Ego Yeterliliği

Bu forumdan hala umudumuzun olmasını sağlayan güzel düşünceler, ben de bir süredir benzer şeyleri benzer tartışmalı başlıklarda dilim döndüğünce anlatmaya çalışmıştım, sonuçta forum katılan insanlardan oluşuyor, hepimiz insanız, ortak bir noktada buluşup amacımızın üzüm yemek olduğu güzel bir ortam yaratılmasına katkı verebiliriz. Olumlu düşünceler için ben kendi adıma teşekkür ediyorum, bilgi-düşünce alışverişi için resmen ideal bir düzlem tarif edilmiş.
Ben teşekkür ederim asıl ne güzel dilekler bunlar. 🙏🏼

Bu 18-30 yaş arası nesil maalesef oldukça şanssız bazı konularda.

Çocuklukları ve gençlikleri siyasi gerilimlerle, pandemiyle, darbelerle ve envai çeşit garip küresel ve yerel olaylarla geçmiş.

Biraz büyüyünce de kendilerini bir anda ekonomik güçlüklerin ve işsizliğin ortasında buldular.

Bahar festivali vs nedir onu bile bilmiyorlar. Sosyal medya tarafından şekillendiriliyorlar.

Bu yüzden hep gerginler ve tolerans seviyeleri çok düşük. En ufak şamatada hemen pes edip masayı dağıtıyorlar. Mental olarak da maalesef yaşlarına göre daha fazla yıpranmış ve yaşlı oldukları için her zaman suçlayacak birini arıyorlar.

Bu da her mecraya yansıyor. Hemen gerginlik çıkıyor.

A-abi abi yapmayın, hiç öyle değil. Artık vazgeçin şu gençlerin 'travmatize edildiler, hiçbir şeyleri olması gerektiği gibi değil' kafalarından ya. Gidin Sena Şener başlığına yazılan yorumlara bakın bakalım kadına o iğrenç ithamları yapanların yaşları +40 mı yoksa -30'mu. Mecradaki gerginliğin tek sebebi iki tane genç çocuğun gelip soru sorması olarak göstermeniz gerçekten inanılmaz. Gerginliğin en büyük sebebi aynı kafadaki 5 kişinin sürekli başkalarını sindirme iç güdüsü, başka bir şey değil.

Millet olarak her şeyi çok bilen bir milletiz. Her konuda taraf olmaya bayılırız. Bir türlü şunu anlayamadık. Her konu futbol değil. Her konuda futbol takımı tutar gibi taraf olamazsın.

Futbol takımları bir müsabakada yarışır. Biri kazanır. Abi müzik türleri takım mı? Gitaristler futbolcu mu? Birbirleri ile maç mı yapıyor? Black metal sevmem. Ama Blues Black Metali döver demem. Herkesin bir tarafı olmuş. Kendi beğendiğini en iyisi diye vuruyor egoyu. Şu gitarist şundan iyi. Yok şu çalım türü daha zor olduğu için en iyiler bundan olur. Yarıştırmayın abi.

Geri