guitar352 demiş ki:...Onun dışında Türkiye'ye mesela İbanez'i tek bir firma sokmuyor,aynı şekilde Esp'de birçok firma tarafından getirilebilinirse daha yaygın bir satış ağı kurulursa fiyatların daha uygun olacağını söyledim.Bir firmanın ürünlerini bir ülkeye tek bir firma sokmak zorunda değil,tek bir distürbitör olması zorunda değil.
soulwalker demiş ki:m1000 hakkında bir arkadaşla bi tartışma yaşamıştık. pera nın bu gitar için biçtiği fiyat çok pahalı. bence değmez o kadar fiyata ki, çok altına japon jackson alıyorum slsmg. my dukkanda fiyatı 2389 ytl. kore bir gitara veremem bu parayı çok daha iyi alternatifler var.
soulwalker demiş ki:belki dk2 japon diye öyledir. dk2m in satış fiyatı 1600 ytl bu arada. dk2 peşinde 1400yt.
soulwalker demiş ki:bu gitara talep çokmuş demek ki. bu arada firmanın önerilen satış fiyatı üstünden konuşmak daha mantıklı.
obican demiş ki:arz talep meselesi sonuçta, saçma dersin ama adam o fiyattan satabiliyorum, öyleyse neden satmamayım ki diyip satıyor gördüğün gibi 🙂
masterofpuppetsasd demiş ki:obican demiş ki:arz talep meselesi sonuçta, saçma dersin ama adam o fiyattan satabiliyorum, öyleyse neden satmamayım ki diyip satıyor gördüğün gibi 🙂
Sorun da orda zaten. İş ahlakı meselesi biraz da. Zuhal örneğini vermem gerekirse (çalışanlarından nefret ettiğim bir yer olsada) adamlar şu ana kadar milyon tane prestiege ibanez satmıştır bunların arasında en çok giden gitarlar da 2550 ve 1570. Çok talep var hadi biz bunları diğerlerinden daha fazlaya satalım diye birşey demediler şu ana kadar. Ki bu adamlar gitarları tam zamanında getiren kişiler. Ellerinde hep hazır mal da var. Şimdi beş aydan daha fazla süredir getiremediği gitarı zaten aşırı pahalıya satan bir firma birde üzerine daha çok istendiği için ekstra fiyat bindirirse bir gitara ben de o zaman fikrimi söylerim. Yanlış anlaşılmasın sana çıkışıyor gibi göründüm ama alakası yok sadece kendi düşüncem bu yönde. 😉
soulwalker demiş ki:bunu diyenlerin kullandıkları gitarları görmek isterdim. eminim tercihlerinde kore gitar yoktur ama use lerden de vazgeçmez bu arkadaşlar. kore gitarları sadece düşük fiyatlı olduklarında tercih ederler. sonuçta o parayı haketmeyen bir gitar benim için ltd m1000.
soulwalker demiş ki:bu arada satış fiyatı 2000 ytl(peşinde diyelim) ltd m1000 in, araya bir 600 700 ytl koyup usa gitar alınabiliyor. tercihim usa olurdu.
soulwalker demiş ki:ben ama baştan beri tr fiyatlarına göre konuşuyorum. ayrıca slsmg için ödediğim parayı , benden daha iyi bilmiyorsun sanırım. sen ünlü gitaristlerin ellerindeki gitarlarıda onlardan daha iyi biliyordun değil mi? 😀 pardon unutmuşum. dostum çok bilen ,çok yanılır diye bir laf vardır. şöyle diyeyim, türkiye piyasasında jacksondan daha pahalı ltd. liste fiyatı üstünden bak. 1000 dolar birinin liste fiyatı, diğeride 1000 dolar olsun. jackson getiren bunu 900euroya satıyorsa, ltd getiren 1000 euro ya satıyor direk. eskiden esp nin sitesinde liste fiyatları olurdu. ilk gitarı alırken çok araştırmıştım geçen sene ekim kasım ayları gibi. sonuçta biçilen fiyat pahalı , yurtdışında da pahalı bence, hele türkiyede dahada pahalı. neyse ltd sabit köprülü m1000 yaparda, sende alırsın inşallah. ne diyim.