deerrudolf demiş ki:
Birçok film dükkanında aradım ama bulamadım, o nedenle de duyulmadık kategorisine sokmak doğru olacaktır.
"Olağan Şüpheliler" başrolünde Kevin Spacey'in oynadığı muhteşem bir film. Oldum olası konusu alışılmışın dışında, her an her türlü sürprizin (sürpriz derken "böh" yapan korku filmleri gibi değil) olabileceği filmleri severim. Olağan Şüpheliler bu bağlamda kesinlikle tapacağım bir film. Ana karakter olan Türk mafya KayserSoze hasta bir karakter.
Back when I was picking beans in Guatemala, we used to make fresh coffee, right off the trees I mean. That was good. This is shit but, hey, I'm in a police station. 8)
Evet, gerçekten olağanüstü bir yapımdı. Hatta Tarantino'ydu, kıldı yündü bir yana bırakacak olursak '90ların en iyi filmidir bence. Aslında bilinen bir film ama dediğin gibi DVD'si yok ya da o dükkanlara bu filmi sorduğunda, "Maykıl Dudikof'un filmi yeni geldi ondan vereyim mi ağbey?" şeklinde cevaplar alıyor olabilirsin. 2-3 sene kadar önce POSTA gazetesi bu filmin VCD'sini vermişti de eşşeklik edip almamıştım. Siz eşşek olmayın... Gördüğünüz yerde atlayın arkadaşlar.
🙂
Benim bahsetmek istediğim film, 1-2 sene kadar önce Cnbc-e'de (Tuttuğu altın olsun şu kanalın, allah rızklarını arttırsın.) izleyip de inanılmaz derecede etkilendiğim, 1989 yapımı
A Dry White Season. Yönetmen Afrika asıllı bir Fransız:
Euzhan Palcy Medeniyetin beşiği, demokrasinin anavatanı (aslında doğrudur da, karıştırmayalım orayı.) dediğimiz İngiltere gibi bir memleketin hükümetinin zamanında Güney Afrika'da ne haltlar yediğini bir bir anlatıyor film. İzlediğimde 1 hafta etkisinden kurtulamamıştım, epey de duygu yüklü bir film. İzlememin sebebi, konuk oyuncu olarak
Marlon Brando'nun kadroda bulunuyor olmasıydı. (Performansı da yine her zamanki gibi muhteşemdi "Baba"nın.) Ancak izledikten sonra kafamda başka şeyler canlandı, bu yüzden çok tuttum eseri. Soykırım, insan hakları ihlali gibi konuların üzerinde duruluyor olması, filmi izlemeye değer kılıyor. Bulursanız, kaçırmayın derim.
🙂
http://www.imdb.com/title/tt0097243/