Selamlar
@dravenguitars ve tum forum sakinleri,
@blackfriday666 cok onemli sorular sormus. Bunlarin cevaplarini asiri merak ediyorum.
Kendi kendime markayi savunacak aciklamalar yapmak istedigimde yapamadim. Sonra web sitesi shopier ve instagram profilini inceledim.
Amacim markayi iyice gommek degil ancak yapici bir musteri yorumu olarak degerlendirmesini umdugum negatif ve suphe uyandiran notlar tuttum. Burada paylasmak isterim.
NOT: Kucuk detaylari uzun uzun yazdim, vakit kaybetmek istemeyen arkadaslar gecebilir.
1-Web sitesindeki iletisim sayfasi bos.
2-Web sitesinde yer alan urunler (elektro gitar, akustik gitar, custom tasarim, aksesuarlar) sayfalari komple bos.
3-Web sitesindeki telefon numarasi +90 (XXX) XXX XX XX seklinde gorunuyor.
4-Web sitesindeki Whatsapp ikonuna tiklayinca cokca 5 iceren bir numaraya yonlenmeye calisiyor ve tabii ki boyle bir numara yok.
5-Bildigim kadariyla 2025 yilindayiz ancak websitesinin en alt kisminda 2024 yaziyor.
6-"Deneyimli ustalarimiz tarafindan" diye bir ifade var. Organizasyon anlamindaki yapiyi gormeyi beklerdim. Kim bu ustalar?
7-"Premium malzeme" yaziyor ancak gozlerim rosewood (gul agaci) klavye aradi, web sitesinde bulamadim.
8-"En kaliteli ahsap ve malzemeler secilir" yaziyor. Bunu destekleyecek bir ornek var midir acaba?
9-"Her parca ses kalitesi ve dayaniklilik acisindan test edilir" yaziyor. Ses kalitesi ve dayaniklilik testi nasil oluyor?
10-Web sitesinde govde ile ilgili hic bir detay belirtemiyoruz.
(rear-routed, comfort cut, 2 noktadan vidali kopru, 6 noktadan vidali kopru, vintage tremolo, floyd rose, LP ve tele icin sabit koprude string-thru ayari ilk aklima gelenler)
11-Web sitesinde sap ile ilgili
(perde sayisi haric) hic bir detay belirtemiyoruz.
(sap profili, fret turu, scallop durumu)
12-Web sitesinde manyetik diziliminde en azindan HS ve SH seceneklerini de gormeyi beklerdim.
13-Web sitesindeki sepete gidince direkt odemeye geciyor. Uretecek kisiye aktarilabilecek en ufak bir not alani bile yok.
14-Web sitesinde farkli sehirlerden siparis verecek kisiler icin kargo ile ilgili en ufak bir bilgi bulamadim.
15-Web sitesinde neredeyse hic gitar fotografi yok. Ben gitar uretiyor olsam gogsumu gere gere galeri sayfasi yapardim.
16-Shopier'de yer alan sabit koprulu
"Custom Stratocaster" ilanini google lens ile arattim
"Squier Sonic Stratocaster HT" buldu. Bunu gorunce diger fotograflar icin ayni aramayi yapmadim.
17-Instagramdaki en eski urun fotosunda HSH bir gitar var kasa olarak tele ye benziyor, strat gibi 3 knob var. Knob kapaklari eksik gibi duruyor. Cok sasirdim.
18-En eski urununun headstock kisminda firmanin logosu varken bir sonraki fotoda bu yok.
19-En eski iki videoda ses olarak gitar sesi sadece sag tarafa pan ile yaslanmis. Soldan hic gelmiyor. Sessiz bir ortamda sag hoparlorum kapaliydi duyamadim. Kulaklik taktim.
(benim sorunum ancak gercekten bu oldu)
20-Sadece tek bir humbucker manyetikli ve headstock kisminda logo bulunmayan bir strat fotosu var ki pickguard in sap ile birlestigi kisim ve manyetigin cercevesi bana kendimi kotu hissettirdi.
21-Temmuz 8, 2025 tarihinde son katilimin Eylul 1, 2025 oldugu belirtilen bir cekilis yayinlanmis ancak bugun
(Eylul 12, 2025) tarihi itibariyle her hangi bir bilgi gelmemis. Bir hafta once bunu iki farkli postun altina soru olarak soran birine de henuz cevap verilmemis.
22-Instagram profili hakkinda:
En eski post Mayis 27, 2025 olarak gorunuyor. Yaklasik 4 ay icerisinde 13 post paylasilmis.
13 post ile 922 takipci nasil bulup gelmis bu sayfaya diye merak ettim. Reklam calismalari cok iyi olmus olmali dedim kendi kendime.
En fazla yorum bulunan postunda 35 yorum var. Diger postlardaki yorum sayisi sadece bir kac adet.
4 reel videosunda da izlenmeler 7K, 4K, 10K, 144K. En eski reel videosunun 144K izlenmis.
Sonra takipcilere hizli bir goz gezdirince cok garip isimli, hic takipcisi olmayan veya cok az takipcisi olup hic paylasimi olmayan garip hesaplar gordum aralarda. Like larda da durum biraz benzer.
Cok az gorsel olmasi, kucuk kucuk ancak cok fazla belirsizlik bulunmasi beni dusundurdu.
Ben de vaktimin buyuk kismini
rakiplerinizden iyi oldugunu iddia ettiginiz ucuz giris seviyesi gitarlar ile gecirdim. Su an da favori iki gitarim da bu sekilde gitarlar.
(strat, tele)
Ulkemizde her gecen gun para daha da zor kazaniliyor ve bu da bizi para vermeden once daha detayli arastirmaya itiyor. Guvenmek, referanslar ile tatmin olmak istiyoruz. Rakipler ile bir de biz kiyasliyoruz, kiyaslamak istiyoruz.
Ben de cok yakin bir tarihe kadar Karsiyaka'da yasiyordum. Ulkemizde bu tarz isler yapilmasi cok guzel, Izmir'de olmasi beni daha da mutlu ediyor ancak kullanicilari dinlemek ve bu yonde gelismek gerektigini dusunuyorum.
Bu tablo itibariyle ben online siparis ile bir gitar satinalacak olsam firmanizdan gitar almazdim. Gider daha iyi oldugunuzu soylediginiz rakiplerinizden alirdim. Oyle ki sizin shopier gorsellerinizde bile o rakiplerden birinin fotografi yer aliyor.
Negatif yorumlarim icin cok uzgunum. Umarim cok guzel
(olumlu anlamda) yol kat edersiniz ve bende bu basliga gelip
"bakin ben bu tarihte boyle boyle demistim ama adam hepsini cozmus, eline saglik" diye bir mesaj paylasabilirim ancak su an bunu soyleyemiyorum ne yazik ki.