Dimebucker kullanıyorum.Bıçak gibi kesiyor yeminlen
Şahsen o cıvır cıvırı seviyorum diye onu tercih ettim herkesin zevkleri ayrı tabi.Ayrıca saptada sh1 kullanıyorum.Dimebucker özgün bir sesi olmasına ragmen bana çok cıvır cıvır geldi. bu videoyu dinleyerek Sh- 5 Custom aldım bir de ayrıca SH-2 Jazz neck aldım.
s470dxqm(h-s-h) sh13 yanına mid ve neck manyetiği bakıyorum.gitar cleanlerde ölüyor stock manyetikler yüzünden. mid ağırlıklı dolgun clean tonlar tercih ediyorum.akustik şarkılarda gitarın gücünü arttıracak bir şeyler arıyorum. neck için belli seçenekler var alnico 2,sh-59 gibi ama single mid için düzgün bir şey bulamadım.
son olarak üst tellerde farkedilir biçimde gitarın sesi yüksek çıkıyor.köprü düz durumda her hangi bir aşırı yakınlık yok sebebini çözemedim.
peki neck manyetik seçimimde yüksek direnç bana çıkış sıkıntısı yaratmaz mı bu konudan pek anlamıyorum kusura bakmayın.
evet işte yüksek çıkış manyetiklerde çıkış farkı yaratacak o sebeple biri 5 şiddetindeyken diğeri bariz 7 ise çıkış sıkıntısı yaratmış olmuyor mu?değiştirmişken 2sinide değiştiriyim dedim.sap ayarı hatta belki fretleride değiştiricem. neyse bakalım nasıl olacak. 😀
Merhaba.Merhaba Arkadaşlar,
Yakın zamanda aldığım ve hayallerimi süsleyen gitarım ne yazık ki tahminimden daha koyu sesler veriyor. Şu aralar özellikle 80 lerin rock parçalarına sardığım için de istediğim sesleri alabilmek adına amplinin eq ayarlarını mıncık mıncık etmek zorunda kalıyorum ama o da bir yere kadar... Aradığım ses, biraz cıngır cıngır ve parlak bir ses ama pedal setup kullanmadığım için bunu gitar üzerinden sağlamayı amaçlıyorum.
Gitarım 2009 yapımı Gibson Les Paul Limited Edition olarak geçiyor; gövdesinde maple kaplaması yok. Diğer Studio modelleri ile ses farkını ortadan kaldırmak için de manyetik değişimini bir alternatif olarak aklımda tutuyorum. Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlardan bana akıl vermeleri konusunda yardım istemeyi uygun gördüm. Ne de olsa hiçbir şey tecrübenin yerini tutmuyor 🙂
Fikir ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
JB-SH2 ikilisini bir Epiphone' da görmüştüm, sound çok çok başarılıydı. Yakın zamanda kullandığım bir Jackson Kelly gitarda da aynı set vardı ve sonuç yine başarılıydı. Beni düşündüren tek nokta gitarın gövdesinin saf maun olması. Nasıl sonuç vereceğini tahmin etmek çok güç ama şu an için mantıklı bir seçim olacağı kanısındayım ben de.Merhaba.
Sanırım en güzel çözüm JB-SH2 ikilisi olacaktır kanımca. Maun gövde hele hele maple kapaksızsa bir de koyu tonludur. Mevcut manyetikleri de Alnico II ise zaten pastel ötesi tonlara ulaşabilir. Alnico V set beklentiyi karşılayacaktır. JB-SH2 gayet güzel olur bence.