Ego Yeterliliği

Bunu anlamamazlığa gelmek de çok doğru gelmiyor bana. Yani bende şaşırıyorum bazen ya abi bunu neden dedin hiç gerek yok diye düşündüğüm çok oldu ama bir şeyler yapmak bazı bildiklerini anlatmak için çok gayret göstermiş birine karşı bir linç kampanyası da hoş değil.

İlgi beklemek zayflık yada kusur değil yada bir insan kusurlu da olabilir burada herkes gereğinde durmayı uygularsa daha olumlu bir ortam olur. Özellikle birşeyler için emek harcamışsa bu anlaşılabilinir.

İnsan yaşlandığı zaman daha bilgili yada daha mükemmel olmuyor kimse olmayacak. Bir kere forum kısıtlı bir iletişim ama karşında sana atılan topu herkes göğsünde yumuşatarak yere indirebilmesini de bilmeli. Ama gelen topa abanılmışsa savruk geliyorsa o toptan kaçınmasını da bilmeli.

Geçen aylarda bir genç arkadaş kayıt yapmış bayağı depresif bir şey alay ediliyor ama tartışılan kişi değil ya dedim gençlerin halini artık ebeveyn olarak arkadaşlarımdan da biliyorum birinin yaptığı ile alay etmek bazı çocuklarda inanılmaz kötü psikolojik sonuçlar doğurabiliyor yapmayın diye. İşte çocuğu görseler o alayı geçmeyecekler belki ama forum olunca herşey 2 boyutlu. Bir insan egolu olabilir , aksi olabilir ama onun bizden farklı bir insan olduğunu çabuk idrak edip nabza göre şerbet vermek lazım ki ben şahsen kaçınmanın ve susmanın daha çıkar yol olduğunu deneyimledim.

Kimse mükemmel değil olmak zorunda da değil bir birimiz üzerinden bu yükü almak lazım.

Sonuçta gençler genelde acımasız zaten ondan asker yapıyorlar yaşlılar ise anlayışsız herkes bu halinin farkında olup frenlemeyi yaparsa bu gibi tartışmalar olmaz.

Son düzenleme:
Bir tavsiyede ya da konu ile ilgili bilgi paylaşımı yaparken; kimse, kimseye "-aha bilmiyor" demiyor.

@solitude71 in tam da tanımladığı gibi bu "F/P karakterler"; (biz "Egoist" oluyoruz ya, bunlara da bir isim verelim) "-o öyle değil, -Git öğren, -aç oku, -tecrübe etmişsin ama için boş, -iletişim, zeka, beyin, kişilik" gibi zırvalar ile geldiğinde, doğal olarak bilmediğine pişman etme durumu oluşuyor. Ne olacaktı?
"-Bu tip varlık demiş" mesela. Sana atış serbest öyle mi? Böyle adamlara mütevazi mi olalım? Neden ki? Hak ediyor mu bunu? Sonra biz "egoist"...

Bak bunu diyorsan önce kendin yapmayacaksın "f/p kişisi".
Varlık kelimesinde herhangi bir aşağılama içeriği yok, hepimiz varlığız, niye kötü alındınız algılayamadım. Varlığının bilincinde olma durumunda varlık diyoruz. Aynı yere bu tip insan da yazabilirdim...

"Mütevazi olmak olmak güzeldir, ama toplumda karşılığı sadece "aha bilmiyor kemküm etmiş" olarak kalıyor." burda forum veya kişi tariflenmiyor -TOPLUMDAKİ KARŞILIĞI- deniyor...

"Bak bunu diyorsan önce kendin yapmayacaksın "f/p kişisi".

Gitar metodu ile ilgili bir konuda verdiğim tavsiyeye verilen cevap aşağıdaki bağlantıdan okunabilir...

Metronom konusundaki o kadar yorum içinden neden bana takılıp kaldığınızı da anlayamadım... en az beş kişi metronomsuz olmaz dedi zaten, örnek de verildi, konu açıklığa da kavuştu.. yabancı mı gördünüz yenidir yerim mi dediniz orasını artık ben bilemem...

Bir insanın kendii lafını bu kadar mı yalanlar yani nasıl bir ortamdayız...
Valla sıkıldım yani...
Bir tavsiyede ya da konu ile ilgili bilgi paylaşımı yaparken; kimse, kimseye "-aha bilmiyor" demiyor.

@solitude71 in tam da tanımladığı gibi bu "F/P karakterler"; (biz "Egoist" oluyoruz ya, bunlara da bir isim verelim) "-o öyle değil, -Git öğren, -aç oku, -tecrübe etmişsin ama için boş, -iletişim, zeka, beyin, kişilik" gibi zırvalar ile geldiğinde, doğal olarak bilmediğine pişman etme durumu oluşuyor. Ne olacaktı?
"-Bu tip varlık demiş" mesela. Sana atış serbest öyle mi? Böyle adamlara mütevazi mi olalım? Neden ki? Hak ediyor mu bunu? Sonra biz "egoist"...

