Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Bu da benim gitarım. 😊

IMG-20240703-WA0009(2).webp

Sevgili @metanoia ile aynı zamanlarda aynı yerden aldık sanıyorum, kendisi Pelham Blue bir Gibson Standard.

Merak edenler için yaz aylarında Dore'nin yaptığı indirimler sonucunda almaya karar vermiştim, fakat stoklarında 1 adet vardı (İzmir mağazalarında) aynı dönemde tatile gittim, döndüğümde maalesef satılmıştı. %39 gibi bir indirim ile 130.000 TL civarı bir fiyatı vardı.

Thomann'da da bu renk bulunmadığından Avrupa'da araştırmaya başladım ve Köln'de Music Store adında (çok jenerik bir isim) bir mağazada buldum. E-posta gönderdim maalesef cevap gelmeyince telefon ile aradım, çok nazik bir satış elemanı ile 10 dk. konuşma sonrasında gitarı ayırttım (ayırtırken herhangi bir ücret ödemem gerekip gerekmediğini sorduğumda niye almadığın gitar için ücret ödeyesin dedi, burada bir ürünü ayırtmak istediğimizde atacağımız taklaları düşünün).

İşin komik tarafı burada başlıyor, gitarin fiyatı 1998 EUR'du (bugünün kuruyla takribi 73.000 TL) çıkarken de 250 EUR (9.000 TL diyelim) tax refund aldım, gitar 64.000 TL gibi bir fiyata gelmiş oldu. Yaptığım ufak bir hesap sonrasında;

* Ankara - Amsterdam gidiş dönüş uçak bileti (dönüşte gitar için extra seat)
* 7 günlük konaklama
* 1 adet Dream Theater konser bileti
* orada harcadığımın bir kısmı

aradaki farktan karşılanmış oldu. 130.000 TL'lik fiyatın %39 indirimle olduğunu hatırlatmak isterim. Meraklıları için mağazadan da birkaç fotoğraf ekliyorum;

IMG_4452.webp IMG_4505.webp IMG_4678.webp IMG_4679.webp IMG_4684.webp IMG_4686.webp IMG_4688.webp IMG_4690.webp IMG_4694.webp IMG_4702.webp IMG_4826.webp IMG_4861.webp IMG_4879.webp

Sevgili @metanoia ile aynı zamanlarda aynı yerden aldık sanıyorum, kendisi Pelham Blue bir Gibson Standard.

Merak edenler için yaz aylarında Dore'nin yaptığı indirimler sonucunda almaya karar vermiştim, fakat stoklarında 1 adet vardı (İzmir mağazalarında) aynı dönemde tatile gittim, döndüğümde maalesef satılmıştı. %39 gibi bir indirim ile 130.000 TL civarı bir fiyatı vardı.

Thomann'da da bu renk bulunmadığından Avrupa'da araştırmaya başladım ve Köln'de Music Store adında (çok jenerik bir isim) bir mağazada buldum. E-posta gönderdim maalesef cevap gelmeyince telefon ile aradım, çok nazik bir satış elemanı ile 10 dk. konuşma sonrasında gitarı ayırttım (ayırtırken herhangi bir ücret ödemem gerekip gerekmediğini sorduğumda niye almadığın gitar için ücret ödeyesin dedi, burada bir ürünü ayırtmak istediğimizde atacağımız taklaları düşünün).

İşin komik tarafı burada başlıyor, gitarin fiyatı 1998 EUR'du (bugünün kuruyla takribi 73.000 TL) çıkarken de 250 EUR (9.000 TL diyelim) tax refund aldım, gitar 64.000 TL gibi bir fiyata gelmiş oldu. Yaptığım ufak bir hesap sonrasında;

* Ankara - Amsterdam gidiş dönüş uçak bileti (dönüşte gitar için extra seat)
* 7 günlük konaklama
* 1 adet Dream Theater konser bileti
* orada harcadığımın bir kısmı

aradaki farktan karşılanmış oldu. 130.000 TL'lik fiyatın %39 indirimle olduğunu hatırlatmak isterim. Meraklıları için mağazadan da birkaç fotoğraf ekliyorum;

175521 eklentisini görüntüle 175522 eklentisini görüntüle 175523 eklentisini görüntüle 175524 eklentisini görüntüle 175525 eklentisini görüntüle 175526 eklentisini görüntüle 175527 eklentisini görüntüle 175528 eklentisini görüntüle 175529 eklentisini görüntüle 175530 eklentisini görüntüle 175531 eklentisini görüntüle 175532 eklentisini görüntüle 175533 eklentisini görüntüle
Gitarı bir softcase'e koyup getirmek suretiyle hardcase'i de bagaja verseniz, hardcase için ekstra ücret alırlar mıydı?

Bende bir kaç fotoğraf paylaşayım. Havayolunuz eğer thy ise kesin olmamakla birlikte birde uçağın doluluğu ile alakalı hardcase ile yanınıza alabilirsiniz. Bu durum çok değişken aslında tamamen uçağın doluluğu ile alakalı bir durum. Asla kesin birşey yok, tamamen şans. Pegasus da ise extra bilet almak gerekiyor gitar getirebilmek için. Yada 15kg bagaj hakkı alacaksınız gitarı hardcase ile sarıp sarmalayıp kargoya vereceksiniz ki bu çok büyük risk. Arkadaşım amerikadan boş hardcase getirdi un ufak parçalara ayırmışlar. Üstelik 5 kat patpat + karton kutu ile sarmasına rağmen.
Bu durumda 3-5 fazla verip thy den bilet almak daha mantıklı. Yanınızda ince bir kılıf bulundurmakta fayda var. Eğer hardcase kabul etmezlerse kılıfla uçağın içine sokabilirsiniz. Eğerki gitar vidalı bağlantılı bolt on ise sap ve gövdeyi söküp, güzelce 5-6 kat patpat naylona sarıp el bagajı olarak yanınıza alabilirsiniz.
IMG_5943.webp
IMG_5944.webp
IMG_5946.webp
IMG_5949.webp
IMG_5954.webp
IMG_0072.webp
IMG_0081.webp
IMG_0096.webp
IMG_0084.webp
IMG_0094.webp
IMG_0095.webp

Geri