Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Çok merak ediyorum; fanned fretler ile çalım değişiyor veya zorlaşıyor mu? Entonasyon açısından gerçekten işe yarıyor mu peki?
Çalım açısından tahmin ettiğiniz kadar büyük bir fark yaratmıyor. Kısa sürede adapte oluyorsunuz. Entonasyondan kastınız üst teldeki düşük akortlarda daha gergin hissiyat ve dolgun ton ise, evet işe yarıyor.

Çalım açısından tahmin ettiğiniz kadar büyük bir fark yaratmıyor. Kısa sürede adapte oluyorsunuz. Entonasyondan kastınız üst teldeki düşük akortlarda daha gergin hissiyat ve dolgun ton ise, evet işe yarıyor.
Geçenlerde aşağıdaki ilana denk geldim. Cazip özellikleri olan, ama vintage kafalarda bir Strat tasarımına neden fanned fret koyduklarına akıl erdirememiştim, ilan açıklamasında entonasyona katkı yaptığını söylenmiş. O yüzden sordum.

WhatsApp Görsel 2024-12-19 saat 01.21.36_f6c21168.webp

Sizinkilerin yanında gariban kaldı da yinede güzel duruyor şalskmd. rg370dx

Çok merak ediyorum; fanned fretler ile çalım değişiyor veya zorlaşıyor mu? Entonasyon açısından gerçekten işe yarıyor mu peki?
Çalım pozisyonu klasik gitar gibi olunca acayip rahat, vücut yapısına ellerin doğal duruşuna daha uygun oluyor o zaman. Entonasyona katkısı var, ama gerçek anlamda mükemmel entonasyona ulaşmak için zigzagli fretler lazım
Şu resimdeki gibi

true-temperament-fanned-frets-strandberg.webp

Çalım pozisyonu klasik gitar gibi olunca acayip rahat, vücut yapısına ellerin doğal duruşuna daha uygun oluyor o zaman. Entonasyona katkısı var, ama gerçek anlamda mükemmel entonasyona ulaşmak için zigzagli fretler lazım
Şu resimdeki gibi

175801 eklentisini görüntüle
Çalma pozisyonu meselesini düşünmemiştim. Klasik gitarla başladığım için alışkanlığım, otururken çoğu rock-metal gitaristinin aksine gitarı sol bacakta destekleyerek çalıyorum. Bu durumda iyi olabilirmiş benim açımdan.

Son düzenleme:
Abi bunlar seni de yakında bir fanned-fret'le göreceğimizin sinyaller mi yoksa? 😅
Sanmıyorum. Büyük konuşmamak lazım, ama ben düşük akortlarla veya 6 tel üzeri enstrümanlarla şimdiye kadar pek uğraşmadım. O gitarlarla çalınan şeyler de pek ilgimi çekmiyor. Tom Lippincott gibi istisnalar var dinlediğim ama, onlar çok farklı kafalardaki caz müzisyenleri zaten.

Geri