Gitar Taburesi / Sandalyesi

Yok fabrikasyon ama daha yumuşak daha rahat . USA fiyatı da 109$ mış 🙂

mb-stool.jpg

Ekstrem kasa şekillerine sahip gitarlar alırsanız bu sorun ortadan kalkıyor 😀 Mesela ML kasa alın otururken rahat olmasına rağmen ayakta çalmadan duramayacaksınız.

Ben piknik taburesi aldım katlanabilir piknik taburesi.Çok işime yarıyor Superstratı oturarak calıyorum explorerı ayakta.

Selamlar. Her gün uzun süre pc başında ya da gitar çalarak vakit geçiriyoruz. Bu yüzden ergonomik bir koltuk seçimi önemli bence. Yeni bir şeyler bakıyorum oturduğum sandalye yüzünden sırt ağrılarım başlamadan. Sizin de bildiğiniz gitar çalarken, bir şeyler izlerken ya da oynarken rahat ettiğiniz, hatta oturduğunuzu bile anlamayacağınız bir koltuk var mı?

Embody Chair - Office Chairs - Chairs - Herman Miller Official Store
DXRacer DX-OH-FD99-N-1 Profesyonel PC Oyun Koltuğu
EAMES SANDALYE METAL AYAK BEYAZ - Vivense
Barselona koltuğu - Vikipedi

Attığım örneklerde sanırım rahatça gitar çalınabilecek ilki hariç hiçbiri yok. DX Racer iyi gibi ama onun da kolçakları sorun.

Ben de şu aralar çalışma koltuğu bakıyorum, belki bir çoğumuz bilgisayar başında oturduğumuz koltukta gitar çalıyoruzdur. Bazı sandalyelerin kolçağı arkaya yatırılabiliyor, belki en kullanışlısı o tip bir sandalye olur.

Oyuncu koltukları diye geçen koltuklardan bazıları gerçekten çok rahat olabiliyor. Önemli iki şey var bu konuda;

-Vücut ergonomisine uygun olarak arkanıza yaslandığınızda boşluk kalacak yerlere herhangi bir destek sağlıyor mu? Rahatlık açısından ve uzun süreli kullanımda ağrı oluşmaması açısından çok önemli.
-Kullanılan kumaş uzun süreli oturma sonucu terleme yapıyor mu? Malum, deri koltuklar terleme yapabiliyor, özellikle yaz aylarında çekilmez oluyor bu durum...

Bu iki husus dikkate alındığında ortalama 700-800 liradan başlayan oyuncu koltukları bulunabiliyor.

Gitar çalmak için ise sizin de dediğiniz gibi kolçaklar sorun olacaktır, ama oyuncu koltuklarının bir çoğunda yanlardaki kolçaklar aşağı yukarı yükseklik ayarı yapabildiğiniz gibi; yolcu otobüslerindeki, uçaklardaki gibi tamamen alta da indirilebiliyor. Öyle bir koltuk bakmanızda fayda var.

Oyuncu koltukları diye geçen koltuklardan bazıları gerçekten çok rahat olabiliyor. Önemli iki şey var bu konuda;

-Vücut ergonomisine uygun olarak arkanıza yaslandığınızda boşluk kalacak yerlere herhangi bir destek sağlıyor mu? Rahatlık açısından ve uzun süreli kullanımda ağrı oluşmaması açısından çok önemli.
-Kullanılan kumaş uzun süreli oturma sonucu terleme yapıyor mu? Malum, deri koltuklar terleme yapabiliyor, özellikle yaz aylarında çekilmez oluyor bu durum...

Bu iki husus dikkate alındığında ortalama 700-800 liradan başlayan oyuncu koltukları bulunabiliyor.

Gitar çalmak için ise sizin de dediğiniz gibi kolçaklar sorun olacaktır, ama oyuncu koltuklarının bir çoğunda yanlardaki kolçaklar aşağı yukarı yükseklik ayarı yapabildiğiniz gibi; yolcu otobüslerindeki, uçaklardaki gibi tamamen alta da indirilebiliyor. Öyle bir koltuk bakmanızda fayda var.
Tamamen alta atabileceğim bir şey bulsam direkt alacağım zaten 🙂

Türksit Ferrari Çalışma Koltuğu - Siyah

şundan sipariş vermiştim fakat aşırı terletme yaptığı için iade ettim.gayet rahattı şu an kullandığıma göre ama az terleyen biriyseniz sıkıntı yok.ben normalden fazla terliyorum.

bir de şunu deneyeceğim.

Max Office Racing Yönetici Koltuğu - Siyah / Gri

evidea dan almayın ama iade konusunda sıkıntılılar cidden.direkt bayisinden sipariş verin.kısayolda varlar diye attım 🙂

Türksit ferrari kullanıyorum ben de. Fakat gitar çalmaktan ziyade davul yazımı, kayıt sonrası editing vs. durumlarda bunu kullanıyorum. Yoksa gitar çalarken kullandığım dando dandirik 40-50 liraya koçtaş'dan aldığım basit 4 ayaklı bir tabure.

Geri