Dore Müzik Gitar Alışveriş/Kargo Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar,
27.11.2023’te parasını peşin ödemek suretiyle bir adet Schecter Banshee Mach-7 sipariş ettim.
Gitar halen bana ulaşmadı.

Uzatmadan özetlemem gerekirse; Doreye, Shecter’a ve Schecter’ın resmi sitesinde mail adresi bulunan uluslararası satış müdürüne mail attım.

Dore Müziğin belirttiğim gitar bu zaman kadar için hiç sipariş vermediği ortaya çıktı. (Suçu bahar aylarında ithalat müdürlerinin değişmesine ve eski ithalat müdürünün sipariş vermemiş olmasına bağladılar)

Bunların alıcıyı bağlamadığı malumunuzdur.

Dore Müzik, 13.08.2024 tarihinde sipariş ettiğim gitar modelinin de içinde olan bir siparişi Temmuz ayında verdiklerini, 14.08.2024 tarihinde bu siparişin Aralık ortası gibi fabrikadan çıkmasını öngördüklerini ve 60 gün zarfında ülkemize varmasını beklediklerini belirtti.

Yani parasını aldıkları bir ürün için alıcıyı bir yıldan fazla bekleteceklerini söylediler, üzerine de size 3000 TL hediye çeki verdik diye avutmaya çalışıyorlar.

Böyle bir şeyin kanımca mazereti olamaz, bunu Dore Müzik’e belirttim.

Kısacası Dore Müzik’e karşı, bu işi kısa sürede çözemezler ise, her tür hukuk yoluna başvuracağım.

Sizlere de naçizane önerim, Dore Müzikle alışveriş yaparken iki kere düşününüz.

Esenlikler dilerim.

2 sene kadar önce Zuhal’den stand aldım. Aynı şehir içerisinde yaklaşık 9-10 km ötedeki şubelerinde varmış maks 2 güne gelir dediler, 2 haftada gelmedi, para iadesi talep ettim, ertesi gün geldi ödeme yaptığım şubesine. O zamanlar Aliexpress’ten haberim olsaydı Çin’den daha hızlı gelirdi. İşte bu Çin’den almayı kaldırdılar artık, kimlere kaldık!

Zuhal anlamadığım bir şekilde bağımsız işletiyor şubeleri. Burada yok ötekinde var demişlerdi bir sefer... getirtin alayım dedim, olmaz oraya gitmeniz lazım dediler. Online alırım evime gelsin dedim çıktım. Ama başka bir sefer de tam tersi laf arasında ilgilendiğim bir şeyi hemen telefon ettiler başka şubeye 2 güne gelir dediler ve getirttiler (Ankara'dan İstanbul'a hem de).

Nisan ve Eylül 2021'de üç farklı online siparişim olmuştu Do-Re Müzik'ten. Üçü de 1 hafta içinde kendi kamyonetleriyle eve teslim yapıldı. Dikkatl ve sağlam teslimdi. Ancak MIDI klavyeden biraz şüphelendim. Kapalı paketin içine nasıl toz girmiş olabilir. Korkusuz Korkak filmindeki gibi parmağa çıkıyordu tozu resmen.

Madem böyle bir konu var bende anlatayım yaşadıklarımı. DoRe den ayın 14ünde Yamaha Pacifica 112J ve Blackstar İD Core 10 V3 siparişini aynı anda verdim. Ayrı ayrı 2 kargo şeklinde gönderdiler. Nedenini sorduğumda bir depoda biri var diğeri yokmuş. Birini İstanbuldan diğerini İzmirden gönderdiler. Amfi 19unda elime ulaştı ama gitar daha yeni kargoya verilmişti çok uyuz oldum. Bir yandanda canlı destekle konuşuyorum bi cevap veriyor bi vermiyor tam ayar oldum. Neyseki gitar hızlı geldi 21inde ulaştı elime gitarı açtım ne pena var ne kılıf bende 20binlik alışveriş yaptım bi jak kablosu yada askılık hediye ederler diye düşünürken pena bile göndermemişler. Canlı desteğe sordum kılıfı tekrar gönderelim dediler şimdi onun gelmesini bekliyorum. Beklediğim deneyimi alamadım.

Merhaba arkadaşlar,
27.11.2023’te parasını peşin ödemek suretiyle bir adet Schecter Banshee Mach-7 sipariş ettim.