🙂)))))))))))))

Varlık kelimesinde herhangi bir aşağılama içeriği yok, hepimiz varlığız, niye kötü alındınız algılayamadım. Varlığının bilincinde olma durumunda varlık diyoruz. Aynı yere bu tip insan da yazabilirdim...
"varlık" kelimesini hangi amaçla kullandığın aşikar. Üstüne yatmaya çalıştığın "şark kurnazlığı". Ama ucuz ve dandik bir versiyonu. Yazık...

Ego böyle birşey olsa gerek...
Bilmediğimi bilmediğim zaman söylüyorum yazıyorum, çok yazmışımdır gitar tecrübem yok diye, ama toplumun her konuda olduğu gibi iletişim, zeka, kişilik gibi konularında da kendi norm eğrileri var ve bu tip varlıklarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz.
diğer başlıklara verdiğim yanıtların altına laf yetiştireni görmemiştim doğrusu. Ego böyle birşey olsa gerek...

Gitar metodu ile ilgili bir konuda verdiğim tavsiyeye verilen cevap aşağıdaki bağlantıdan okunabilir...

O, senin "Metronom" bölümünde yediremediğin mesajlar sonrası, "Ego" bölümüne cevap yetiştirmenden sonra oluyor🙂
F/p varlığını hissettirmenin başlaması da ilk benim mesajımı alıntılaman ile oluyor.
Detaya ineceksen; kronolojik olarak saat sırası görülebilir. Yaptığını yaptım yani. F/p varlığı.

Bir insanın kendii lafını bu kadar mı yalanlar yani nasıl bir ortamdayız...
Valla sıkıldım yani...
Ne yazdıysak o. yaptığımız yoruma ve tavsiyeye "aşağıdaki alaycı f/p varlığı" şeklinde yanıtlar verdiğinizde karşılığını alıyorsunuz. Elbette acı gerçeği yüzünüze vurarak; "bilmiyorsunuz" da diyoruz.
İşte birçok konu başlığında vidyodan internetten o bu öğrenilirmi sorularına hayır diye cevap vermemin sebebi...
Özellikle 3. cümle... ayağında iki kick pedalı ve hatta fazlası olan bir davulcuya ayak nakli mi yapıyoruz....

Son düzenleme:
Herkesin okuması ve yazması var merak etmeyin... Metronom konusunda yediremediğim bir mesaj yok sizin yazdığınız orada benimki de duruyor. Açıp okuyun.. Diğer forumda sizinle ilgili bir durum yok... okuma yazması ve anlaması olan anladı zaten...

o kadar kişi metronomsuz olmaz dedikten sonra bana bahane bulup hıncınızı benden çıkarmanıza da gerek yok, bir yazdığı bir yazdığını tutmayan, türkçe yazdığım şeyi algılamayan mesajlarınız ile durumunuz da açık.

Metronom konusu da açık anlamayan varsa tekrar yazayım metronomsuz çalışılmaz önermem dedim, siz kendi öğrenciniz olursa nasıl öğrettiğiniz de beni ilgilendirmez dedim. Ayrıntılar orada kabak gibi duruyor.
Metronomlu çalışın önerisinde ne sahne yapamadığınız ne mesleğiniz ne de tecrübeniz ile ilgili bir sorgulama da yok. Siz kendiniz beni tecrübesiz ve bilgisiz ilan ettiniz... hatanızı kabul edemeyecek durumdasınız... ego göstermem veya belirtmemi ifade eden bir durum da yok. Altı üstü metronomla çalışın yazmaktan egonuz mu incindi yoksa üzerine hatanızı söyleyen mesajlardan mı gocunup takibe düştünüz.

Şu an sistemde kayıtlı 178 mesajım var, ne silinen mesajım ne de forumdan atılıp başka isimle kayıt almışlığım da yok. merak eden de neye ne yazmışım okur. Sizin kendi iç dünyanızdaki psikolojiniz de beni ilgilendirmez, ben bu tip insanları aşağılık kompleksli gerçek dünyada ilgi göremediği için sürekli agresif ve bu tip ortamlarda tepki çekmek ilgi görmek ve kendine cevap verilmesi üzerinden doyum sağlayan bireyler olarak tanımlıyorum kendinizi değerlendirin ne pozisyona koyuyorsanız koyun .... zaten önceki bir mesajınızda da burada ne için olduğunuzu açık açık yazmışsınız...

