Overrated olduğunu düşündüğünüz gitaristler

Steve Vai yakışıklı ve karizmatik bi tip olmasaydı bu kadar isim olur muydu sence?
Olurdu ne alakası var, hatta bence hareketleri falan karizmatik değil itici. Konuları birbirine karıştırıyorsun. Steve Vai'yi sevmeyebilirsin, dinlemeyebilirsin, subjektif olan işin orası eyvallah. Ama bence kayda değer bir iki şarkısı var, tipi düzgün diye sevildi bu adam deyince iş karışıyor. Adamın yaptığı işler, çalışkanlığı vs. belli, seveni de var, takdir edeni bolca. Ben de kendi adıma açıp dinlemem Vai'yi, bana göre Kirk Hammet daha iyidir, duygulu güzel soloları vardır, bana daha çok hitap eder. Ama gidip de tipinden dolayı Vai böyle sevildi diye de hiç düşünmedim 🙂 adamın kalitesi belli yani. Severiz sevmeyiz.

Sürat inanılmaz ama cümle kurma-phrasing becerisi hak getire 🤣
Bu adamın Tony Macalpine, Vinnie Moore, Paul Gilbert hele hele Shawn Lane ile filan aynı cümlede adını geçirenler var.
Bunların kulağına bütün "shred" çalımı aynı geliyor sanırım.

Dakikada bilmem kaç sözcük söyleyebilmek etkileyici olabilir ama, konuştuklarınızın bir anlamı olması lazım.
Bir egzersiz-dizi-gamı çal, araya bir bend koy, ondan sonra bir başka egzersiz-dizi-gam..🤣
Ritmik varyete-nefes alma desen hak getire...

Ve tabii son olarak (şimdi III. Dünya Savaşı çıkacak...)
Aşağıdaki videoda daha 0.05-0.08 itibariyle çaldığı şeyde iki el senkronizasyonu BOZUK.
Sağ elin sol elden daha hızlı penaladığını ve birden fazla notayı "kazıdığını" rahatlıkla duyabiliyorum. Hem o görgüzsüzce açık olan delaye rağmen...
Bu adamın teknik olarak Vinnie Moore-Gilbert filan ile aynı kefeye konması ne yazık ki belli bir kitlenin ritmik kulağının da sınıfta kaldığını gösteriyor...

Sonunda! Kral bir adam harika bir karakter fakat ona hizli gitar calmanin pioneer'i gibi davranilmasi bana cok sacma geliyor. 130 bpm civarinda 6lama gam iniyor cikiyor sweep yapiyor ama bu numaralari zaten yapabilen cok fazla gitarist var? JP bunlari 140-145 ile PG de 130 bpm ile yapabiliyor. Hem de ustune harika melodiler yazabiliyorlar. MAB bence de overratedtir.

MAB bence de açıklandığı üzere Overrated. Bu arada Overrated kötü gitarist değil bir kere daha hatırlatayım. Kelime anlamı çarpıtılmasın.
Aynı şekilde gençken oha uzaylı bu adam dediğim Chris Impellitteri de öyle... jvnznnciyuvvv filan bir şeyler yapıyor, ha dürtsen yapamam ben o ayrı ama naaabıyosun abi diyesim geliyor ona da.

Sonunda! Kral bir adam harika bir karakter fakat ona hizli gitar calmanin pioneer'i gibi davranilmasi bana cok sacma geliyor. 130 bpm civarinda 6lama gam iniyor cikiyor sweep yapiyor ama bu numaralari zaten yapabilen cok fazla gitarist var? JP bunlari 140-145 ile PG de 130 bpm ile yapabiliyor. Hem de ustune harika melodiler yazabiliyorlar. MAB bence de overratedtir.
Ayrıca kontrollü bir şekilde de yapamıyor yaptıklarını.
"Shred" terimi hep bir horgörü ile telaffuz edildi daha blues vs tabanlı gitar kitleleri tarafından, ama ne yazık ki shred dinleyicisi de bu anlamda çok da bilinçli olmadı gibi geliyor. Çünkü sürekli aynı şeyleri dinlediler. Barok tabanlı fikirleri olan Malmsteen ile, romantik armoni tabanlı kompozisyonları olan Tony MacAlpine'ı da birbirinden ayıramadılar mesela.

