Overrated olduğunu düşündüğünüz gitaristler

Evet "daha binlercesi sayılır" kısmı daha barışçıl bir başlık olacağına işaret sanki. 😀
Mesele başlık değil; olgunluk.
Ergen tavrına prim vermemek lazım. Büyüsünler, öyle gelsinler, kimseyi terbiye edecek değiliz.
Ayrıca terapist de değiliz.
Avatarındaki gitariste "overrated" dendiği zaman ergenleşen insanlarla medeni tartışma olmaz; çok da şeetmemek lazım 🤣
Böyle kişilerin de taraflı olduğunu ve meseleye asla başka türlü bakamayacağını herşeyden önce kendine itiraf edecek olgunluğa gelmesi lazım.

Avatarındaki gitariste "overrated" dendiği zaman ergenleşen insanlarla medeni tartışma olmaz; çok da şeetmemek lazım 🤣
Bu başlığa son 2 günde overrated denilen gitarcılardan birini avatarında bulunduran tek kişi ben olduğuma göre, bu laf bana sarfedilmiş.

"Ergenleşme" dediği şey de, başka bir arkadaşa, Angelo'nun olayının shred akımını başlatma değil de, alternate hız rekorunu elinde bulundurma olduğunu söylemem. Kendisi bir gitariste, ayakta ve canlı performansta ölü nota çıkardı diye "bu adam tırt" diyecek kalibrede biri. Peki ayakta ve canlı olarak 1 tane bile ölü nota çıkarmamış shredçi olmuş mu gitar tarihinde?

En komiği de, beni güya engellemişti bu kişi. (Birini blokladığında blokladığını hemen yazıyor. Ama komik olan, üyelerin "acaba yazdığımı barrios görüyor mu görmüyor mu" diye dertlenmediğini bilmiyor. Kendince tatmin oluyor işte 🤣)

Hah oldu. Blokladım.

kavramlar karışıyor... over/underrated olmak iyi/kötü müzisyen olmakla alakalı değil...
her ne yapıyorsan ona hakettiğin değer veriliyor mu veya hiç verilmiyor mu...
Kavramsal bir sorun yok hocam eger bana diyorsan, örnegin, Lebron James bana gore overrated ama tarihin gordugu en iyi basketbolculardan biridir. Elbette kisisel degerlerime gore yorumluyorum.
Kirk hammett özelinde ya da herhangi bir gitarist icin, bu hakedisi neye gore belirliyoruz?

Son düzenleme:
Kavramsal bir sorun yok hocam eger bana diyorsan, örnegin, Lebron James bana gore overrated ama tarihin gordugu en iyi basketbolculardan biridir. Elbette kisisel degerlerime gore yorumluyorum.
Kirk hammett özelinde ya da herhangi bir gitarist icin, bu hakedisi neye gore belirliyoruz?
Haktan öte biraz kişisel konuların burada devreye girdiğini düşünüyorum.Thrash metalden,lead gitardan Kirk Hammett ile benzer kulvarda olduğu söylenebilecek Alex Skolnick bilinen bir gitarist olmasına rağmen bana göre underrated denebilecek kadar muhteşem parçaları olan,müthiş bir gitaristtir.Kirk Hammett'ın bu şahsiyetten daha çok bilinen,dinlenen bir gitarist olması benim bakış açımda kendisini overrated yapmaya yeterlidir.Düalite mantığıyla düşünürseniz çok saçma gelmeyecektir,underrated olmadan netice overrated olmaz.
(Bu kadar underrated geçince @Go_off Yaşar Beyin de kulakları çınlamıştır🙂

yok sana demiyorum... birine bir şey dersem yanıtla, alıntı ya da tag ederim... lafın gelişine vole vurmak gerekiyor bazen, son yazanlar da bana mı dedin diye düşünebiliyor
hakediş belirlemek zor ama bazılarının emeği, yeteneği karşısında aldığı karşılık çok ekstrem olunca işte xxxrated diyoruz
mesela Jaco Pastorius, değeri yıllar sonra anlaşıldı, belki zamanında emeği ve yeteneği karşılık bulsa tarihin en önemli bass'çılarından olacaktı

hadi gitaristi bırakalım grup diyelim... ikisini de severim ama bence Pentagram tüm kadrolarıyla oldukça overrated ama öte yandan Murder King de bir o kadar underrated ... Pentagram'a laf ettim risk aldım, oynayalım görelim 🙂

