Ego Yeterliliği

Ya gerçekten yeter. Çok sıkıldım forum. Bu ego tramvaları, lafları yanlış yere çekmeler, alınganlıklar, olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterip arkadamda durun demeler, yardım başlıklarına ters cevap vermeler. Bu konuda bir öz eleştiri yapayım. Forumda ego dolaştıkça bizi içeriye doğru çekiyor resmen. 2 hafta önceye kadar açılan yeni başlıklarda bile ben de ego tatmini yapıyordum ama kendime dedim ki bu kadar agresif ve gereksiz kelimeler kullanma. Kimse bilgiyi bir anda öğrenmedi biz artık tecrübelerimizi + bilgi birikimlerimizi paylaşıyoruz. 16-18 yaşındaki birisi gelip gitar, amfi, pedal vs alacağım diyor biz hemen yaavvv bunları anlattık diyoruz. Gereksiz ego tatmini bunlar.

Bazen bilmediğimiz şeylere bile yorum yaptığımız olabiliyor. Ben forumu 2004 yılından beri dolaylı yoldan kullanıyorum 2. üyeliğim ama bu forumu benimsedim. Yüzlerce mesajlarım geçiş sırasında silindi ama laf etmedim. Foruma şu an yıllardır katkı yapan ilk 15 kişiden biriyim ama bir yerde öz eleştiri ile dur demek gerekiyor. Agresif yazılar, gereksiz ve anlamsız cümleler kullanmak, karşındakini yermek kimseye bir fayda sağlamıyor. Tamam sinir bozan yeni nesil Z kuşağı var ama benim çocuğum da ileri de bu şekilde olabilir o yüzden artık anlayışla karşılıyorum ve çoğunlukla espri ile yaklaşıyorum.

Nereye kadar bu böyle gidecek? Buna bir şekilde dur denmesi gerekiyor. Ben dışarıdan yazılarını ve üslubunu sert olarak gördüğüm (aslında öyle sanıyormuşum) olan birisi ile alışveriş yaptım (şu an iyi niyetli de olsam isim paylaşmayacağım) ama aslında kendisinin ne kadar naif bir insan olduğunu gerçek hayatta görmüş oldum ve kendi kendime "aptal kafam böyle niye düşündün ki yıllardır" diye hayıflandım, utandım. @Hakan Baysal abinin geçenlerde dediği gibi; bazen klavyedeki yazım dili çok ayrı oluyor. Aslında konsere gitsen çok samimi olabileceğin insanlar dolu forumda. Mesela geçenlerde 3 kişi forumdan bir grup kurduk sanki 40 yıldır arkadaşmışız gibi sohbet edip birbirimize katkı sağlıyoruz. 2004 yılından beri buradan edindiğim arkadaşlarım var. 10 sene önce alışveriş yapmışız ve 10 senedir görüşmediğimiz birisi geçen yıllarda alışveriş konusunda benden memnun kalmış ve 10 sene sonra denk gelip bana güvenerek önden bütün parayı yollayıp Antalya' ya gitar kargolattırdı. Bunlar bu forumun gerçekten nimeti. Çok mutluyum bu konuda. İnsanlar aslında çok iyi olsa da bazen o andaki sinirlerini mecburen bir şeye boşaltmaları gerekiyor ve bu genellikle klavyeye yansıyor. Buna forum için dur deme zamanı bence geldi. Forumu seviyorum ve sevmeye devam edeceğim. Her ne kadar 2004-2010 yılları arasındaki alım satım ve o kalite azalmış olsa da...

Tabiki bazı istisnalar hariç bu konuyu konuşuyorum o istisna nedir? EGO! Yeter gerçekten ego tatmini, yıllardır kendi safına çekmeye çalışan başlıklar açmak, sadece ben bilirim ben görürüm, benim dediğim doğru, en iyisi benim tarzındaki kişiler artık listemde değil. Sevmiyorum abi egoyu, sevemiyorum. Restaurant' ta bile bana gelip birisinin "efendim" demesinden nefret ediyorum. Herkesin ortak fikri olmayabilir ama ortak bir yanı var o da İNSAN olması! Abi abi çektiğimiz bazı kişileri artık son zamandaki olaylardan sonra şahsi kanaatimce silmiş bulunuyorum. Bana ne bundan diyen olursa da pek umrumda değil. 🙂 Bunları tartışma yaratmak için açmıyorum ki tartışmalık pek bir şey yok sadece derdim biraz içimi dökmek. Ben de bundan sonra farklı hareket edeceğim. Geçen espri yapıyorum ona bile alınan oluyor. Hayata 1 kere geliniyor, bu forum biterse bir daha yenisi gelmeyecek.

