Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Ben zaten kendimce attayım, sen squier al eşşekte takıladur fender tonlarıymış gümletti 😀

Hocam bu iş zevk meselesi. Squier'den Fender tonu almak zor değil. Eğer güzel işçiliği olan bir Squier ise çalımı da rahat gelebilir. Fender alacak kadar da bütçesi yok ise kendince bir çıkar yol arıyor olabilir. Elleri kocaman olan bir adam Gibson skalasına alışamayabilir, ona kötü gelir rahat çalamadığı için. O adam için Gibson artık iyi değildir. Ben 5000 dolarlık Jackson RR çaldım. Ama oturmadığım için bence rahat bir gitar değil. Ama gitar 5000 dolardı.

Hocam bu iş zevk meselesi. Squier'den Fender tonu almak zor değil. Eğer güzel işçiliği olan bir Squier ise çalımı da rahat gelebilir. Fender alacak kadar da bütçesi yok ise kendince bir çıkar yol arıyor olabilir. Elleri kocaman olan bir adam Gibson skalasına alışamayabilir, ona kötü gelir rahat çalamadığı için. O adam için Gibson artık iyi değildir. Ben 5000 dolarlık Jackson RR çaldım. Ama oturmadığım için bence rahat bir gitar değil. Ama gitar 5000 dolardı.
Strat sever birisi olarak nick johnston işçiliği olsun, parça kalitesi olsun, manyetiğinin parlaklığı olsun gayet iyi bir gitar, arkadaşın söylediklerine bakılırsa tondan da gitardan da anladığını pek sanmıyorum o ''vintıc'' tonu falan hikaye yani nj tonlarını çok beğenmesem de fenderi aratmıyor, manyetik ne değişti sonuç aldı bilmiyorum ama taksın fat 60 ya da aslın bi tane meksika fender kullansın o zaman.

Gakki Gukki
Jackson RR24 Snow White 2011 Japan
Bir süredir bakımdaydı
- @AveGuitars Alperen Bey tarafından Stainless Steel fretler çakıldı.
- Emg81 ile aram bozuk olduğu için Seymour Duncan Black Winter manyetik ile upgrade yaptık.
- Burguları Gotoh SG381 ile değiştirdim.

Ayrıca Alperen Beye Fret işçiliği için çok teşekkür ediyorum muazzam bir klavye oldu.

IMG_3046.webp

IMG_3019.webp

Ben zaten kendimce attayım, sen squier al eşşekte takıladur fender tonlarıymış gümletti 😀
Ben sizi tanımıyorum siz de beni, o yüzden senli benli yazmayın, polemik yaratmayın, ergen gibi değil saygı çerçevesinde yazın.

Can Bayoğlu diye genç bir arkadaş var, çok yetenekli, yurt dışında da tanınır duruma geldi. Yıllardır benim yeni aldığım Squier CV 60s kullanıyor, şu anda Fender kendisine yeni bir American strat verdi. Videoları var dinlersiniz.

Yine youtube'dan bakın TON anlamında Squier CV serileri gözü kapalı bu Squier'dır bu Fender American'dır diyemeyeceğiniz tonlar veriyor. İşçilik ve ağaç kalitesi vb durumlar zaten farklı ve tabii ki Fender daha iyidir.

İki gitara da sahip biri olarak ortada at ve eşeklik bir durum da yok. NJ dediğiniz gitar da Endonezya'da yapılıyor, müthiş bir işçilik beklemeyin. Ezbere yorum yapmamanızı tavsiye ederim.

Strat sever birisi olarak nick johnston işçiliği olsun, parça kalitesi olsun, manyetiğinin parlaklığı olsun gayet iyi bir gitar, arkadaşın söylediklerine bakılırsa tondan da gitardan da anladığını pek sanmıyorum o ''vintıc'' tonu falan hikaye yani nj tonlarını çok beğenmesem de fenderi aratmıyor, manyetik ne değişti sonuç aldı bilmiyorum ama taksın fat 60 ya da aslın bi tane meksika fender kullansın o zaman.
Bu yazdığınızı da şimdi gördüm. Manyetik ne taktığımı bilmeden ezbere yorum yapıyorsunuz. Bir de bu anlamıyor etmiyor gibi üstten üstten konuşmaların manası yok, tartışmanın lüzumu da yok.

Hocam Schecter NJ'dan önceki gitarım Fender American Special Stratocaster'dı, maple klavyeli ve uygun fiyata denk getirmiştim. Hem maple klavye çok sevmediğimden hem de sap profiline ve fretlere çok alışamadığımdan elden çıkardım ve Schecter NJ aldım. Çok rahat bir gitar kesinlikle ancak herkesin beklentisi/arayışı farklı. Aldığım Squier 2018 ve sap profili çok rahat geldi Schecter NJ gibi, ton olarakta dediğim gibi Fender'e NJ'dan daha yakın.

Bu başlıkta herkes gitarını paylaşıyor, Kore/Japon Squier görünce sormak istedim mevzu at eşeğe geldi.

Ben sizi tanımıyorum siz de beni, o yüzden senli benli yazmayın, polemik yaratmayın, ergen gibi değil saygı çerçevesinde yazın.

Can Bayoğlu diye genç bir arkadaş var, çok yetenekli, yurt dışında da tanınır duruma geldi. Yıllardır benim yeni aldığım Squier CV 60s kullanıyor, şu anda Fender kendisine yeni bir American strat verdi. Videoları var dinlersiniz.

Yine youtube'dan bakın TON anlamında Squier CV serileri gözü kapalı bu Squier'dır bu Fender American'dır diyemeyeceğiniz tonlar veriyor. İşçilik ve ağaç kalitesi vb durumlar zaten farklı ve tabii ki Fender daha iyidir.

İki gitara da sahip biri olarak ortada at ve eşeklik bir durum da yok. NJ dediğiniz gitar da Endonezya'da yapılıyor, müthiş bir işçilik beklemeyin. Ezbere yorum yapmamanızı tavsiye ederim.
Doğrusu ergen gibi yazmakmış sizli bizli konuşmakmış pek umurumda değil, biraz sert konuşmuş olabilirim o konuda kusura bakmayın.

Squier konusunda CV fiyatını haketmese de güzel bir gitar doğru ama işçilik, kalite olarak njnin yanından geçemez bu da bir gerçek. Eski squier japon ve kore squierların kalitesine diyecek bir şey yok doğru ama ortada nj diye bir gerçek var. Endonezya üretimi demişsiniz ama endonezya üretimi algısını net bir şekilde yıkıyor, işçilikte meksika fenderlerden bile daha iyi olabilir. Njden sonra squier savunulması komik açıkçası.

Geri