Overrated olduğunu düşündüğünüz gitaristler

Amma metallica dövdünüz arkadaş, seviyoruz, dinliyoruz, biz razıyız. Tamam çok mükemmel şeyler yapamıyorlar eskisi gibi ama adamlar kaç yaşına gelmiş, hala birşeyler yapmaya çalışıyorlar en azından. Sonu hüsran olsa da bir heyecan yaratıyorlar her 3-5 senede bir. Sondan bir önceki albümleri de iyiydi bence hardwired self destruct. Zevkler renkler meselesi.

Müziği tartışmak saçmadır. Kirk Hammett mesela. Benim için büyük müzisyendir, yazdığı sololar shred olmayabilir ama anlamlıdır, şarkıyla çok iyi örtüşür (Benim zevkimce, tekrar belirteyim). Kimisi de "hep aynı tip sololar yazan kısır biri" olarak niteler geçer. Bunu mutlak bir zeminde tartışamayız. "Herkesin zevki ayrı" deyip geçmek lazım.

Ama, gitaristin tekniği, görecelilik olmadan tartışılabilir. Bu dediğime örnek verecek olursam, Steve Vai'ı teknik bakımdan dünyanın ilk 10'unda gören kişiyi kaale almam mesela. (Tamamen, uzun boylu (gitarcı, gövdesinde 1 metre boyunda bir çalgı taşıdığı için boyunun görsel bakımdan önemi oluyor maalesef. 170 cm boyda biri üstünde gitar taşırken kötü gözüküyor, örnek Vinnie Moore), düzgün fizikli, yakışıklı, karizmatik bir tipte olmasının ekmeğini yemiş biridir bu abimiz. Steve Vai Marco Sfogli tipinde olsaydı, internetin yaygın olmadığı o yıllarda pek bi şansı yoktu o şarkılarla).
geldi, saçmaladı, gitti. öz reisim.

geldi, saçmaladı, gitti. öz reisim.
Aynen Kahler reis. Yazılan şey saçma mı mantıklı mı sen belirliyosun bu forumda. Forumun karar mercii. (Ben yine de yazdığımda saçma bulduğun kısmı belirtmeni talep ediyorum).

İlk paragrafına katılıyorum, ikincisini pek anlamlandıramadım.
"İki gitaristin müzisyenliğinin karşılaştırılması saçmadır çünkü müzik tamamen subjektiftir, kişiden kişiye değişir, ama gitar tekniğinin karşılaştırılması mümkündür" demek istemiştim, anlaması zor bir metin olduğunu da düşünmüyorum.

Kendimle çelişip "bok olurdu!" demeyeceğim. "Bence olmazdı" diyeceğim. Çünkü müzik subjektiftir, bana göre kaydadeğer sadece 1-2 şarkısı olan kişinin, size göre 10'larca 100'lerce iyi şarkısı olabilir. Saygı duyarım.

Kendimle çelişip "bok olurdu!" demeyeceğim. "Bence olmazdı" diyeceğim. Çünkü müzik subjektiftir, bana göre kaydadeğer sadece 1-2 şarkısı olan kişinin, size göre 10'larca 100'lerce iyi şarkısı olabilir. Saygı duyarım.
O kadar da subjektif olduğunu düşünmüyorum bu konunun;
Steve vai beste konusuna,sahne konusuna çok daha hakim bir gitarist. Bu arada Kirk hammet da sevdiğim bir gitarist,ki metallica'nın olmazsa olmazı bence ama buradaki "Karizmatik ve Yakışıklı" sebebi yanlış ve bu kesinlikle subjektif değil. Çıkan sonucun,kişiler tarafından nasıl yorumlandığı subjektif olabilir.

Steve Vai inanılmaz emek vererek isminin arkasını doldurmuştur, "Yakışıklı" olduğu için değil. Karizma'da bence işini iyi yapan herkesin üzerinde taşıyacağı ve taşıması gerektiği bir özellikdir..

Steve vai aynı mentalite ve disiplin ile başka bir iş yapsaydı yine kayda değer biryerlere gelirdi. Kirk Hammet, Trash Metal/Mtv vs dalgasında Metallica da yer almasaydı bence pek şansı yoktu.

Amacım kesinlikle küçümsemek değil,dediğim gibi ikisi de sevdiğim müzisyenler ama yerleri çok ayrı,tanınma şekilleri çok farklı. Bence en objektif kanı; Farklı yolların kıyaslanmaması gerektiği (yine de kıyaslamak da çok yanlış değil kanımca).
Subjektiflikden ziyade bence "Tam tanımı" olan konular değiller ben yinede tartışılması taraftarıyım..

Kimse niye yazmamış şaşırdım. Bana göre kesinlikle en overrated Michael Angelo Batio. Bana önemli olan sadece bpm olmadığını öğreten isimdir kendisi.
Sürat inanılmaz ama cümle kurma-phrasing becerisi hak getire 🤣
Bu adamın Tony Macalpine, Vinnie Moore, Paul Gilbert hele hele Shawn Lane ile filan aynı cümlede adını geçirenler var.
Bunların kulağına bütün "shred" çalımı aynı geliyor sanırım.

Dakikada bilmem kaç sözcük söyleyebilmek etkileyici olabilir ama, konuştuklarınızın bir anlamı olması lazım.
Bir egzersiz-dizi-gamı çal, araya bir bend koy, ondan sonra bir başka egzersiz-dizi-gam..🤣
Ritmik varyete-nefes alma desen hak getire...

Ve tabii son olarak (şimdi III. Dünya Savaşı çıkacak...)
Aşağıdaki videoda daha 0.05-0.08 itibariyle çaldığı şeyde iki el senkronizasyonu BOZUK.
Sağ elin sol elden daha hızlı penaladığını ve birden fazla notayı "kazıdığını" rahatlıkla duyabiliyorum. Hem o görgüzsüzce açık olan delaye rağmen...
Bu adamın teknik olarak Vinnie Moore-Gilbert filan ile aynı kefeye konması ne yazık ki belli bir kitlenin ritmik kulağının da sınıfta kaldığını gösteriyor...

Geri