- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam banada öyle gelmeye basladı bence firmalarin tamamen allayip pullayip kullandığı pazarlama taktikleri. Ama simdi öyle oluncada şöyle bi mantik gelişiyo gidip bi gitara 3000-5000 tl verceğime alayip işçiliği güzel temiz bir gitar ucuz yollu güzel manyetik takip hardware upgrade edeyim al sana mis gibi gitar. 😀Rosewood, abanoz, maun, maple, kızılağaç, dişbudak, ıhlamur vb. solid body gitar yapımında çokça kullanılan ağaçlar ile ilgili genellemeler, firmaların ürünlerini allayıp pullamak için kullandıkları pazarlama taktikleri ve müzisyenlerin batıl inançlarından ibaret (bu daha güzel oldu değil mi😀) Temel bir dişbudak bir maun bir de kızılağaç telecaster'ı tamamen aynı hardware ile giydirip aynı manyetikleri aynı kablolamayla takmış, sonra üşenmemiş tel ve manyetik yüksekliğinden tut sapın relief'ine kadar aynı olacak şekilde setup'larını da düzenlemiş, sonra haçan bunların tonu bir boka benzemedi ben strat alacam demiş🙂 Yirmili yaşlarda sebze yemekleri ağızda birbirine benzer tatlar bırakıyor ama yaş ilerledikçe prasayı, ıspanağı falan severek yemeye başlıyor insan🙂 kendimden biliyorum anam bana prasa yaptım bak azcık da limon sıkınca çok güzel oluyor diyince hadi canım olurmu öyle şey diyordum😀
keyfine bak boşver
Gitardan daha cok tona etki eden manyetikler amfi pedallar vb. Gövde klavye felan hurafe gibi gelmeye basladı bende öyle olduguna inanıyodum ama dur bakalim bir luthier felan gelir belki bi açıklama bekliyoruz tabikide bizi öyle olmadıgına inandırsın. Firmalarin bizi ağaç üzerinden kandırmadıgına inandırsın. Pazarlama taktigi olmadıgına inandırsın ama malesef görünen köyde suan için klavuz istemiyo.