Artunsan demiş ki:
Selamlar, kayıtla ilgili bir sorunum var.
Yamaha Pacifica 112 gitarımı, behringer x v-amp üzerinden bilgisayarımın line- in girişine bağladım. Windows ses panelinden line-in'deki mute seçeneğini kaldırdığımda 5+1 ses sistemimden gayet güzel ses alabiliyorum. Hatta 15w fender amfime göre çok daha kaliteli oluyor ses. Ama durum şöyle ki kayıt yaptığımda bu güzelim ses mahfoluyor, cazur cuzur bir gürültüye dönüşüyor.
Yine windows ses panelininde özellikleri seçiyorum, ordan kayıt bölümüne girdiğimde "line-in, mikrofon, tv-out, cd-player" gibi bir çok seçenek var. Normalde mikrofon seçilidir hani.. işte orda line-in seçiyorum. Sonra herhangi bir kayıt programıyla kaydediyorum, ama sonra kaydettiğim şeyi dinlediğimde gelen sesle, kaydedilmeden gelen sesin alakası yok. Kaydetmeden yeri yerinden oynatan tok güzel gelen ses, kayıt sonrasında tiz ve kulak tırmalayıcı bir şekle dönüşüyor. Kayıdı line-in yerine stereo mix'ten yapmayı da denedim ama sonuç değişmedi.
Selamlar Artunsan,
Windowsta "Recording Control(Kayıt denetimi)" ve "Playback Control(Ses denetimi)" olarak iki farklı ses paneli vardır ve buradan;
1-mikrofon girişinden yapacağın kayıdın ses seviyesinin
2-mikrofon girişinden bağladığın enstrumanın çalım esnasındaki ses seviyesini ayrı ayrı kontrol edebilirsin.(bunlar line-in girişi içinde aynen geçerlidir.
Senin probleminin oluştuğu nokta ise,(tahminimce)
Kayıt denetiminden(recording control), mikrofon kayıt seviyesi(veya line-in)nin çok yükses olması ve kayıt esnasında "peak" dediğimiz patlamaların oluşması(daha doğrusu peakten başka bir şeyin olmaması)
Yapacağın çok basit.
Kayıt denetimi panelini açacaksın ve oradan mikrofon veya line-in(hangisini kullanıyorsan) seviyesini düşüreceksin. Tekrar kayıt yapacak ev sesin istediğin gibi çıkmasını sağlayacak en uygun seviyede bırakacak ve tavasiyem bu seviyeyi porsesörünün seviyesiyle beraber not alacaksın. Bu kadar basit.