gibson les paul ve epiphone les paul arasında fark yoktur :D

O değil de kadınlar Squier kadar bile ses çıkarmayan pırlantalara milyon dolarlar veriyo, keriz la bunlar! Ben olsam on bin tane Squier alırım, on binlerce de manyetik... beğenmediğimi de satarım...

ben sesten bahsediyorum. Mesela benim epide köprü manyetiğinin üzerindeki kromaj renk kaybetti. Bir de 3yollu anahtarda arıza çıktı. Bi gibsonda böyle arızalar kolay kolay çıkmaz. Ama ses olarak bi fark yok yani. Aynı zevk ev ortamında. Taksimde de gördük ayrıca. Hayvan gibi amfilerde denetiyolar insanlar gitarı alsınlar diye. Orda da bi fark hissedilmiyo ise ışte kaliteli donanım kaliteli manyetik ve gibson yazısına 4000lira vermiş oluyosunuz hatta daha da fazla.

pahalı her zaman güzeldir bunu bilir bunu söylerim. hem bu tip tartışmalar ortamda fakir olduğunuzu ortaya çıkarır. ha illaki tartışacaksanız tersten vurun belli olmasın. misal "ya bırak abi ya ben vermişim gibsona 4000 küsür lira kıçı kırık epiyle aynı mı olacak" diye. ortamda bir fakir atlayacaktır zaten , siz de lazım olan bilgiyi edinmiş olursunuz. geçen misal lavabonun borusu çıkmış çok da ters yerde. oturdum tamir ettim ama ebem zikildi afedersin. sonra düşündüm elim yatkın diye hep övünürüm diye ama param çok olsa çağırırm tesisatçıyı oturur evlilik programlarını izlerdim. yani özetle paran varsa bastır parayı al gibson custom böyle tartışmalara girme yoksa epiyle kastırıp ya her türlü yer muhabbetine devam 😀

sağ olun ben şimdilik içecek bir şey almayayım : epiphone

hocam bu kesmez beni litreliği var mı bunun : gibson

Kardeşim birincisi zaten sende sorun var ki böyle bir başlık açmışsın 😀
İkinciside o farkı ev ortamında anlaybilmen mümkün değil. Yada düşük volume'de anlayabilmen mümkün değil. Farkı anlayamaman burdan kaynaklanıyor.

dediklerinizle hiçbir alakası yok. Önemli olan çalmak. Asıl zenginlik o. Müzik konusunda en çok ne istiyorum biliyo musun ? Elimdeki gitar ile o gibson kullanan arkadaşların karşısına geçip "22 perdeli maun ile bu iş böyle yapılır böyle çalınır" diyebilmeyi.

pahalı her zaman güzeldir bunu bilir bunu söylerim. hem bu tip tartışmalar ortamda fakir olduğunuzu ortaya çıkarır. ha illaki tartışacaksanız tersten vurun belli olmasın. misal "ya bırak abi ya ben vermişim gibsona 4000 küsür lira kıçı kırık epiyle aynı mı olacak" diye. ortamda bir fakir atlayacaktır zaten , siz de lazım olan bilgiyi edinmiş olursunuz. geçen misal lavabonun borusu çıkmış çok da ters yerde. oturdum tamir ettim ama ebem zikildi afedersin. sonra düşündüm elim yatkın diye hep övünürüm diye ama param çok olsa çağırırm tesisatçıyı oturur evlilik programlarını izlerdim. yani özetle paran varsa bastır parayı al gibson custom böyle tartışmalara girme yoksa epiyle kastırıp ya her türlü yer muhabbetine devam 😀

Okullarda ders olarak okutulmalı... Ve okutacağım kendi adıma, emin olun. 😀

ya bu arada ayıptır söylemesi fakir değilim. Hiçbi zaman da gibson almayacam. Ilerdeki planım epiye seymour duncan slash set takıp bir de esp eclipse almak. Metal için eclipse diğer uygun müzikler için de epi den devam etmeyi düşünüyorum. Amfiyi zaten söyledim.

ayrıca sahne ortamında bile öyle çok fark yok yahu. Aklıma ilk gelen mesela gary moore the stumble şarkısı var. Elimdeki 12 watt laney ile bile bire bir aynı kalitede ses alıyorum. Diğer şarkıları için de. Hatta kayıt yapıp buraya koyarım.

Biz anlatamıyoruz ki hocam. Sen evde o kadar yüksek volume'de kullanabiliyo musun ki? Sahnede denedin mi gitarını bilmem kaç wattlık eşşek gibi amfilerle?. Yanlış anlama gitarını kötülemiyorum çokda severim epi'leri.

Geçen gün Do-re müzikte satın aldığım epiphone les paul standard plus gitarı bu nedenle geri verip başka gitar aldım. Ayrıca bir epiphone les paul custom flame top da aynı şekilde lamine maun gövdeli idi. Bir epiphone les paul standard plain top 3 ya da 5 parça masif maun idi ama onun da işçiliği kötüydü. Şaşkınlıkla internette araştırdım ve customlar da dahil olmak üzere bir çok gitarının gövdesinin böyle olduğunu okudum. Bizzat şahidim yani.

Okullarda ders olarak okutulmalı... Ve okutacağım kendi adıma, emin olun. 😀

Mükemmel tespit ve yorum için teşekkürler...

o yazıya inanmadığımı belirtmek isterim 🙂 4000 5000 lira fark olunca insan daha tutarlı cevaplar bekliyor. Bu kadar zor mu olacak bunu ayırt etmek 🙂 çok mantıksız. Dediğim neticede şu ki; eğer zakk yada ne bileyim slash jimmy page iseniz gibson almanız, hem prestij bakımından hem de o dediğiniz yüksek sesli amfiden aldığınız ton bakımından mantıklıdır. Ama evde takılıyo iseniz yada kendi grubunuzda küçük sahnelerde 50 100 watt lık amfi ile çalacaksanız gibsona vereceğiniz 4000 5000 lira sadece kaliteli donanım ve gibson yazısından öteye sizi götürmez.

Bu mudur bakış açısı. Çok sofistike oldu cidden. "Lüks eve girmeyin derim" bi de şey vardı; "Mercedes'e binmeyin, Fiat'a binin". 5000 TLlik gitarın evde 15 wattlık bi tüplü amfiye bağlı şekilde seni beklediğini düşün, bi de Epiphone'un ya da Squier'in... Bunu düşünürken gözlerini kapat da karşındaki Epiphone'un mahzun bakışları duygusal olarak etkilemesin... Hangi çalma şevki uyandırır içinde, insanlar bu şevk için bırak 5000 TLyi ömründen ömür yiyo. 😀 Bu, James Hetfield'ın çılgın hayran kitlesiyle, yani kulisine girmek için canını verecek olanlarla; belki James Hetfield'ten sesi daha güzel, enstrumanına da bi o kadar hakim bi bar grubu vokalistinin konserine girmek için 10 TL bile vermeyen halkın bakış açısı arasındaki fark gibi bi şey.

marshall mg10'da bile epi standart ile gibson studio arasındaki farkı bariz bir şekilde tecrube edinmiş birisi olarak. henuz yaklasık 2 senedir gitara başlamam 3 kez profesyonel bir sahnede 2 gitarı karsılaştırmamla aradaki fark çok anlaşılır ve net idi.

Geri