En overrated gitarist (türk)

Niye ''abartılmış'' değil de ''overrated'' ? Bire bir aynı anlam değil mi ? Ciddi olarak soruyorum. Kısa, net ve gayet sık kullanılan bir kelime ''abartılmış''. Açtım google çeviriden ''over rated ne demek'' diye anlamına baktım. Yaşlı amcalar gibi türkçe kullanımına özen gösterelim demeyeceğim, zira ben de göstermiyorum ama bu kadar da değil yav.
Esasen abartmak da muhtemelen sonradan türetilmiş bir kelimedir.Şişirmek,kabartmak demek Türkçe izah ederken daha ideal bir seçim olacaktır.Yine de internet jargonunda cringe kelimesinde olduğu gibi direkt karşılayan sözcük bulmak üstte de belirtildiği gibi her zaman mümkün olmuyor.Ancak kültürel olarak bizde abartı sözcüğünün kullanımının Abarth markasından,abartı egzoz söyleminden ötürü biraz daha günlük konuşma dilinde yayıldığını düşünüyorum.
Screenshot_2025-07-17-13-09-54-941_com.android.chrome.webp
Screenshot_2025-07-17-13-10-21-862_com.android.chrome.webp
Screenshot_2025-07-17-13-10-36-882_com.android.chrome.webp

Niye ''abartılmış'' değil de ''overrated'' ? Bire bir aynı anlam değil mi ? Ciddi olarak soruyorum. Kısa, net ve gayet sık kullanılan bir kelime ''abartılmış''. Açtım google çeviriden ''over rated ne demek'' diye anlamına baktım. Yaşlı amcalar gibi türkçe kullanımına özen gösterelim demeyeceğim, zira ben de göstermiyorum ama bu kadar da değil yav.
1920'de Necip dedem Güney cephede İngilizlere esir düşmüş. Onu konuşturmak için 3 ay işkence yapmışlar ama ağzından bir kelime alamamışlar. Serbest kaldığında ilk sözü "Ulan iki kelime İngilizce bilseydim, dakkasına çıkmıştım" olmuş. Öyle bir kahraman, öyle bir yürek.
İngilizce önemli arkadaşlar. Kullanalım, kullandıralım.

1920'de Necip dedem Güney cephede İngilizlere esir düşmüş. Onu konuşturmak için 3 ay işkence yapmışlar ama ağzından bir kelime alamamışlar. Serbest kaldığında ilk sözü "Ulan iki kelime İngilizce bilseydim, dakkasına çıkmıştım" olmuş. Öyle bir kahraman, öyle bir yürek.
İngilizce önemli arkadaşlar. Kullanalım, kullandıralım.
Dedeniz İngilizce bilseydi de muhtemelen muvaffak olamazdı zira Güney cephesinde Fransızlar vardı 🤣

Esasen abartmak da muhtemelen sonradan türetilmiş bir kelimedir.Şişirmek,kabartmak demek Türkçe izah ederken daha ideal bir seçim olacaktır.Yine de internet jargonunda cringe kelimesinde olduğu gibi direkt karşılayan sözcük bulmak üstte de belirtildiği gibi her zaman mümkün olmuyor.Ancak kültürel olarak bizde abartı sözcüğünün kullanımının Abarth markasından,abartı egzoz söyleminden ötürü biraz daha günlük konuşma dilinde yayıldığını düşünüyorum.179485 eklentisini görüntüle179486 eklentisini görüntüle179487 eklentisini görüntüle
"abooo" veya "abov" şeklinde nida yapısına dönüşen ünlemin kökeni olması muhtemeldir...

Geri