Herkese sevgiler, saygılar.

Abi zaten kuşak çatışması olarak da var bu. Muhtemelen 40 yaş üstündeki abilerimiz okulda öğretmenden dayak yemişlerdir. Müdürden çok korkuyorlardır okudukları zaman. Çünkü o zaman öyleydi. Yetişme şartları öyleydi. Otorite görerek büyüdü insanlar. Şimdi değil öğretmen, müdür, ilçe milli eğitim müdürü olsa bile çocuklar takmaz. Eh haliyle böyleyken kişiler arası konuşmalarda yaşı ileri olan abilerimiz öğrendikleri gibi mesafeli, saygılı ve çekingen davranmayı talep ediyor. Daha genç arkadaşlar ailesi öğretmen azıcık örselese okulu basan kuşaktan geldiği için daha özgüvenli veya patavatsız oluyor. Bu noktayı anlayabiliyorum. İlk grup gördüğünü uyguladığı gibi ikinci grup da gördüğünü uyguluyor. Ama bir noktada henüz ikinci grup palazlanmadığı için ilk grup tarafından kolayca ezilebiliyor. İşe başlamamış lise öğrencisi elbette donner dst soracak, ezmenin ne alemi var? Burada ilk sinir olduğum mesaj gerçek hayatta görsen önünü ilikleyeceğin adamlarla böyle konuşma babında bir mesajdı. Sonra bunu yapan herkese uyuz oldum ki ben lise öğrencisi falan da değilim, istediğim ekipmanı rahat rahat alabiliyorum. Parasız zar zor hobisini icra edecek daha hayata atılmamış birisi olsam beni yaralardı ama bu söylem ancak bende “senin özgüvenini seveyim” hissiyatı oluşturdu. Üstenci konuşmak yerine içerik üretilse herkes zaten abi diye peşlerinde gezer, nedir yani. Bu forumda underrated ve wrath YouTube kanalının sahibi de var kimseyle polemiğe girdiğini görmedim adamların. Takip de ediyorum, görsem selam verir kendimi tanıtır, takipçisi olduğunu söyler ayaküstü sohbet etmek isterim mesela. Ama burada üstenci bakışla konuşan kimse allame i cihan olsa ancak antipati toplar. Zannetmiyorum ki çoğu yaşını almış abimiz de bilgisiz oldukları için susuyorlar, az ama öz girdileri oluyor. Sadece başkaları ile yarıştıracak bir egoları yok.
Ki ego denen şey zaten hepimizin içinde var. Yeterince güç verdiğinde herkes bir diktatör, Firavun veya zalim olabilir. Ben olmam diyen zaten çoktan olmuştur da haberi yoktur.

Son düzenleme:
Bazıları forumu kendi eviymiş gibi kullanıyor. Burada herkes düşüncesini, fikrini özgürce paylaşabilir. Kimse gelip de neden bu konuyu açtın diyemez ve yanıt vermek de zorunda değilsiniz. Şu ansiklopedi ve antika tavırlarınızı foruma girmeden önce bir kenara bırakalım.

Karşımızda ki insanlar bilmiyor olabilir ama bizim burada üstten bakıp alaycı bir şekilde insanları yadırgamamak gerekiyor. Kimse kimseden üstün değildir. Entelektüel olmak sadece bilgiyle değil, davranışlarla da şekillenir.

Kimse bilgiyi bir anda öğrenmedi biz artık tecrübelerimizi + bilgi birikimlerimizi paylaşıyoruz. 16-18 yaşındaki birisi gelip gitar, amfi, pedal vs alacağım diyor biz hemen yaavvv bunları anlattık diyoruz. Gereksiz ego tatmini bunlar.
yav anlattık ama yav... bize de acıyın ... ben 2005'ten beri üyeyim bir soru sormadan önce mutlaka Arama kutusundan şöyle bir karıştırıyorum forum'u... 15 dakika dolaşarak bile o an aklımda olmayan bir konu öğrenebiliyorum... öncesi google araştırması vb cabası
yani insanlara vay efendim sen ne hakla soru sorarsın diye değil, balık vermeyip olta kullanmayı öğrensin diyerek yol göstermek için 40 kere konuşuldu, bak şuradan da ulaşabilirsin amacıyla o tepki veriliyor...
yoksa işte malum, başaramıyoruz demek ki aynı konu 7800 kere soruluyor 🙂
hani Hoca demiş, hırsızın hiç mi suçu yok...