Pentagram'a overrated demem, sonucta 35 yillik kariyer ve icinde cok yuksek zirveler var ama metal gruplarina yeterince destek cikmadiklari icin, hep rock pop camiasi ile (sebnem ferah, sertab erener, Mor ve otesi, athena, vs...) celebrity kivamda ve ticari takildiklari icin maksimum derecede rahatsizim.
Fikir yurutmek ve carpistirmak guzeldir bu arada hocam, yeterki art niyet olmasin ve tadini cikaralim.

Kirk Hammet, dinleyici turnusoludur. Kirk Hammeta iyi diyenin müzikal olarak nerede kaldığını çok iyi tahmin edebilirim. Playlistinde maksimum 500 şarkı vardır mesela 😀 Megadethi henüz keşfetmemiştir. Metallicadan da zaten 12 parça biliyordur :d Hayatında hiç baştan sona albüm dinlememiştir...

Kirk Hammet, dinleyici turnusoludur. Kirk Hammeta iyi diyenin müzikal olarak nerede kaldığını çok iyi tahmin edebilirim. Playlistinde maksimum 500 şarkı vardır mesela 😀 Megadethi henüz keşfetmemiştir. Metallicadan da zaten 12 parça biliyordur :d Hayatında hiç baştan sona albüm dinlememiştir...
Kirk Hammet'i anlamsız gömüyorsunuz, adam overrated olmayı geçelim şuan yoğun eleştirilerden underrated kalıyor 😃 90'lar sonrası hiç kendini geliştirmemiş eyvallah ama öncesi? Ride The Lightning ve Master Of Puppets döneminde gayet güzel soloları var. Ayrıca kötü bir gitarist nasıl James Hetfield'in zor ritimlerine eşlik edebilir

Elinde harley benton barda hande yener çalan forumu geçtim ülkenin bu alanda kendisini en çok bilen zanneden adamının her zamanki gibi üşüsüp yanına bile yaklaşmayacağı adamlara bok attığı konu olduğunu düşündüğüm için usulca uzuyorum. Bir iki sayfa geri gittim yazılar arasında boşluk var ve kimlerin yazdığı o kadar belli ki.

Bakın milyonlarca değil milyarlarca defa dinlenen gitariste bile laf edilebiliyor.

Ahahaha. Müziğin subjektif olduğunu, bana göre over birinin sana göre under olabileceğini söylemiştim ama bizimki halen laf çarpma derdinde. Allah akıl fikir versin ne diyim.
hocam bazı şeyler tartısmaya açık olmuyor ya Atatürkün büyüklüğünü tartışamazsın mesela bu da öyle bir şey satriani ve vainin büyüklüğünü tartışamazsın sana göresi bana göresi yok bu işin

Jimmy Page

Dönemdaşları gitarlarla neler yaptılar. Bizimki ben bugün ne kadar çalıyorsam öylee çalıyordu işte.
Stairway to Heaven da Hotel California'nın British versiyonudur.

Seni hiç sevmiyorum Jimmy Page 😃

hocam bazı şeyler tartısmaya açık olmuyor ya Atatürkün büyüklüğünü tartışamazsın mesela bu da öyle bir şey satriani ve vainin büyüklüğünü tartışamazsın sana göresi bana göresi yok bu işin
Atatürk'ü de tartışırsın Vai'yi de. Bana göre, sahip olduğu ünü hak edecek bir yaratıcılığı yok. Tekrar söylüyorum, bana göre.

Sen de mesela "Vai gelmiş geçmiş en üretken ve yaratıcı gitaristtir" dersin, buna da kimsenin bi b.k demeye hakkı yok.

Geri