EMG X Serisi

tekrar merhaba arkadaşlar,
şimdilik manyetik değiştirme devresini devre dışı bırakarak tek manyetik de olsa olsun dedim ve köprüde 85x'i denedim. beklediğimin aksine tonları çok parlak buldum (ancak hacimsiz değil). köprüde harika temiz tonlar aldım 🙂 lead kanalında ms scream pedalı modifiye edilmiş clipping'le ve bas arttırma ayarı açık biçimde parçalayıcı bir ton aldım.

lanet emg hz'nin yaptığı sinir bozucu anlık clipping'den eser kalmadı. sadece şu an tellere vurdum mu çok hafif bir drive oluyor ve bu kulağa kesinlikle kötü gelmiyor. preamp lamba kırılması bu olsa gerek. iyi ki gözümü karartıp 81x yerine 85x seçmişim, 1x12 kabinle baslar hiç aşırı kaçmıyor, her şey yerinde.

ayrıca emg hz ile lead kanalında ne yaparsam yapayım önleyemediğim bir sorunu önlemiş oldum 85x ile. eski manyetikler takılıyken tonda potansiyel olduğunu hissetmekle beraber amfi resmen 'aaaa' diyordu (feedback değil bahsettiğim, aşırı high midlerden olduğunu tahmin ediyorum).

sonuç olarak, emg 85x harika bir manyetik. emg ile temiz alınmaz teorisini de çökertmiş bulunuyorum 😀 gerçi kullanan gitaristler o teoriyi çoktan delik deşik etmiştir, ancak ben de bir katkıda bulundum 🙂

60x i ise yarın deneyebileceğim. köprüde 85x ile böyle temiz alıyorsam sapta 60x ile nasıl bir ses alırım hayal edemiyorum.
 
EMGler zaten gayet temiz çıkış veren manyetikler. Kendilerine özel sesleri var sadece. Aktifleri pasiften ayıran özelliği zaten 😀 En sevdiğim özelliklerinden biri zaten clean kanalde tellere vurduğun zaman parlak çekiçle vurulmuş gibi ses olması. 85 normalde 81 ve 60 a göre boğuk bir manyetik onunla parlak ses aldıysan 60'la daha iyisini alırsın diye tahmin ediyorum, tekrar hayırlı olsun 🙂
 
çok teşekkür ederim blindeath 🙂
85x gerçekten beni çok şaşırttı. bu arada ms scream'de bass boost'u kapalı kullanıyormuşum onu gördüm 🙂 açık olunca biraz boğuklaşıyor dediğin gibi.

şu anda ms scream (özellikle ms scream, çünkü clipping modu inanılmaz akıcılaştırıyor sesi), tonal karma 2 ve emg x serisi manyetik barındıran bir gitardan daha iyi bir ekipman düşünemiyorum 🙂
 
çok iğrenç bir sorunla ve soruyla tekrar karşınızdayım 🙂

gitarın çıkışının anormal derecede yüksek olması nelerden kaynaklanır (pedalları drive'a sokacak kadar olmasını kastediyorum)

şöyle anlatayım. bugün başka bir gitar ve amfiyle pedallarımı denedim ve pedallar hiç clipping yapmadı. eski manyetiklerim varken gitarım bu sorunu yapıyordu ve manyetik değişimiyle sorunu halledeceğimi düşündüm. gündüz pedalları başka yerde denediğimde elimde bir bilgi vardı, pedallar sağlam.

akşam ise amfimi devre dışı bırakarak denemek için gitarımı pedallara taktım ve çıkışı direk kulaklığa taktım. clipping yine vardı :S

sorun yüzde 99.9 gitardan. ancak bu nasıl olabilir? switch'ten kaynaklı bir sorun olabilir mi? çünkü switch hariç her şey değişti, switch'in lehimleri de yeni yapıldı ayrıca... potlar, jack ve manyetikler, her şey değişti.

her türlü öneriye açığım, aklınıza ne geliyorsa lütfen söyleyin, çok makbule geçecek...
 
Direk pedal çıkışından kulaklıklara verdiysen sonuçtan memnun kalmaman çok doğal. 😀 Amfilerde veya bazı pedallarda mixer(line) çıkışı bulunur. Ancak bu çıkışın olduğu pedal veya amfilerde kulaklıkla iyi ses alınabilir. Ki kulaklığın kaliteli olması koşulunu geçiyorum.

Benim evdeki 15Wlık amfinin kulaklık çıkışı bile feci derecede iğreç ses veriyor düşün artık 😀 Adamlar kulaklık çıkışı! diye yapmışlar üstelik 😀
 
lafınıza geldim sonunda, emg85x beni memnun etse de biraz boğuk sanki 🙂

eğer 81x kullanan varsa ve o arkadaşımız da seslerin aşırı tiz olduğunu düşünüyorsa 85x ile takas düşünebiliriz 🙂
 
emg 60x köprü pozisyonunda 85x e göre daha çok hoşuma gitti. 60x köprüdeyken gitar inanılmaz hırçınlaşıyor 🙂 bas seviyesi yeterli, ancak 85x gibi boğucu değil.

ayrıca 85x'in bir özelliği dikkatimi çekti, burada sizin de fikirlerinizi belirtmenizi rica edeceğim. 85x köprü pozisyonundayken 60x'e göre saptaki cızırdamalara daha hassas gibi geldi bana. benim gitarımın perdeleri çok iç açıcı durumda değil 🙂 ancak 60x taktığım zaman bu kusurlar ihmal edilebilecek düzeyde sıkıntılar çıkartıyor.

emg 60x'i köprüde de sapta da 85x'ten daha çok beğendim, ancak 85x sap pozisyonunda farklı bir tat veriyor. üst teller drive'a giriyor hafiften. çoğunun söylediğinin aksine, bence 85x blues için biçilmiş kaftan 🙂

sonuç olarak, 60x'imi köprüde kullanmaya devam edeceğim, memnunum.
 
gitara bakım yaptırdım, bundan sonra 81x ve 85x'i değiştirerek köprüde çok denedim. son kararım 'sonsuza kadar 85x' oldu 🙂

bu kayıt aldığım en düzgün kayıt oldu. kirli ve temiz kanallardan kayıtlar aldım. ikisinde de gitarın ton ve volümü en yüksek ayarlarda.

http://www.4shared.com/account/audio/CV9dym--/tonal_karma_2_emg_85x_sap.html

81x de çok canavar manyetik, 85x olmasaydı severek kullanrdım ancak 85x'e göre hacimsiz geldi ve high-midlerdeki çıkışı bana göre değil.
 
köprüde 85x, tonal karma 2 lead kanalı, bass 4,5, mid 3,5, tiz 4,5, gain 6 (boost pedalı kullanmadım), master volume 4,5 (malesef 🙁 ), sennheiser e825 ızgaraya yapışık konumda, hoparlör konisinin dışı ile hoparlörün dışının tam ortasında.

4 defa ayrı ayrı çalındı, zaten saçmalamalardan da anlaşılıyor 🙂, %100 sağ, %75 sağ, %75 sol, %100 sol.

http://www.4shared.com/audio/xvrgUOCe/tonal_karma_emg_85x_4_kanal_ka.html
 

Geri
Üst