Aşağıdaki kayıt 1977. Parçanın unison çalınan temasını ilk dinlediğimde kafayı kırmıştım; 02:54 ile başlayan soloyu hiç dinlemeyen shred dinleyicisi varsa bir dinleyiversin. Ya da 05:30 itibariyle başlayan çıkışı solosunu. Cümle, ritmik kontrol, melodik fikirler... Kusursuz.
Ve tabii bütünü itibariyle baktığımızda ortada harika bir enstrümantal KOMPOZİSYON var.
1 9 7 7.

tüm aileyi salona toplayıp en büyük halının ortasına sıçarsanız daha çok ilgi elde edebilirsiniz 👍🏻👍🏻🤘🏻🤘🏻
Tercümesi:
İdollerimle tek vücut olduğum için, yapılan eleştiriler canımı çok yakıyor.
O yüzden topluca herkese laf çarpıp rahatlamam lazım.

Bunlardan bir diğeri de burada emek verip fikirlerini paylaşan insanları "sidik yarışı" yapmakla suçladı.
Neymiş efendim "subjektif şeyleri niye tartışıyormuşuz ki ?"
Adamdaki bilgelik düzeyine bak. Aklınca bizi küçümsüyor.
Bu forum zaten subjektif şeylerin tartışılmasına dayanıyor büyük ölçüde. Objektif şeylerin nesini tartışacaksın?

Söylecek sözü kalmayınca terbiye sınırlarını aşıp millete laf sokmaya başlayan pasif-agresif kullanıcıları okumaya ne tahammülüm var, ne de ihtiyacım.
Güle güle.

Tercümesi:

Bunlardan bir diğeri de burada emek verip fikirlerini paylaşan insanları "sidik yarışı" yapmakla suçladı.
Bu forum zaten subjektif şeylerin tartışılmasına dayanıyor büyük ölçüde. Objektif şeylerin nesini tartışacaksın?

Söylecek sözü kalmayınca terbiye sınırlarını aşıp millete laf sokmaya başlayan pasif-agresif kullanıcıları okumaya ne tahammülüm var, ne de ihtiyacım.
Güle güal

Tercümesi:

Güle güle.
alakası yok okuduğum isimlerin hiçbiri bana hitap etmiyor bile. göreli olan şeylerde mutlak şekilde tartışılabilir bir şey bulabilmek ancak sevdiği-sevmediği şeyleri milletin gözüne sokarak birey olma çabasına giren eziklerin işi olabilir. kaç yaşında adamlarsınız anasını satayım.

Ayrıca kontrollü bir şekilde de yapamıyor yaptıklarını.
"Shred" terimi hep bir horgörü ile telaffuz edildi daha blues vs tabanlı gitar kitleleri tarafından, ama ne yazık ki shred dinleyicisi de bu anlamda çok da bilinçli olmadı gibi geliyor. Çünkü sürekli aynı şeyleri dinlediler. Barok tabanlı fikirleri olan Malmsteen ile, romantik armoni tabanlı kompozisyonları olan Tony MacAlpine'ı da birbirinden ayıramadılar mesela.

Aşağıdaki kayıt 1977. Parçanın unison çalınan temasını ilk dinlediğimde kafayı kırmıştım; 02:54 ile başlayan soloyu hiç dinlemeyen shred dinleyicisi varsa bir dinleyiversin. Ya da 05:30 itibariyle başlayan çıkışı solosunu. Cümle, ritmik kontrol, melodik fikirler... Kusursuz.
Ve tabii bütünü itibariyle baktığımızda ortada harika bir enstrümantal KOMPOZİSYON var.
1 9 7 7.

