Ben de Dore ile ilgili bir olay anlatmak istiyorum, Ankara mağazasında yaşadım bunu, esmer ince uzun genç bir abi var adını hatırlayamadım malesef onunla başımdan geçmişti, biraz da
@rpm e arka çıkacak bir olay.
1 1.5 sene önce bir "karayıldız" amfi almaya niyetlendim, kafayı bulmuştum ancak kabine denk gelemiyordum ben de gittim dore'ye dedim kabin bakacağım, kafa ile kurdu istediğim gitarı aldım hiç "o olmaz bunu kullan" gibi bir tavır da yoktu. Ben kenarda usul usul metalikacılık oynarken bir dayı geldi. Bağlama çalıyormuş sanırım, bir boss prosesör sordu, abi yine gösterdi fiyatını söyledi, üstüne adam bağlama için gereken tonları buradan atabilme imkanını sordu(Veya elinde pedalıyla gelip direk ton atmalarını istemişti bir an ikilemde kaldım yalan olmasın) abi de yapamayacaklarını söyledi. Sonrasında adam sen bunu al gel bizim eve gidelim orada benim bağlamayla ayarlarsın diye inceden ısrar etmeye başladı. Benim adamı 5 kere döveceğim sürede o hiç hır gür çıkarmadan yolladı, hatta sonra yanıma geldi 3 5 lafladık, adam gelmiş böyle böyle istiyor sonra bunları tersleyince de internette dore şöyle dore böyle diye konuşuyorlar dedi.
Ankara'da sapık gibi, üşüdükçe veya arkadaşları beklerken mağazalara girip bişeyler deneyen sohbet eden vakit geçiren bir müşteri olarak 2 Dore mağazasından da pek memnunum, tüm kadroyu tanımam ama anayolun kenarındaki mağazadaki o abi ve birkaç ay evvel oraya geçen Ferhat Abi'den 1 kere ters bir tepki almadım, hatta stok sayımı vb çalışanları delirten günlerde bile en kibar şekilde güleryüzünü eksik etmeden açıklamıştır durumu. Sokağın içindeki şubelerinde de üst katta duran Tolga Abi'de çok tanışıklığım muhabbetim olmamasına rağmen (Her gidip selam verdiğimde kim lan bu diyordur bence
🙂 ) hep alakalı bir yaklaşım görüyorum.
Bu firmaların da kadrolarını düzenleyen insanları umursamadıklarını, marka imajını önemsemediklerini düşünmüyorum. Bilinçsiz kesime zaten onlar da belli tepkiyi gösteriyordur ama böyle tatsız olaylarla hiç aksiyon çıkarmadan direk onun üstündeki yetkiliye derdini anlatmak veya tek şikayet ile firmaya bildirmek hem yarın sizin oraya gittiğinizde daha iyi çalışanlarla çalışmanıza sebep olur hem de o şirketten birileri onları daha iyi bir noktaya çekmeye yardımcı olduğunuz için minnettar kalacaktır size.
Özetle orada çalışan adam sattığı ev parasındaki piyanosuyla maaşını 1 alacakken 5 almıyor onun karı "Dore" nin kazancı oluyor. Siz o adamı bildirdiğinizde (gördüğünüz tepkiyi hakedecek saçma birşey yapmadıysanız) firma hep piyanosunu daha kolay satacak hem de verdiği maaşın karşılığını alacak yeni bir eleman çalıştıracak belki. Adaptör konusunda arkadaş internetten aldıysa o süreç zaten allaha emanet bir durumda kimi kime şikayet edeceğini bilmiyor insan ama ülke genelinde tüm bu sanal işlemlerde bir gitmemezlik, müşteri hizmetlerinde ilgisizlik var. Teknik yetersizlik mi ilgisizlik mi bilmem ama çoğu firmanın bi toparlanmaya ihtiyacı var.