Burda ne kimseye had bildirmem ne üstünlük taslamam veya başka bir anlamsız özgüven sergileyeceğim bir durum da yok. Metronom bu metronom bilmem hangi rifin parmak tekniği vs veya jaz kalıbı çevrimindeki modülasyonlar değil....

Metronom ... Metronomsuz çalışmayın...
Bu kadar basit yani...

Canınız çok sıkılmış sizin... bu kadar nem kapmayın romatizmalarınız falan azar prostat olursunuz...

Son düzenleme:
Herkesin okuması ve yazması var merak etmeyin... Metronom konusunda yediremediğim bir mesaj yok sizin yazdığınız orada benimki de duruyor. Açıp okuyun.. Diğer forumda sizinle ilgili bir durum yok... okuma yazması ve anlaması olan anladı zaten...
Şak kurnazlığına devam diyyosuuun..🙂

"-Yüzlerce sahne yapmış" gibi atıflar var ama ismini mi yazdık? "-Orada bahsedilen ben sen değilsin ki, ortaya yazdım," tıpkı "-bu varlık " kelimesini kötü anlamda kullanmadığın gibi, yaaaani... 😉

Oldu tamam, peki, çok ucuz ama, yedik tamam 😉

okuma yazması ve anlaması olan anladı zaten... türkçe yazdığım şeyi algılamayan mesajlarınız ile durumunuz da açık.
"Türkçe" yazarken "T" büyük. Okuma / yazma uzmanı...🙂
Metronomlu çalışın önerisinde ne sahne yapamadığınız ne mesleğiniz ne de tecrübeniz ile ilgili bir sorgulama da yok. Siz kendiniz beni tecrübesiz ve bilgisiz ilan ettiniz...
İlan etmemi siz talep ettiniz.
Alaycılığınızdan dolayı mütevaziliği hak etmiyorsunuz; öylesiniz...

hatanızı kabul edemeyecek durumdasınız..
Yanıldınız, hatamı kabul edemeyecek durumda değilim; o konuda biraz üstte, yanlış anlayıp özür dinlediğim bir kullanıcı bulunmakta😉
Sizle ilgili bir hatam yok. Alaycılığınızın / saygı göstermemenizin karşılığını aldınız, almaya devam ediyorsunuz. Daha da edeceksiniz gibi görünüyor...

Karaktere, psikolojik analize, iç dünyaya, beyine, zekaya, Türkçe anlamaya girmişsin. Çocukluğunda başından geçenler ile ilgili yorum yaptım mı, gerek duydum mu hiç?

Keşke bu komik kaçışlara ihtiyaç duymayacak birikime sahip olsanız... Doyumsuz, kompleks, ego, iç dünya, kişilik, zeka.... Oooo. "Prostat da" gelmiş..
Mızıkçı da diyebilirsiniz. O seviyeye düşmüş durumdayız. 🙂

Kanser ile alay edebilecek, olmasına sevinecek kadar seviyesiz birisin. Yazık haline... Cidden yazık.

Son düzenleme:
Şak kurnazlığına devam diyyosuuun..🙂

"-Yüzlerce sahne yapmış" gibi atıflar var ama ismini mi yazdık? "-Orada bahsedilen ben sen değilsin ki, ortaya yazdım," tıpkı "-bu varlık " kelimesini kötü anlamda kullanmadığın gibi, yaaaani... 😉

Oldu tamam, peki, çok ucuz ama, yedik tamam 😉

"Türkçe" yazarken "T" büyük. Okuma / yazma uzmanı...🙂

İlan etmemi siz talep ettiniz.
Alaycılığınızdan dolayı mütevaziliği hak etmiyorsunuz; öylesiniz...

Yanıldınız, hatamı kabul edemeyecek durumda değilim; o konuda biraz üstte, yanlış anlayıp özür dinlediğim bir kullanıcı bulunmakta😉
Sizle ilgili bir hatam yok. Alaycılığınızın / saygı göstermemenizin karşılığını aldınız, almaya devam ediyorsunuz. Daha da edeceksiniz gibi görünüyor...

Karaktere, psikolojik analize, iç dünyaya, beyine, zekaya, Türkçe anlamaya girmişsin. Çocukluğunda başından geçenler ile ilgili yorum yaptım mı, gerek duydum mu hiç?

Keşke bu komik kaçışlara ihtiyaç duymayacak birikime sahip olsanız... Doyumsuz, kompleks, ego, iç dünya, kişilik, zeka.... Oooo. "Prostat da" gelmiş..
Mızıkçı da diyebilirsiniz. O seviyeye düşmüş durumdayız. 🙂

Yazık halinize... Cidden yazık.
Süpersin harikasın en iyi sen bilirsin....

Geri