Bu iki giriş solosunda Uli Jon Roth kendi dönemini aşmış, 1977 ve 1975

sıkıntı nedir anlamadım, ilgilenmiyorum da ama şurada mesela 2 kişi Al DiMeola'nın eski işlerine ilgi duysa merak etse araştırsa o benim için bir kazanım olur, paylaşmış olmaktan mutlu olurum (hani ben yazsaydım üstte)... buraya biz yazdık diye birileri de kötü gitarist olmaz... ortamda olmayan adamların gıyabında (ki en kötüsünün kariyeri bile bizden iyi 🙂 nedir bu gerginlik.....

sıkıntı nedir anlamadım, ilgilenmiyorum da ama şurada mesela 2 kişi Al DiMeola'nın eski işlerine ilgi duysa merak etse araştırsa o benim için bir kazanım olur, paylaşmış olmaktan mutlu olurum (hani ben yazsaydım üstte)... buraya biz yazdık diye birileri de kötü gitarist olmaz... ortamda olmayan adamların gıyabında (ki en kötüsünün kariyeri bile bizden iyi 🙂 nedir bu gerginlik.....
Blokladıklarımdan biri de beni şaşırtsın be 🤣

Angelo'nun olayı shred'i başlatan olmak değil, ondan önce Malmsteen var, Moore var. Angelo, alternate'de resmen insanoğlunun çıkabileceği maksimum hızı ortaya koymuş biri. Bundan sonra ondan daha hızlı ve onun gibi terrrtemiz çalabilecek biri çıkar mı, şahsen sanmıyorum. Şurada 00:55'e dikkat. Ben bu seviyede bir hızı bu kadar temiz şekilde başka kimsede görmedim. Petrucci'nin Another Day'in solosundaki meşhur 3 6'lısı buna hız olarak yakındır, ama Angelo'nun bu tip 10'larca ekstrem hız örneği var.

Blokladıklarımdan biri de beni şaşırtsın be 🤣
Bu forum üyesi, blokladıklarının "tüh ya, barrios blokladı beni, shit" falan dediğini düşünüyor sanırım. Komik.

Kirk Hammett'e kim cok iyi gitarist demis (kendisi dahil) de adam overrated olmus? Hayret bir sey. Ne Hammett ne de herhangi bir metallica uyesi yaptigi isterlerde sahis olarak, muzisyenlikleri ile degerlendirilmiyor ki, Metallica bütün olarak, grup olarak sevilen (ya da sevilmeyen) bir grup. Fenomen hatta. Elemanlari da bu buyuklugun en temel unsurlari...

Bu durum gruplariyla meshur olmus cogu muzisyen icin gecerli. Aksini dusunursek butun asiri unlu gruplarin gitarcilari overrated cunku 90%'i youtuberlardan kotu gitar caliyor. Hele hele ilk ciktiklari kadroya yakin kadrolar ile muzik yapan guplardan (25-26 yasinda zaten kendini ispatlamis muzisyen olarak grup kurmaktan bahsetmiyorum. 17-18 yasinda cevre arkadaslari ile olusturulmus gruplardan bahsediyorum) nasil total bir virtuozite beklenebilir? Onlari bir araya getirin sey o degil ki? her album ya da 5-6 yilda bir temel direkleri degistiren gruplar ile 80'den beri nerdeyse ayni kadro ile calan gruplarin tabii ki bu anlamda beklentileri karsilamasi cok zor.

Diger konu da su, gitar calma teknigi uzerinden mi degerlendiriliyor overrated, underrated olmak? Ben metalci adamim mesela virtioz muzigi beni sarmiyor. Cok cok iyi calip da iyi beste yapamayan kisiler underrated mi? ya da kendinden cok cok iyi calan gitaristler olmasina ragmen bestelerini dinlemeye doyamadigimiz (ve fakat calabildigimiz) gitarcilar overrated mi? bestecilik, duzenleyicilik, yaraticilik da burada teknik, icra ya da calim kadar onemli degil mi?

kavramlar karışıyor... over/underrated olmak iyi/kötü müzisyen olmakla alakalı değil...
her ne yapıyorsan ona hakettiğin değer veriliyor mu veya hiç verilmiyor mu...

Kirk Hammett'e kim cok iyi gitarist demis (kendisi dahil) de adam overrated olmus? Hayret bir sey.
Kirk Hammett'ı "çok iyi gitarist" olarak gören insanlar var, neden olmasın? Bence çok iyi bir gitaristtir mesela. İyi gitarcı olmak için "shred yapabilme" diye bi şart yok sonuçta. Hammett benim için büyük bir sanatçı. (Tekrar söylüyorum, benim zevkime göre). Hammett'ı beğenmeyen kişiler de benim gibi düşünenler yüzünden adamın overrated olduğunu söylüyor. O da onların kendi fikri. Herkesin hayatına kimse karışamaz sonuçta.

Geri