Buyur gel, bir cayimizi ic (keyif cayi degil)İS Tİ YO RUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aklima geleydi onceden resmi boyle atardim...
Buyur gel, bir cayimizi ic (keyif cayi degil)İS Tİ YO RUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Şüphesiz ki biz mor preamplara, mor gitarlar takılsın istedik.
Telenin headstock arkasında hiç stand kaynaklı bir iz bırakma sorunu yaşadınız mı?
Yok, yaşamadım ama teleye olsa da sorun etmem. Onun dışında gitarları çok askıda bırakmıyorum. Çalmadıklarım kutuda yatıyor genelde.Telenin headstock arkasında hiç stand kaynaklı bir iz bırakma sorunu yaşadınız mı?
Asimetrik yapıya sahip alanlar akustik olarak genellikle daha iyidir aslında 🙂
Burası değil, tek bir duvara sıkışmis haldeyim, içeride ayarlama yapamıyorum çünkü 🤷♂️ neyse ya hu, şikayetim yok kesinlikle.Asimetrik yapıya sahip alanlar akustik olarak genellikle daha iyidir aslında 🙂
Naturel tele kendi yapımın mı abi ?
Yok, sap gövde hazır. Ben topladım sadece.Naturel tele kendi yapımın mı abi ?
Aynen. Kendisi bir shell pink Jazzmaster. Fender değil, özel yapım. Çaldığım en iyi sap manyetiğine sahip.Sol arkada bir offset görüyorum sanki, Jazzmaster mı?
Maşallah...Aynen. Kendisi bir shell pink Jazzmaster. Fender değil, özel yapım. Çaldığım en iyi sap manyetiğine sahip.
145778 eklentisini görüntüle
Neden bu köprü peki? Bu aletlerin şeklini çok severim ama bu köprüleri bazen başa bela olabiliyor. Yapmışken HipShot'un çok güzel wraproundları falan var aslında... Historic accuracy?
Manyetikleri güzel alet ama, ben şahsen p90lardan daha çok seviyorum bunalrı. P90 fazla cazgır geliyor bana... Hani başına ekşiyen pazarcı gibi böyle çatlak sesli falan... Aklımdaki tam pazarcı değil aslında, ama o meslek grubunu burada açıkta yazmayalım...
B
Hocam, şimdi köprü meselesinde evet, bir historic accuracy kaygısı var ama bu köprü görünüm itibariyle benzese de vintage spec bir köprü değil. 53-54mm gibi mi'den mi'ye genişlik var. 9.5 radius, saddle'lar Mustang tipi. Eski tip threaded saddle Jazzmaster/Jaguar köprülerinden bir miktar farklı yani. Cızlama bızlama meselesini çözmüşler.Maşallah...
Ötekilere de.
🙂
Neden bu köprü peki? Bu aletlerin şeklini çok severim ama bu köprüleri bazen başa bela olabiliyor. Yapmışken HipShot'un çok güzel wraproundları falan var aslında... Historic accuracy?
Manyetikleri güzel alet ama, ben şahsen p90lardan daha çok seviyorum bunalrı. P90 fazla cazgır geliyor bana... Hani başına ekşiyen pazarcı gibi böyle çatlak sesli falan... Aklımdaki tam pazarcı değil aslında, ama o meslek grubunu burada açıkta yazmayalım...
B
Araya girip çok bilmişlik yapmayayım, çeşitli konulardaki sohbetlerinizi zevkle takip ediyorum zira ama naçizane düşünceyim belirteyim bu konuda. Ben belirttiğiniz gibi "historic accuracy" olduğunu düşünüyorum sebebin, ancak Fender offset modellerde garip bir "historic accuracy" takıntısı sergiliyor. Örneğin Player Series Jazzmaster modellerinde manyetikleri değişip bildiğin düz humbucker koymuşlar, ancak bu meşhur köprüye yine dokunmamışlar. Üşenmeyip baktım şu an üretimde olan Jazzmaster modellerine, bir artist model (sanırım Slipknot'un gitaristi kendisi) bir de American Performer modelinde köprü farklı (Vintage strat köprüsü koymuşlar). Onun dışındaki tüm Jazzmaster'larda inatla bu köprüyü kullanmaya devam ediyorlar bu kadar memnun olmayan insan olduğu halde. Hatta Squier Jazzmaster modellerinde dahi daha modern, sorunsuz bir köprü kullanmak yerine yine bu orijinal köprü dizaynı mevcut.
Manyetik konusunda da size katılıyorum, Jazzmaster manyetikleri bence de bambaşka. Dediğim gibi Player serisindeki (sanırım bu eski made in Mexico oluyor) modelde kalkıp humbucker takmışlar mesela, bence kabul edilemez 🤓