Epidemic Guitars

• Konuyu açan Konuyu açan Alshain
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Headstockta ne göreceğiniz konusuna bir açıklık getireyim;
Olmadı başka bir şey tasarlarım.
0jj6p.webp

Pederin kıro boyacısıyla sorun yaşıyorum şu sıralar, bir de radius sanding block bekliyorum, gitar bitti sayılır. Ortada pazarlama durumu pek olmayacak, zira butik üretim yapıyoruz, çok düşük bir sermaye ile çalışıyoruz.

Kaldı ki isme ve logoya bu kadar takılınacağını düşünmemiştim, sonuçta Ferrari gibi büyük, sembol bir marka oluşturmak değil amacımız, henüz piyasaya giriş aşamasındayız, bir çok şey hazır değil, daha birçok şey değişebilir, buradaki sadece ön hazırlık diyelim 🙂 Dikkat ederseniz henüz ortada sadece prototip tasarımlar var, bu tür şeyleri konuşmak için erken, marka olarak sipariş almaya dahi başlamadım.

Bence Epidemic kelimesi, insanın bilinçaltında ister istemez "Epic" kelimesini çağrıştırıyor. En azından bende bu etkiyi yarattı. O yüzden hoşuma gitti. Ayrıca Blade, Gain gibi markalar da var. Sırf yabancılar yaptığı için çok garip gelmiyor ama biz Treble, Middle diye marka yapsak garip olur. Şendoğanlar değil de, Shendohn gibi bişey olsaydı, pek göze batmazdı 🙂

Forumdan Funkyou için yapımına başladığım Telecaster, headstock seçilebilsin diye etrafını photoshop ile kararttım. Gövde ve sap tek parça ağaçtan, sapı 2 adet karbon çubuk+truss rod ile destekleyeceğim, ilk frette de 20, 12. frette de 20 mm kalınlığı olacak. Ayrıca Sentinel adlı ilk modelim bitmek üzere, ancak ufak bir talihsizlik yaşadım. Takip edenler bilirler, sapın arkasını fiber ile kaplayacaktım, bir güzel kapladık, bastık vakumu, ancak elimde kilitli vakum torbası(valfli, valfi kapatınca vakumlu şekilde kalıyor) olmadığından vakumu gece açık bıraktık, oradan ayrıldık, sabah geldiğimizdeki manzara kesilmiş elektrikler ve etek giymiş travesti görünümde bir gitar sapıydı 😀 Neyse ki henüz radius verip fret çakmamıştım. Fiberi sökmeye uğraşacaktım ancak bayağı zor göründü gözüme, ben de yeni bir sap yapımına başladım, jackson tarzı reverse headstock, sharkfin inlay(pek başarılı olduğum söylenemez bu konuda 😀) beyaz binding, abanoz tuşe. Takipte kalın.

y0Pnp.webp

headstock güzel görünüyor 😉 .Sapın arkasını fiber ile kapladığınızda üzerine vernik atıcakmısınız. fiberin yüzeyi çalma açısından nasıl oluyor ? bilgilendirin bizi 🙂 takipteyim

MastaKiLLaR

Öncelikle teşekkür ederim, sapın arkasına fiber kaplandıktan sonra fiber zımparalanıp vernikleniyor, fiberin yüzeyi mükemmel pürüzsüz oluyor. Yeni yaptığım sapı fiber kaplar mıyım bilmiyorum, öncelikle bu teleyi bitirmeliyim. Yer yüzündeki en rahat ve stabil gitar saplarından biri olacak, artık sahibi denettirirse denersiniz. 😀

fiber dediğiniz acaba carbon fiber mi yoksa anadol marka otomobillerdeki yün olup da sıvı ile sertleşen fiber mi onu merak ettim bir de. carbon fiber ise bi snowboard yapımında izlemiştim dayanıklılığı için birkaç tane c.fiberi üst üste yapıştırıp presliyorlardı sizin yönteminiz de o şekilde mi? malzeme kalınlığını bilmiyorum sap ta kalınlık oluşturuyormu?

Karbon fiber, maksimum 2 kat uyguladığımız için pek bir kalınlık yapmıyor. Karbon fiber de kumaş halinde, epoksi reçine ile sertleşiyor. Sapa epoksi sürülüyor, üzerine fiber, fiberin üzerine epoksi, bir kat daha fiber, yine epoksi. Sonra vakumlanıyor, ancak valfli vakum torbası bulamayıp pompayı açık bırakıp giderseniz sigorta atıyor, bahtınıza sövüyorsunuz 😛 Bu arada bu vakum pompaları 24 saat aralıksız çalışmak üzere tasarlanmış aletler, suçu alete de atamıyorum 🙂

Geri