Ev stüdyom için lambalı amfi önerisi

Merhaba, Uzun zamandır kaliteli amfi simulasyonları ve analog efekt pedalları ve Dynaudio referans monitörler ile takılıyorum. Şu anda beni tatmin ediyor fakat bu kadar analog pedal almışken ev tipi tüplü amfi denemek istiyorum. Normalde kayıtlarımı ses arayüzümün JFET enstruman girişine girip kaydediyorum fakat amfi alırsam amfimi mikrofonlayarak kayıt alacağım. İkinci el işine sıcak bakıyorum. Başka gitaristlerden dinlediğim ve amfi simülasyonlarından denediğim kadarıyla Laney IronHeart ve LionHeart beni memnun etti. Genelde İngiliz karakterli orta üst frekansları öne çıkan, net ve dinamik amfileri severim. Jazz, Fusion ve blues diniliyor ve icra etmeye çalışıyorum. Çok yüksek gain adamı değilim. Hızlı cümlelerde net, anlaşılır ve dinamik duyulmak istiyorum. Uygun fiyatlı ev tipi amfi önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Ironheart serisi evde attenuator olmadan kullanabileceğiniz yegane alltube amfi serisi diğerlerini kullanmak mümkün değil tek başına high gain alltube amfilerden bahsediyorum ha bir de peavey 6505mh var onunda 1 watt özelliği var çünkü. Şunuda ekleyim kişisel görüşümdür tabi sonuçta dual rectifier kullananda var evinde yani ev var, bir de ev var... evden eve değişir : )

Ironheart serisi evde attenuator olmadan kullanabileceğiniz yegane alltube amfi serisi diğerlerini kullanmak mümkün değil tek başına high gain alltube amfilerden bahsediyorum ha bir de peavey 6505mh var onunda 1 watt özelliği var çünkü. Şunuda ekleyim kişisel görüşümdür tabi sonuçta dual rectifier kullananda var evinde yani ev var, bir de ev var... evden eve değişir : )
Ben de tam sizin geçen sene verdiğiniz IronHeart ilanına bakıyordum 🙂 . Stüdyo odam ayrı ve çok büyük değil 1W ve 5W bir amfi işimi görür gibi.

John Petrucci abimizi dinlemek lazım.
Katılıyorum her dediğine

tom quayle’dan olsa gerek laney ilk akla gelen marka gibi. bütçe dahilinde laney ve victory ürünlerine bakılabilir. lionheart güzel bir seçenek olur. bütçe arttıkça cornford roadhouse, marshall jubilee, orange rocker/thunderverb, mesa/boogie electra dyne/lone star/stiletto, suhr badger gibi amfilere de bakılabilir. amaç sadece amfi drive’ı almak değilse peavey classic gibi pedal platformu amfilere jazz fusion ve blues icra eden abilerin kullandıkları pedallar bağlanarak (örneğin wampler dual fusion, “dumble in a box” pedallar) da ton elde edilebilir.

Laney cub serisi var. Cub 12 hoparlörleri ile öne çıkıyor. 1w özelliği de var diye hatırlıyorum.

1w bile evde şamata yapar ama, sesi yine pek açamazsınız.

Master volume e fazla güvenmezdim ben olsam. High gain karakterli amfilerde biraz işe yarayabilir ama dediğiniz tarz (blues jazz vs) için yine power amp kırılması lazım yani o volume yine açılacak maalesef.

High gain tamamen unutup evde takılmalık vintage karakterli ve blues için bugera v5 te bakabilirsiniz. Hoparlörü küçük ama iş görüyor gayet.

Alırken de unutmayın, işinize yaramazsa yada kullanışsız olursa satmak istediğiniz zaman aldığınızın çok altı fiyatlara gidiyor bu sıra müzik aletleri. Yazık olmasın paranıza.

Laney cub serisi var. Cub 12 hoparlörleri ile öne çıkıyor. 1w özelliği de var diye hatırlıyorum.

1w bile evde şamata yapar ama, sesi yine pek açamazsınız.

Master volume e fazla güvenmezdim ben olsam. High gain karakterli amfilerde biraz işe yarayabilir ama dediğiniz tarz (blues jazz vs) için yine power amp kırılması lazım yani o volume yine açılacak maalesef.

High gain tamamen unutup evde takılmalık vintage karakterli ve blues için bugera v5 te bakabilirsiniz. Hoparlörü küçük ama iş görüyor gayet.

