Overrated olduğunu düşündüğünüz gitaristler

Evet "daha binlercesi sayılır" kısmı daha barışçıl bir başlık olacağına işaret sanki. 😀
Mesele başlık değil; olgunluk.
Ergen tavrına prim vermemek lazım. Büyüsünler, öyle gelsinler, kimseyi terbiye edecek değiliz.
Ayrıca terapist de değiliz.
Avatarındaki gitariste "overrated" dendiği zaman ergenleşen insanlarla medeni tartışma olmaz; çok da şeetmemek lazım 🤣
Böyle kişilerin de taraflı olduğunu ve meseleye asla başka türlü bakamayacağını herşeyden önce kendine itiraf edecek olgunluğa gelmesi lazım.

Avatarındaki gitariste "overrated" dendiği zaman ergenleşen insanlarla medeni tartışma olmaz; çok da şeetmemek lazım 🤣
Bu başlığa son 2 günde overrated denilen gitarcılardan birini avatarında bulunduran tek kişi ben olduğuma göre, bu laf bana sarfedilmiş.

"Ergenleşme" dediği şey de, başka bir arkadaşa, Angelo'nun olayının shred akımını başlatma değil de, alternate hız rekorunu elinde bulundurma olduğunu söylemem. Kendisi bir gitariste, ayakta ve canlı performansta ölü nota çıkardı diye "bu adam tırt" diyecek kalibrede biri. Peki ayakta ve canlı olarak 1 tane bile ölü nota çıkarmamış shredçi olmuş mu gitar tarihinde?

En komiği de, beni güya engellemişti bu kişi. (Birini blokladığında blokladığını hemen yazıyor. Ama komik olan, üyelerin "acaba yazdığımı barrios görüyor mu görmüyor mu" diye dertlenmediğini bilmiyor. Kendince tatmin oluyor işte 🤣)

Hah oldu. Blokladım.

kavramlar karışıyor... over/underrated olmak iyi/kötü müzisyen olmakla alakalı değil...
her ne yapıyorsan ona hakettiğin değer veriliyor mu veya hiç verilmiyor mu...
Kavramsal bir sorun yok hocam eger bana diyorsan, örnegin, Lebron James bana gore overrated ama tarihin gordugu en iyi basketbolculardan biridir. Elbette kisisel degerlerime gore yorumluyorum.
Kirk hammett özelinde ya da herhangi bir gitarist icin, bu hakedisi neye gore belirliyoruz?

Son düzenleme:
Kavramsal bir sorun yok hocam eger bana diyorsan, örnegin, Lebron James bana gore overrated ama tarihin gordugu en iyi basketbolculardan biridir. Elbette kisisel degerlerime gore yorumluyorum.
Kirk hammett özelinde ya da herhangi bir gitarist icin, bu hakedisi neye gore belirliyoruz?
Haktan öte biraz kişisel konuların burada devreye girdiğini düşünüyorum.Thrash metalden,lead gitardan Kirk Hammett ile benzer kulvarda olduğu söylenebilecek Alex Skolnick bilinen bir gitarist olmasına rağmen bana göre underrated denebilecek kadar muhteşem parçaları olan,müthiş bir gitaristtir.Kirk Hammett'ın bu şahsiyetten daha çok bilinen,dinlenen bir gitarist olması benim bakış açımda kendisini overrated yapmaya yeterlidir.Düalite mantığıyla düşünürseniz çok saçma gelmeyecektir,underrated olmadan netice overrated olmaz.
(Bu kadar underrated geçince @Go_off Yaşar Beyin de kulakları çınlamıştır🙂

yok sana demiyorum... birine bir şey dersem yanıtla, alıntı ya da tag ederim... lafın gelişine vole vurmak gerekiyor bazen, son yazanlar da bana mı dedin diye düşünebiliyor
hakediş belirlemek zor ama bazılarının emeği, yeteneği karşısında aldığı karşılık çok ekstrem olunca işte xxxrated diyoruz
mesela Jaco Pastorius, değeri yıllar sonra anlaşıldı, belki zamanında emeği ve yeteneği karşılık bulsa tarihin en önemli bass'çılarından olacaktı

hadi gitaristi bırakalım grup diyelim... ikisini de severim ama bence Pentagram tüm kadrolarıyla oldukça overrated ama öte yandan Murder King de bir o kadar underrated ... Pentagram'a laf ettim risk aldım, oynayalım görelim 🙂

Pentagram'a overrated demem, sonucta 35 yillik kariyer ve icinde cok yuksek zirveler var ama metal gruplarina yeterince destek cikmadiklari icin, hep rock pop camiasi ile (sebnem ferah, sertab erener, Mor ve otesi, athena, vs...) celebrity kivamda ve ticari takildiklari icin maksimum derecede rahatsizim.
Fikir yurutmek ve carpistirmak guzeldir bu arada hocam, yeterki art niyet olmasin ve tadini cikaralim.

Geri