Evde PC ile Kayıt...

walla gp4de çok zor dediler kolay kavradım vede çok zevkli bir program herkese tavsiye ederim beste yapmak için bence birebir... cubaseden aldığım veya mikrofondan kaydettiğim waw dosyalarını hatta perkusyonları mixlemek yani hepsini gayet uyumlu ve de ahenkli bir biçmde bir arada çalabilecek en uygun sizce program:?

önceki sayfada aynı soru vardı ama halledemedim. m-audio fast track ses kartı kullanıyorum laptopta. gt expressle efekt flan ekleyerek bi de arkasına bateriyi eklettirip çalıyorum. ama programda bateriyle birlikte kayıt yapabilmenin tek yolu ses kartı çıkışını almak. arkadaş onu anlattı biraz önce ama fast track ses kartı aktifken ayarlara girdiğimde stereo mixer vs. die bi kanal yok. on board ses kartında o ayar var ama ben çıkışı alıp kayıt yapma işini fast track ses kartıyla yapmalıyım.. yarımcı olursanız sevinirim... kolay gelsin

Fruity Loops studio da kayıdı destekleyen ses kartı nedir?
Kayıt yapmaya çalıştığımda in ve out diye iki seçenek var fakat onlardan seçmeye çalışınca ses kartını görmüyo... Fruity Loops ta kayıt yapan arkadaşlar varsa ses kartlarını da yazarak bana yardımcı olabilirlerse sevinicem 🙂 Bu arada şuanki ses kartım SBLive

Benim soru şu, herhangi bir kanal kayıt programında aynı anda iki gitarı ayrı iki kanala nasıl kaydedebilirim? Üzerine kaydederek değil de aynı anda bunu nasıl yapabilirim?

Birincisi zaten iki gitarı birden çalamazsın 🙂

Neyse cevap olarak da şöyle söyleyim. Herhangi bir kayıt programında 2 tane yeni audio kanalı açarsın. Sonra 1 kanalın inputunu right diğerni de left yaparsın. Zaten gitar kayıtları mono yapılır biliyorsun. Bir de ses kartının left ve right inputlarına iki ayrı efektör, pedal vs herneyse bağlaman gerekecek. Zahmetli ve aslında çok lazım olmayan bir iş bu.

selam kardeşler...biz grupçanak yaptık bir kayıt acid pro4'te,elektro davul fln kullandık ev studyo ortamında.fakat daha vokalleri bitirmeden arıza çıkardı ve sadece mixdown wave'ini kurtarabildik...

şimdi tüm enstrumanlar aynı kanalda vokali ayrı yapıncada kareoke gibi duruyor...
vokali ayrı alıp Cool edit2'de hangi efekti verirsem vereyim geri koyduğum zaman hala uyumsuz duruyor...
Bana verebilceğiniz her tavsiye için minnettar kalırım!Yada cool edit2'de kullanabileceğim efekti yazabilirseniz çok sevinirim...

32+1 :

Zaten Cubase de kayıt yapıyorsan ve gp4 de midileri yazıyosan bence en uygun mixleme ortamı cubase dir.
Gp4 den midi çıkışı alıp cubase e atarsan gp4 te yaptığın enstruman seçme ayarları vesaire kaybolacaktır. Bunların yerine cubase de daha gerçekçi sesler veren vst plug in leri kullanabilirsin.
Yani notaları gp4 verip enst. ve ses ayarlarını cubase de yapmak daha güzel olur. Hem de mix işlemlerini de daha rahat yaparsın. Diyorum ama ben de bu işlerde yeni sayılırım.🙂

Selamlar, kayıtla ilgili bir sorunum var.

Yamaha Pacifica 112 gitarımı, behringer x v-amp üzerinden bilgisayarımın line- in girişine bağladım. Windows ses panelinden line-in'deki mute seçeneğini kaldırdığımda 5+1 ses sistemimden gayet güzel ses alabiliyorum. Hatta 15w fender amfime göre çok daha kaliteli oluyor ses. Ama durum şöyle ki kayıt yaptığımda bu güzelim ses mahfoluyor, cazur cuzur bir gürültüye dönüşüyor.

