hatırladım... hatta sanırım poweramp, preamp sinyal yolu gain stacking mantığı filan gibi bir şeyler konuşmuştuk...
Hiç mi yok ? diyolar işte 😀DDDSahibinden sitesinde büyük puntolarla TAKAS YOK demene rağmen ısrarla takas önerenler aklıma geldi
çatışma dediğin senin iyi dediğin cihaz kötü dememle ya da o ayar öyle değil böyle yapılır dememle olur ki onu da ağırbaşlı, saygılı bir dille yapabiliriz
Walla ben dedim geçen birine 🤣Hiç mi yok ? diyolar işte 😀DDD
Bize de mi yok?Walla ben dedim geçen birine 🤣
Bize de mi yok?
Belki de bu kadar çok cevap vermesek koşullu bir öğrenmeye ön ayak olacağız. Adam belki forumdaki ''Ara'' butonunu öğrenecekti. Ama onu da birlik olmadan zor. Bazen gerçekten yardımseverliğim tutuyor. Pacifica ile affinity stratların arasında kalanlara bile yardım ediyorum böyle zamanlarda.Bir kaç ay önce biri bir mesaj attı hatirlamiyorum kim oldugunu... Behringer Ultra-G konusundaki yorumumla alakalı... Adam arastirmis etmis, forumu talan etmiş, yazdıklarımız tatmin etmemiş, bana özel mesaj atti. Mesela ben böyle arkadaslara cevap vermekten keyif aliyorum. Adam bilgiyi kovaliyor. Aynı sekilde senelerdir ayni gitarlarin basligini acip hangisini alsam diye soran var... İki modelede cevap verip, vermemek benim elimde... Bilgiyi kovalayan adami geri cevirmem, geri cevirip hevesini kirmam. Elimden geldigince, bildigim kadari ile yardimci olmaya calisirim. Ama armut piş agzima dus diyene de bilgimi sunmam. Bilgiyi ogreneceksin diye kovalamam. Genel sorun da bence bu... Basligi actin... Baktin mesaja... Hazira konma durumu var... Cevap vermeyip geciyorum. O arkadasa cevap verdikten sonra kizmanin bir manasi da yok... Cevap verdikten sonra karsi cevaplara da hazir olmak lazim cunku... Ayrica alaya almanin da bir manasi yok benim icin... O baslik acildi diye, vay sen nasil arastirmadan baslik acarsin diye cosmaninda manasi yok benim icin.. Belki hic bir bilgisi olmadan ,gayet masumane bir mesaj... Belki tamamen troll bir mesaj... Neden kalbini kirayim ki... Neden kendime bunun icin mesai yaptirayim ki..Dedigim gibi bence, kisiye hitap etmeyen mesaji gormek cok daha mantikli.. Cevap verip vermemek kisinin elinde... Kimse bize zorla bu mesaja cevap vereceksin demiyor neticede 🙂
Ya gerçekten yeter. Çok sıkıldım forum. Bu ego tramvaları, lafları yanlış yere çekmeler, alınganlıklar, olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterip arkadamda durun demeler, yardım başlıklarına ters cevap vermeler. Bu konuda bir öz eleştiri yapayım. Forumda ego dolaştıkça bizi içeriye doğru çekiyor resmen. 2 hafta önceye kadar açılan yeni başlıklarda bile ben de ego tatmini yapıyordum ama kendime dedim ki bu kadar agresif ve gereksiz kelimeler kullanma. Kimse bilgiyi bir anda öğrenmedi biz artık tecrübelerimizi + bilgi birikimlerimizi paylaşıyoruz. 16-18 yaşındaki birisi gelip gitar, amfi, pedal vs alacağım diyor biz hemen yaavvv bunları anlattık diyoruz. Gereksiz ego tatmini bunlar.
Bence gayet iyi niyetli bir bakis acisi.. Sonsuz saygi duyarim... Benim tek takildigim nokta su... O mesaja girip alay etmenin manasini bulamiyorum. Bana hitap etmiyorsa cevap vermem gecerim.. Ben o mesaj veya baslikla alay edince, sert cevap verince illa ki karsidan da bir cevap gelecek... İs kavgaya donusecek... Madem bu kadar tecrubeliyiz, madem biz olgunuz, sureci yonetenin de bizim olmamiz gerekmez mi ? Cok basit bir is... Baktin ki mesaj ve baslik sana hitap etmiyor yazma 🙂 Ne kalp kir, ne kalbini kirdir... Benim dusuncem bu yonde... Şunu da ayrica beyan edeyim. Forumdan kimse ile bir sorunum yok. Ayristirma,kiyaslama,otekilestirme,lincleme,ayiplama, kusur arama derdinde de degilim. Herkes benim icin esit mesafededir. Benimle ortusmeyen fikirlere de ,bakis acilarinada saygim mevcut.. Keske herkesin birbirini yuzyuze tanima ve oturup konusma sansi olsaydi.. Guzel anlasirdik muhtemelen...Belki de bu kadar çok cevap vermesek koşullu bir öğrenmeye ön ayak olacağız. Adam belki forumdaki ''Ara'' butonunu öğrenecekti. Ama onu da birlik olmadan zor. Bazen gerçekten yardımseverliğim tutuyor. Pacifica ile affinity stratların arasında kalanlara bile yardım ediyorum böyle zamanlarda.
DANIŞMA DEĞİLDİR!Merkezi sayılabilecek bir yerde bir bakkal dükkanının ön camına 10 tane A4 kağıda "akbil yok" yazmış. Belli ki akbil soranlardan bıkmış. Belki hala soran oluyordur.
Forumda kısa bir aramayla onlarca kez sorulmuş, yanıt ve çözüm önerileri sunulmuş sorulara cevap bulmak varken, "başlagıç için hangi gitar&amfi" konusu açanları görünce bu esnaf aklıma geliyor.
Tam aksine dehşet bir uyumsuzluk yapar. Herkes bir birini sabote eder. Rezillik...Örneğin, iş hayatında ekip içinde çatışma ve rekabet bilerek ve isteyerek yaratılır, çünkü bu insanların kendilerini geliştirmesini sağlar. Zarar değil; fayda yaratır. Messi yi, ronaldo' yu, Teslayı yaratan şeydir.