Alırken de unutmayın, işinize yaramazsa yada kullanışsız olursa satmak istediğiniz zaman aldığınızın çok altı fiyatlara gidiyor bu sıra müzik aletleri. Yazık olmasın paranıza.
tek kanallı plexi mi çalıyor power amp kırılsın? çok spesifik bir sound aramıyorsanız gitaristler arasındaki power amp kırılma muhabbeti koca bir mitten ibaret.

tom quayle’dan olsa gerek laney ilk akla gelen marka gibi. bütçe dahilinde laney ve victory ürünlerine bakılabilir. lionheart güzel bir seçenek olur. bütçe arttıkça cornford roadhouse, marshall jubilee, orange rocker/thunderverb, mesa/boogie electra dyne/lone star/stiletto, suhr badger gibi amfilere de bakılabilir. amaç sadece amfi drive’ı almak değilse peavey classic gibi pedal platformu amfilere jazz fusion ve blues icra eden abilerin kullandıkları pedallar bağlanarak (örneğin wampler dual fusion, “dumble in a box” pedallar) da ton elde edilebilir.
Pedal platformu amfilerden başka bildiğiniz var mı? Daha geçen günlerde Dual Fusion aldım. Quayle hep LionHeart kullanıyordu sanki hiç IronHeart kullanırken görmedim.

Yurt dışından alabiliyorsanız Fender 57 Champ. Bir sürü efsane kayıtta kullanılmış, handwired, 7,5 kg gibi bir ağırlığı var. El bagajı boyutunda getirirsiniz uçakla. Sesi spesifiktir ama zaten çok versatil bir şey küçük amfilerden beklememek lazım. Amfiye ayıp olur. Yine yurt dışından alabiliyorsanız Supro 1605RJ. Bu daha geniş tonla aralıkta. Pedallar ile nasıl anlaştığını görseniz şaşırırsınız. Kayıt için özellikle ham kaydı alabileceğiniz ek bir çıkış var. Amfinin renklendirmediği sound. Daw üzerinde plugin kullanır gibi kullanma kolaylığı sağlıyor. Stüdyo için büyük avantaj. Birisini daha tweed kafada diğerini blackface kafada kullanabilirsiniz.

Zuhalde 1,5-2 kat fiyat geçirmeseler sırf masanın üstüne koyup çalmak için bile alırım da Türkiye fiyatları ayıp. Black friday ile yurt dışında 20 bine satılan amfi bu.

Son düzenleme:
Yan oda da oğlum uyurken 90 watt Mesa Mark V i rahat rahat çalıyordum.Lambalı evde çalınmaz diye bir şey yok. Tamamen amfinin dizaynı ve beklentilerinizle alakalı.... Her durumda bence dijital işlerden iyidir. Ben böyle düşünüyorum, kişisel fikrim sadece...
Mark v:90 master volume konusunda başarılı imiş her master volume bu kadar başarılı değil ama...

Amfi kısıkta da ses veriyor vermesine, çalan çalıyor o da tamam ama belirli bir seviye altında amfinin asıl performansını almamız biraz zor diye düşünüyorum. Kısık seste lambalı amfi ya da büyük hoparlörlü bir sistemdense kulaklık amfisi ile dijital bir şekilde çalmayı tercih ediyorum. Tabii ne kadar kısık, hangi amfi, hangi ev, hangi ortam, bunların hepsi değişken... Denemeden bilinmiyor, ses olayı kişisel bir olay...

Ironhearth Studio sahibiydim eskiden. Evde gerçekten rahat çalınabilecek bir amfi. Ancak yazdıklarınız arasında size ters gelebilecek amfinin ses karakteri olabilir. Şöyle ki bence bahsettiğiniz tarzlar için biraz steril tınlayan bir amfi.

Benim Peavey Classic 30 'ların yanına ne zamandır heves ettiğim bir Vox AC10 aldım. Hem 10" speaker hem de 10 watt evde güzel olur dediydim ama, evdeki ilk gününde 2 üst kattan şikayet geldi 😀.

Evde bir amfinin olup olmaması watt'ından ziyade Master Volume ile alakalı olduğunu düşünüyorum artık.

Bende de Laney TI15-112 var. <1W modunda rahat çalınıyor evde. Ironheart modellerinde de benzer mod var diye biliyorum.

Son düzenleme:

Geri