Yine windows ses panelininde özellikleri seçiyorum, ordan kayıt bölümüne girdiğimde "line-in, mikrofon, tv-out, cd-player" gibi bir çok seçenek var. Normalde mikrofon seçilidir hani.. işte orda line-in seçiyorum. Sonra herhangi bir kayıt programıyla kaydediyorum, ama sonra kaydettiğim şeyi dinlediğimde gelen sesle, kaydedilmeden gelen sesin alakası yok. Kaydetmeden yeri yerinden oynatan tok güzel gelen ses, kayıt sonrasında tiz ve kulak tırmalayıcı bir şekle dönüşüyor. Kayıdı line-in yerine stereo mix'ten yapmayı da denedim ama sonuç değişmedi.

Sorun ses kartımın on board olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Asus a7n8x anakarım var. amd 2200+ işlemci, 1024mb ram.

Zaten gitarda da yeniyim, öyle önemli büyük kayıtlar yapma amacım yok, sadece öyle çaldığım ufak tefek şeyleri kaydetmek istiyordum, ama yapamıyorum, sorunu bulamazsam ses kartı alacağım. Ama sorun kartta değilse boşuna para vermiş olacağım.

selamlar bende behringer 1222 fx pro bi mixer aldım ve maya 44 mk ıı ses kartı aldım ama baglantıları yapamıyorum yapsamda aldıgım kayıt cok kotu oluyor ve mix down edemiyorum cubase te mixerde main out dan başka çıkış yok öneriniz bu kartı kullanan varsa yardım etsin bide gecikme sorunuda yasıyorum baya karıstı işler ama teşekkur ederim

Artunsan demiş ki:
Selamlar, kayıtla ilgili bir sorunum var.

Yamaha Pacifica 112 gitarımı, behringer x v-amp üzerinden bilgisayarımın line- in girişine bağladım. Windows ses panelinden line-in'deki mute seçeneğini kaldırdığımda 5+1 ses sistemimden gayet güzel ses alabiliyorum. Hatta 15w fender amfime göre çok daha kaliteli oluyor ses. Ama durum şöyle ki kayıt yaptığımda bu güzelim ses mahfoluyor, cazur cuzur bir gürültüye dönüşüyor.

Yine windows ses panelininde özellikleri seçiyorum, ordan kayıt bölümüne girdiğimde "line-in, mikrofon, tv-out, cd-player" gibi bir çok seçenek var. Normalde mikrofon seçilidir hani.. işte orda line-in seçiyorum. Sonra herhangi bir kayıt programıyla kaydediyorum, ama sonra kaydettiğim şeyi dinlediğimde gelen sesle, kaydedilmeden gelen sesin alakası yok. Kaydetmeden yeri yerinden oynatan tok güzel gelen ses, kayıt sonrasında tiz ve kulak tırmalayıcı bir şekle dönüşüyor. Kayıdı line-in yerine stereo mix'ten yapmayı da denedim ama sonuç değişmedi.

Sorun ses kartımın on board olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Asus a7n8x anakarım var. amd 2200+ işlemci, 1024mb ram.

Zaten gitarda da yeniyim, öyle önemli büyük kayıtlar yapma amacım yok, sadece öyle çaldığım ufak tefek şeyleri kaydetmek istiyordum, ama yapamıyorum, sorunu bulamazsam ses kartı alacağım. Ama sorun kartta değilse boşuna para vermiş olacağım.

Selamlar Artunsan,

Windowsta "Recording Control(Kayıt denetimi)" ve "Playback Control(Ses denetimi)" olarak iki farklı ses paneli vardır ve buradan;
1-mikrofon girişinden yapacağın kayıdın ses seviyesinin
2-mikrofon girişinden bağladığın enstrumanın çalım esnasındaki ses seviyesini ayrı ayrı kontrol edebilirsin.(bunlar line-in girişi içinde aynen geçerlidir.

Senin probleminin oluştuğu nokta ise,(tahminimce)
Kayıt denetiminden(recording control), mikrofon kayıt seviyesi(veya line-in)nin çok yükses olması ve kayıt esnasında "peak" dediğimiz patlamaların oluşması(daha doğrusu peakten başka bir şeyin olmaması)

Yapacağın çok basit.
Kayıt denetimi panelini açacaksın ve oradan mikrofon veya line-in(hangisini kullanıyorsan) seviyesini düşüreceksin. Tekrar kayıt yapacak ev sesin istediğin gibi çıkmasını sağlayacak en uygun seviyede bırakacak ve tavasiyem bu seviyeyi porsesörünün seviyesiyle beraber not alacaksın. Bu kadar basit.

