dostum rock, hardrock, hafiften de metal sularında yüzeceksin gibi görünüyor dediğin gruplardan. Gitarın illa HSS olmasına gerek yok. 5 yollu switche sahip olan HH ya da HSH bir gitar da işini görecektir. Önemli olan gitarın dış görünüşü ve senin gözüne güzel gelip gelmediği. Geleneksel strat mı, Les Paul mü, Superstrat mı istiyorsun buna karar ver. Hepsiyle benzer tonları alabilirsin ve hepsi de senin işini görür birazcık araştırarak seçersen gitarını.
Fazla nokta atışı öneriler yapmam ama yutubda video izlemeye bir yerlerden başla diye birkaç gitar atacağım buraya.
Superstrat olarak
grg170dx HSH tremololudur
IBANEZ GRG170DX-BKN GIO RG Serisi Black Night Elektro Gitar - Zuhal Müzik
GRGR221 hh sabit köprüdür
IBANEZ GRGR221PA-AQB / Elektro Gitar - Zuhal Müzik
LP olarak epiphone'un giriş seviyesi 2-3k civarındaki gitarlarına bakabilirsin
Geleneksel strat olarak
HH
Squier Contemporary Stratocaster HH Akçaağaç Klavye Black Metallic Elektro Gitar - Zuhal Müzik
HSS istersen squier'in Bullet ya da Affinity serileri ve SX HSS strat gibi seçeneklerin var.
Benim önerim ibanez grgr221 olur. Hem yakışıklı bir gitar-ters sap kelleli, boyası güzel gözüküyor- hem sabit köprü olduğundan dolayı yeni başlayanlara çok uygun hem de 5 yollu switchi var istediğin tarzları kapsıyor. Fiyatı da yanına amfi ya da ses kartı almana yeter. Ben ses kartından önce bir amfi alıp amfi üstündeki temel ayarları ve biraz da efektleri öğrenmen gerektiğini düşünüyorum. Blackstar id core 10 v2 ya da v3 alabiliyorsun o gitarın yanına. Ayrıca bu gitarı diyelim 1-2 yıl sonra satmak isteyeceksin, çok kötü kullanıp görüntüsüne hasar vermezsen çok zorlanmadan 2. olarak satabileceği bir gitar olur. GRG170DX de aynı şekilde.