz daha yumuşak. Yani herhangi bir riff veya komple bir solo çalarken notaların hepsine eşit pena veya eşit sol el parmağı basıncı uygulamak veya hepsini aynı ölçüde dalgalandıracak kadar vibrato uygulamanın gitarın sesini sanki bir klavyeden çıkıyormuş gibi duymamıza sebep olabiliyor. 4-5 senelikken yurtdışında yaşayan ve tatile Türkiye ye gelen bir almandan yazın gitar dersi almıştım adam 18 senedir gitar çalıyordu. Ben ne kadar hız yapma peşinde koşsamda adam takmıştı çok düz çalıyorsun çok düz çalıyorsun diye canıma okuyordu.

Bana egzersiz olarak ardarda çalacağım 4 tane nota vermişti ilk notada sol elimin parmağıyla iyice sert basıp teli ezerken penayı hafifçe vuruyordum ikinci notada tele sol el parmağımla hafiçe basıyor ve sert pena basıncı uyguluyordum. 3. notada penayı sert vurup teli iyice sol el parmağımla eziyordum. 4. notada da penayı vurduktan sonra teli sol el parmağımla 1 dk kadar aşağı yukarı minik minik vibrato yaparken iyice eziyordum ve artık sustain bitmesine rağmen ses çıkarmaya çalışıyordum ve hoca durmadan haniiiiiiiiiiiii ses gelmiyorrr iyice ezzzzzzzzzzzzzzz iyice ezzzzzzzz diye canıma okuyordu. Bu aptal egzersiz sayesinde duygulu çalmayı ve nerde sert nerde yumuşak vurmam gerektiğini öğrendim. Seninle de paylaşayım dedim.

Dediğim gibi gayet iyisin eminim çok daha iyi olacaksın zaten coşmana az kalmış. Kayıt için tekrar tebrikler.

Bu genel bir yorum oglum. Çaldıktan sonra birşeylerle uğraştıktan sonra sınıf atlanan dönemdir o diyoruz 😉 sen grup kur inşaatçı seni ömrüm çürüdü şantiyelerde m.k. yandın olm sen ahaha

valllaha ya yandik santiyelerde en az 4-5 sene harcamak lazim soyle merkezde masa basinda saglam bir isim olmasi icin. neyse bu topic i isgal etmeyelim 😀 tesekkur ederim soyledikleriniz icin.

*skullcum
temcit memcit ben severim pilavi 😀 valla hatirladim bu besteni. oldukca dinamik. gerek gitarlar olsun gerek bateriler olsun.gitarlarin treblelarini biraz daha acabilirsin bence.bass ve midler iyi,sadece biraz boguk gelmis gitar.aradaki soloyu da hatirladim 😀 var ya sana bisey soyliyim o melodiyi baska bir enstrumanla pekistirsen hatta tamamen baska bir enstrumanla calsan daha guzel olabilir. misal once yayli (ben celloyu secerdim) ardindan uflemeli, hatta horn bile kullanabilirsin. 4. dk da giren solonun tonunu sevdim. solo da guzel olmus. bir tek sey soylicem oneri olarak.. zil seslerini biraz daha arttirabilirsin cok geride kalmis. trampetin seviyesi guzel. altolar da iyi. kick i de cok azcik artirabilirsin. genel olarak begendim parcani. ellerin dert gormesin 😉

Açarım anam(sesleri) da çello yaylı işi bizi bozar olm traş metal yapıyoz biz 😀 Belki ilerde senfonik bişeyler olur geçen gün vekından çarğırdılar gitmedik uçak tutuyo biliyomusun 😀 akşam akşam tozuttum yahu iyicene

o wahlı solo hayatımın ilk wah denemesiydi bu arada 2 solo üst üstedir bu arada biri wahlı biri wahsız sağlı sollu 2şer tane ritm gitar var hepsi ayrıyetten çalındı en sondaki gitar tonu çok sıçış oldu toparlayamadım pedalım yok anasını satayım 🙁 şu zilleri de bir ben çok duyuyorum hiç kimsede duyulmuyomuş kıl oldum monitör almam lazım ses kartı almam lazım gt-8 almam lazım gitarımı değiştirmem lazım ampli almam lazım battık m.k. sayısal oynasam 2-1 atarım kesin neyse ben yatayım biraz alkol vurdu çenem düştü Rage-Soundchaser dinliyorum herifte ne gitar tonu var şereşsiz yardırıyoda m.k. kıl oldum iyice çalışayım benimde olsun herkese iyi geceler.

Geri