Şu an için tavsiyem yeni bir ses kartı alma. On-board kartlada amatörce idare edebilecek kayıtlar yapılıyor. Önemli olan ne yaptığını bilmek. Sen kendi kendine birşeyler öğren ilerde zaten sana o kart yetmeyecek. o zaman alırsın iyi bir ses kartı.

Billie_Joe, kardeş hayırlı olsun kartın mixerin ama o aletlerle ilgili pek bir bilgim yok. Ama asio için e-wdm diye bir driverden bahsediyor sen ses kartının cdsinin içinden çıkan bütün cdlerde üzerinde setup yazan herşeyi tıkla 😛

teşekkur ederim ama sonunda eve bi teknisyen cagırıcam bağlatıcam parası neyse kafayı yedim babamada baya yük oldum bide amacım müzik teknik okumak kayıt aranje falan ogrenmek istiyorum ama daha kart baglayamadım nasıl olcak bu işler bilmiyorum bu arada lise bitio studyo için bi TAMA rock star kaldı onuda alim sonra turk rock halkına bedava kayıt yapıcam dualarınızı bekliyorum saygı sevgi hak edene ...

resim

audiophile1920yi.jpg

arkadaslar bu kartı nasıl bilirsiniz?

birde latency sorunu yaparmı nasıl cozebilirim ram yukselterek olabilirmi işlemcim amd 2500+ ve 256 ram yardım edin teşekkurler 🙂

Şimdi bi sorum olucak Soundblaster Live bi kartım var eski. Line-in den girerek yaptığım kayıtlardan çok haz etmedim preamp falan kullanmama rağmen.(Pod 2.0 , Rocktron Gainiac kulnnadım bugüne kadar). Şimdi ben gidip bi adet şu Shure un enstrüman mikrofonlarından alıp amfinin önüne koyssam nasıl bi performans alırım ? Kısaca bu mikrofonlar niçin kullanılırım dim hatta?

Billie_Joe
o kart yerine 2496yı tavsiye ederim hem daha ucuz.
Prelektro
amfi mikrofonlamak zor iştir sesi köklemek gerekir o mikrofonların en büyük özelliği civar seslerden çok etkilenmemeleri ve gerçeğe yakın ses almaları. ama ben sana ses kartı almanı tavsiye ederim o aletlerle gayet iyi kayıtlar yapabilirsin çünkü

arkadaslar 192 gayet mukemmel sonuclar alıyorım ancak bir kac sorunum var aynı anda 1 den fazla kanal giremiyorum cubase'e ve sırayla girsem bile audio mixdown edemiyorum yardımcı olursanız sevinirim bide kendi davullarını kullanamıyorum 1 sn kadar gecikme yapıyor

sanırım cubase veya senin sistemle alakalı bir durum gecikme benimde başıma gelmişti davullaıı tutup gitarla aynı hizzaya yapıştırıyodum 🙂 çok ilkel 🙂 🙂

Billie_Joe demiş ki:
arkadaslar 192 gayet mukemmel sonuclar alıyorım ancak bir kac sorunum var aynı anda 1 den fazla kanal giremiyorum cubase'e ve sırayla girsem bile audio mixdown edemiyorum yardımcı olursanız sevinirim bide kendi davullarını kullanamıyorum 1 sn kadar gecikme yapıyor

Anlatim.
1-Dosya açarken empty project açacaksın.

2-Kanalları kendisi eklemez sen ekleyeceksin.(kanalı ekle dedikten sonra monomu stereo mu sen belirteceksin. Gitar, vokal, bass gibi enstrumanları mono Davulu ise stereo yapmanı öneririm. Davulun bütün ekipmanlarını ayrı ayrı import edeceksin. Ziller ayrı kanal, snare ayrı kanal, kick ve tomlar ayrı kanal gibi.)

Amacına göre buna benzer bir görüntü elde etmelisin...

3-audio mixdown için resimdeki cetvelden yer belirteceksin.

Tabi ben bunları yazarken sizin başka programla davulları yazıp, cubase'e wav olarak import ettiğinizi düşündüm.(umarım böyle yapıyorsunuzdur)
Eğer cubase'in içindeki herhangi bir davul editörü ile yapıyorsanız(groove agent, lm4 vs.) Midi track açıp davulları midi olarak yazıp. Kullandığınız Vst ye yönlendirmeniz gerekir Onu da başka zaman anlatırım artık. Uzun hikaye.. Varsa başka sorunuz, sorunuz 🙂

Geri