Ben dışarıdan yazılarını ve üslubunu sert olarak gördüğüm (aslında öyle sanıyormuşum) olan birisi ile alışveriş yaptım (şu an iyi niyetli de olsam isim paylaşmayacağım) ama aslında kendisinin ne kadar naif bir insan olduğunu gerçek hayatta görmüş oldum ve kendi kendime "aptal kafam böyle niye düşündün ki yıllardır" diye hayıflandım, utandım
aha tam da ben ... evet iyi bir insan olduğumu düşünüyorum ve evet forumda sert ve ters yazılarım da oldukça fazladır... ama asla ego tatmini, hakaret, ezikleme vs amacıyla değil... hiçbir zaman da kişisel olarak bir saldırım olmaz/olamaz ama konuya sert girip yazmış olabilirim ve böyle yapmaya da devam edeceğim

aha tam da ben ... evet iyi bir insan olduğumu düşünüyorum ve evet forumda sert ve ters yazılarım da oldukça fazladır... ama asla ego tatmini, hakaret, ezikleme vs amacıyla değil... hiçbir zaman da kişisel olarak bir saldırım olmaz/olamaz ama konuya sert girip yazmış olabilirim ve böyle yapmaya da devam edeceğim
Hani kitap okuruz da yazılanı kendi iç dünyamızda seslendirip karaktere de bir görsel profil çizeriz hayalimizde. Aslında okuduğumuzu Erol Taş'a değil de Hulusi Kentmen'e sesledirtmek ve profili önce olumlamaya çalışmak iyi bir çözüm olabilir okuyan adına.

Yazan adına da bazen cümlesinin sonuna emoji koymaması okuyanda "acaba tersledi mi yoksa espiri mi yaptı" ikilemi de yaşatıyor. Emoji de kullanın derim 😊

@Hakan Baysal abinin geçenlerde dediği gibi; bazen klavyedeki yazım dili çok ayrı oluyor.
Buna katılmıyorum. Temel anadil eğitimini almış, yetişkin sayılabilecek bir insan kafasındakini iyi şekilde, yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde, metinle ifade edebilmeli. Ben "ama belki böyle demek istememiştir" polyannalığı yapamam. Ne görüyorsam onu beyanı olarak alıyorum.

Buna katılmıyorum. Temel anadil eğitimini almış, yetişkin sayılabilecek bir insan kafasındakini iyi şekilde, yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde, metinle ifade edebilmeli. Ben "ama belki böyle demek istememiştir" polyannalığı yapamam. Ne görüyorsam onu beyanı olarak alıyorum.

Sen nasıl istiyorsan öyle yap zaten kıymetli hemşehrim. 😺🤠🤩🥳🥹🙃🙂😉

Şu mesajdaki beğenin sanırım Tolga'ya yazdığım ilk cümleyle ilgiliydi.

1740568508903.webp

yav anlattık ama yav... bize de acıyın ... ben 2005'ten beri üyeyim bir soru sormadan önce mutlaka Arama kutusundan şöyle bir karıştırıyorum forum'u... 15 dakika dolaşarak bile o an aklımda olmayan bir konu öğrenebiliyorum... öncesi google araştırması vb cabası
yani insanlara vay efendim sen ne hakla soru sorarsın diye değil, balık vermeyip olta kullanmayı öğrensin diyerek yol göstermek için 40 kere konuşuldu, bak şuradan da ulaşabilirsin amacıyla o tepki veriliyor...
yoksa işte malum, başaramıyoruz demek ki aynı konu 7800 kere soruluyor 🙂
hani Hoca demiş, hırsızın hiç mi suçu yok...

Yok abi lafım sana değil zaten. Ben de muzdaripim bir yerlerde araştıran yok. Sen kendin yazı yazıp onu paylaşıyorsun mu muhteşem bir durum. Kibir ile yazanlara lafım. "Ulan yazdık ya sen nasıl bir insansın" minvalinde konuşanda sorun... adam foruma yeni gelmiş kimseyi tanımıyor. Başaramadık yıllardır. Adam doğruca gelip konuyu sorup forumdan çıkıyor genel kıstas bu şekilde.

