😀İyi bir gitarın tonuna hiçbir ağaç etki edemez.
Aynen hocam bu video buldugun iyi olmus.
Benim gitarımdan böyle boktan sesler cikmiyor demen de ilgin. şarkının orjinal tonu. 🙂 Zevk meselesi bu ona girmeyelim ama demek istedigim sadece bir cubuk olmasına rağmen tonu gayet tatmin edici nerde kızıl ağaç alder maunlar mapleler ?
Gayet net detayli güzel bir açıklama olmus hocam teşekkürler. 😀Bu video sadece, gitar da kötü bir bileşimden bile; emek, kayıt teknolojisi ve aktif manyetikle ton alınabileceğini gösterir. Zaten aktif manyetik kendi preampini barındırıyor. Karakteri çoğunlukla bu belirliyor. Kötü gitarla da iyi ton alabilirsiniz fakat bu, iyi bir gitar olduğunu göstermez. Zaten çoğu Djent grubunun ritmik tonları arasında fark eq harici pek yok. Eq skalası da oldukça dar. Sence böyle bir gitardan Fender Amerikan Strat clean veya overdrive tonu alınabilir mi? Aynı tasarıma 3 single coil koyup 6 tel bağlasan, ortada oluşan bir ton dahi olmayacaktır. Sustain konumuz değil ama hak getire olacaktır.
Ancak hi-gain ile harmonikleri üst üste coşturup, oluşan volume'u 10 katına çıkartırsan dinlenebilir bir hacime ulaşır, bu video da bunu gösteriyor. Allah bilir nasıl boost vardır bu kayıtlarda. Zaten stereo filan üst üst bindirilerek kayıt edilmiş.
Kısaca ağırlık bas tellerde(hele ki drop C) yüksek gainde bu tasarım emek ile birlikte sonuç verir ama olay orta ve ince tellere indikçe, hele ki işin içine zengin mid frekanslar ve tiz uzantısı girince ses rezalet olacaktır. İyi ton alabilmek için gereğinden fazla emek gerekir, hayattan soğursunuz. Çalarken keyif de almazsınız, ancak böyle kayıtta birşeyler tınlar.
bana 2 kayıt dinlet kör test yapalım sana rosewood ve mapple olanı söyliyeyim 🙂Kaç kişi, gitarı görmeden sadece sesini duyarak bunu söyleyebilir ben de bunu merak ediyorum. Hep klişe laflar, maun şöyle, maple böyle...
bana 2 kayıt dinlet kör test yapalım sana rosewood ve mapple olanı söyliyeyim 🙂
Maple sonra Rosewood 🙂