selamlar,
Bu kez acımasız olacam, gizlenecek yer arayın kendinize. 😀
nesinden olduğunu anlamadım ama (akorlar galiba) parçada jethro Tull'ın "hot mango flush" parçasının havası var.Bu iyi yönüydü parçanın. 😀
enstrümantal beste olarak fena değil ama
Konser kaydı olduğundan olacak, ötme,zınlama, zonklama olarak tabir edeceğim bi dolu acayip ses geliyor, soldan gelen solo elektro özellikle çok ötüyor.sağdaki fena gitmiyor anacak sanki parçanın istediği ton o değilmiş gibi geldi, yani biraz daha harmonyleri belirgin stratımsı bi ton gibi.
diğer kayıtlarınızdaki pek çok özellik konserde kayboluyor analaşılan.bas gitar varmı yokmu belli değil, solocuların biri gruba yeni ketılmış gibi çalıyor, vokale ayrıca değinecem 😀 o yüzden sadece sahne korkusu olabilir deyip geçiyorum, elemanların tümü uyum sorunu yaşargibi bi hali var.
sözel bir beste olarak ise, yine vokale yüklenmek istemiyorum çünkü sorun yalnızca onda değil galiba, öncelikle sözlerin bitip soloların başladığı yerlerde aslında parça nakarat beklentisi yaratıyor, yani biz türklerin chorus dediği şey.Sanki söz yazarı arkadaş sıra tam ona geldiğinde "yeter ulen, daha iyisini beceriyorsanız siz yazın" deyp bırakmış.yani parça da nakarat eksik.
ayrıca gene söz yazarı olan arkadaş sözde derinlik kaygısının yanında ağızda yuvarlatılabilirlik gibi bi kriter de koysa kendine en azından bu kadar vokale yüklenmem diye düşünüyorum.yani sonuçta vokalin dillendirdiği sözler de müzik içinde sadece sesten ibarettir, sözlerin anlamdan önce kendi ezgisiyle ritmiyle bi şeyler anlatması lazım, yoksa parça şiir dinletisine döner.Ben yine de vokalin önceki parçalarda daha iyi olduğunu söyliyim.
Bi şey daha. Ben pek konser monsere gitmem ama alkış tufanından anladığım kadarıyla 😀 o günkü performansınız biraz da o hırçın kalabalıktan kaynaklanmış.Milleti zorla mı götürdünüz konsere anlamadım ki.