2. alıntın hakkında da evet senden bahsettim. 🙂 O yüzden utancımı da yazdım ya sana. Tanıdığım ender insanlardanmışsın meğerse.

Son düzenleme:
Hani kitap okuruz da yazılanı kendi iç dünyamızda seslendirip karaktere de bir görsel profil çizeriz hayalimizde. Aslında okuduğumuzu Erol Taş'a değil de Hulusi Kentmen'e sesledirtmek ve profili önce olumlamaya çalışmak iyi bir çözüm olabilir okuyan adına.

Yazan adına da bazen cümlesinin sonuna emoji koymaması okuyanda "acaba tersledi mi yoksa espiri mi yaptı" ikilemi de yaşatıyor. Emoji de kullanın derim 😊
Evet abi çok etkisi var bu durumun. Ben ona bakıyorum mesela. 🙂

Can katıl ya da katılma, bu senin görüşün saygı duyuyorum. Benim düşünce bu konuda net. Klavye malesef bozuyor bazen insanı. "Edebilmeli" ayrı bir şey evet edebilmeli kısmına katılıyorum ama kişisel olarak benim fikrim bazen göründükten farklı oluyor yazılanlar.

zamanında fazlasıyla "dayı", "emmi", "telefonu göster dayısı" vs gibi yaftalanmış bir üye olarak... pardon aksi ve sert, kompleksli, egolu, tatminsiz, mutsuz bir üye olarak ... bu arada bunların hepsi söylendi bana, benim yakıştırmam değil...şunu da ekleyeyim:
bu yargısız infaz yapan hormonlu atarlı ergenler bilmez ki defalarca soru veya sorunun samimiyetine ve yazanın yaklaşımına inanıp, samimi bulup özelden telefonumu verip, yazması uzun gel anlatayım diye yardımcı olmuşluğum vardır... mesela bu bilinmez ama Duman sorana git ARAMA yap yazınca yemediğimiz hakaret kalmaz
neyse ki neyi ne kadar ciddiye alacağımı bilecek kadar "olmuş" bir insanım öğrenmeye ve yardımcı olmaya devam ediyorum bu forumda ... hala ve her şeye rağmen..

@Katatonia estağfurullah ne demek utanmak, sanal ortamda hepimiz herkes hakkında bir şeyler canlandırıyoruz kafamızda, önemli olan yüzyüze tanışırken onları klavyede bırakmak ... seninle zaten hiç olmadı da hani tartıştığım elemanla bile denk geldi alışveriş yaptık, tertemiz sıfır bir sayfa açarak merhaba merhaba diye konuya girdik... kin tutacak değiliz ya bir GRG ibanez için 🙂 .... ha kırmızı çizgiler başka ama o kişiler de zaten bloklu

Merkezi sayılabilecek bir yerde bir bakkal dükkanının ön camına 10 tane A4 kağıda "akbil yok" yazmış. Belli ki akbil soranlardan bıkmış. Belki hala soran oluyordur.

Forumda kısa bir aramayla onlarca kez sorulmuş, yanıt ve çözüm önerileri sunulmuş sorulara cevap bulmak varken, "başlagıç için hangi gitar&amfi" konusu açanları görünce bu esnaf aklıma geliyor.

zamanında fazlasıyla "dayı", "emmi", "telefonu göster dayısı" vs gibi yaftalanmış bir üye olarak... pardon aksi ve sert, kompleksli, egolu, tatminsiz, mutsuz bir üye olarak ... bu arada bunların hepsi söylendi bana, benim yakıştırmam değil...şunu da ekleyeyim:
bu yargısız infaz yapan hormonlu atarlı ergenler bilmez ki defalarca soru veya sorunun samimiyetine ve yazanın yaklaşımına inanıp, samimi bulup özelden telefonumu verip, yazması uzun gel anlatayım diye yardımcı olmuşluğum vardır... mesela bu bilinmez ama Duman sorana git ARAMA yap yazınca yemediğimiz hakaret kalmaz
neyse ki neyi ne kadar ciddiye alacağımı bilecek kadar "olmuş" bir insanım öğrenmeye ve yardımcı olmaya devam ediyorum bu forumda ... hala ve her şeye rağmen..