Uzatmadan özetlemem gerekirse; Doreye, Shecter’a ve Schecter’ın resmi sitesinde mail adresi bulunan uluslararası satış müdürüne mail attım.

Dore Müziğin belirttiğim gitar bu zaman kadar için hiç sipariş vermediği ortaya çıktı. (Suçu bahar aylarında ithalat müdürlerinin değişmesine ve eski ithalat müdürünün sipariş vermemiş olmasına bağladılar)

Dore Müzik, 13.08.2024 tarihinde sipariş ettiğim gitar modelinin de içinde olan bir siparişi Temmuz ayında verdiklerini, 14.08.2024 tarihinde bu siparişin Aralık ortası gibi fabrikadan çıkmasını öngördüklerini ve 60 gün zarfında ülkemize varmasını beklediklerini belirtti.

Yani parasını aldıkları bir ürün için alıcıyı bir yıldan fazla bekleteceklerini söylediler, üzerine de size 3000 TL hediye çeki verdik diye avutmaya çalışıyorlar.

Kısacası Dore Müzik’e karşı, bu işi kısa sürede çözemezler ise, her tür hukuk yoluna başvuracağım.

Esenlikler dilerim.
Guncelleme:
Dore Muzik, kendisine ve Schecter’in uluslar arasi satis mudiri Ryan Martin’e mail atmam, bu mailime de Schecter sorumlusu tarafindan ya it verilmesi sonucunda, gitari dogrudan Amerika’dan fed ex ile getirtti. Hardcase ile gelen gitari oldugu gibi 23.08.2024 tarihinde elden teslim etti.

Esenlikler dilerim.

Guncelleme:
Dore Muzik, kendisine ve Schecter’in uluslar arasi satis mudiri Ryan Martin’e mail atmam, bu mailime de Schecter sorumlusu tarafindan ya it verilmesi sonucunda, gitari dogrudan Amerika’dan fed ex ile getirtti. Hardcase ile gelen gitari oldugu gibi 23.08.2024 tarihinde elden teslim etti.

Esenlikler dilerim.
Güle güle kullanın, nereden baksanız 1 yıl olmuş, şaka gibi gerçekten.

Geçen hafta verdiğim Blackstar Debut 50R elime ulaştı, fakat Carsbro bass gitar anfisi kutusunun içine bol bol patpata sararak koymuşlar, kutunun içinden ürünün orjinal kutusunun çıkmasını bekledim fakat yoktu, çok fazla tüketimi olmayan ürünleri, dükkanlardaki demo statüsündeki ürünleri gönderiyorlar, sahibinden.com üzerinden temiz bir satıcıdan da alsaydım yine böyle gönderecekti. Neyseki fiyatı uygun denilebilir bir seviyedeydi. Kesinlikle bir Amazon yada Thomann kalitesinde paketleme beklemiyordum fakat buna da şükür diyecek hale geldik, birkaç aya kadar belki ürün bile bulamayacağız bu ekonomik süreçte. Bu arada ID Core gibi peynir ekmek gibi satılan bir şey alsaydım yada küçük bir pedal, orjinal paketi ile depodan yollarlardı herhalde.

Yakında basit bir inceleme videosunu hazırlarım.

Geçen hafta verdiğim Blackstar Debut 50R elime ulaştı, fakat Carsbro bass gitar anfisi kutusunun içine bol bol patpata sararak koymuşlar, kutunun içinden ürünün orjinal kutusunun çıkmasını bekledim fakat yoktu, çok fazla tüketimi olmayan ürünleri, dükkanlardaki demo statüsündeki ürünleri gönderiyorlar, sahibinden.com üzerinden temiz bir satıcıdan da alsaydım yine böyle gönderecekti. Neyseki fiyatı uygun denilebilir bir seviyedeydi. Kesinlikle bir Amazon yada Thomann kalitesinde paketleme beklemiyordum fakat buna da şükür diyecek hale geldik, birkaç aya kadar belki ürün bile bulamayacağız bu ekonomik süreçte. Bu arada ID Core gibi peynir ekmek gibi satılan bir şey alsaydım yada küçük bir pedal, orjinal paketi ile depodan yollarlardı herhalde.

Yakında basit bir inceleme videosunu hazırlarım.

Hayırlı olsun Abi. Üründe kullanılmış ya da teşhir olduğuna dair bir iz var mı? Kılcal çizik veya sıyrıklar?

Merhaba arkadaşlar,

Esenl

Geri