@Katatonia estağfurullah ne demek utanmak, sanal ortamda hepimiz herkes hakkında bir şeyler canlandırıyoruz kafamızda, önemli olan yüzyüze tanışırken onları klavyede bırakmak ... seninle zaten hiç olmadı da hani tartıştığım elemanla bile denk geldi alışveriş yaptık, tertemiz sıfır bir sayfa açarak merhaba merhaba diye konuya girdik... kin tutacak değiliz ya bir GRG ibanez için 🙂 .... ha kırmızı çizgiler başka ama o kişiler de zaten bloklu
Sen işte olmuş ve empati kuran birisisin. Evet ne konuşulduğunu da biliyorum hakkında ama kendime de öz eleştiride bulunmak istedim bu yazıda biraz. Hatta farketmişsindir klavyede yazdığım ile benim de birebirde görüşmende durum çok farklı. Bir de şu var, teşekkür bilmeyen ve kafasına göre hareket eden bir nesil... buna ben de kızıyorum. Saatlerce yazıyorsun sonra adam foruma girse bile o başlıktaki gitar önerisine bakmayın kendi kafasına göre xxx gitar vs almış. İşte orada patakla. 🙂 Zaten yardım etmeye devam etmenin sebebi ne biliyor musun egonun olmayışı...

Evet seninle tartıştığım olmadı ters düşsem de üzerine düşmedik ama demek istediğim klavye A ise sen Z' mişsin alakan yok o konuda mutlu ve hala mahçubum. Hatta gitarı almaya gelene kadar bile kafamda olumsuz düşünceler vardı ama dediğim gibi özet. 🙂

Merkezi sayılabilecek bir yerde bir bakkal dükkanının ön camına 10 tane A4 kağıda "akbil yok" yazmış. Belli ki akbil soranlardan bıkmış. Belki hala soran oluyordur.

Forumda kısa bir aramayla onlarca kez sorulmuş, yanıt ve çözüm önerileri sunulmuş sorulara cevap bulmak varken, "başlagıç için hangi gitar&amfi" konusu açanları görünce bu esnaf aklıma geliyor.
Sahibinden sitesinde büyük puntolarla TAKAS YOK demene rağmen ısrarla takas önerenler aklıma geldi

Forum olmasından ibaret çatışma bence. Ben gençleri seviyorum daha pozitifler daha az sıkıntılılar bizim zamanımızda Deahtroom , Asafated konserlerinde haşat olabilirdin. Millet metal tişört giydiği için taşlanıyordu. Şimdi kimse kimseyi fazla takmıyor biliyorum liselerde, ortaokullarda zorbalık hala var ama eskiden çeteler vardı. Ben burada eski yazarlara dostlara biraz çuvaldız batırayım abi cevap vermeyin gitar tavsiyesi vs. gibi şeylere ben vermiyorum çok rahatım. Madem muhattap olmak istemiyorsun olumsuzluklarla baştan olma dont feed the troll. Birinin tavrını beğenmedin direkt adam yerine koyma sal gitsin. Geçen Kemper başlığında yardımcı olmaya çalıştım baktım mantığın bittiği noktadayım durdum artık.

Hiçbir iyilik çabası cezasız kalmaz en başta kendi zamanından verirsin.

Beşiktaş İskele'nin orada Adres sormak XX TL yazan büfe vardı yıllarca... düşün vapurdan her inen abi falanca sokağa nasıl çıkarım filan diyordu herhalde.

Evet seninle tartıştığım olmadı ters düşsem de üzerine düşmedik ama demek istediğim klavye A ise sen Z' mişsin alakan yok o konuda mutlu ve hala mahçubum. Hatta gitarı almaya gelene kadar bile kafamda olumsuz düşünceler vardı ama dediğim gibi özet. 🙂
eyvallah güzel bir vesile olmuş o zaman alışveriş diyelim... gitar da satıldığına göre gideyim de mahallede top oynayan çocukların topunu keseyim biraz

Samimi bulup özelden telefonumu verip, yazması uzun gel anlatayım diye yardımcı olmuşluğum vardır..

Bunu direkt seninle yaşamıştım abi, ve halen kafamda arada sırada o anki mutluluğumu anımsarım ☺️

Geri