İşte bu süper olmuş 🤘 😎Kanguru diyarından yeni Ormsby gitarım
Ormsby Hype Elite - Copper Top
175782 eklentisini görüntüle
175783 eklentisini görüntüle
175784 eklentisini görüntüle
İşte bu süper olmuş 🤘 😎Kanguru diyarından yeni Ormsby gitarım
Resimler gerçek güzelliğini göstermiyor, gerçekte çok daha iyi görünüyor 🔥İşte bu süper olmuş 🤘 😎
Çok merak ediyorum; fanned fretler ile çalım değişiyor veya zorlaşıyor mu? Entonasyon açısından gerçekten işe yarıyor mu peki?Resimler gerçek güzelliğini göstermiyor, gerçekte çok daha iyi görünüyor 🔥
alıştıktan sonra daha kolay olduğunu düşünüyorum. misal klavyenin ortasında zor bir akoru basmaya çalışırken ellerimiz yamuldukça yamuluyor, bu perdeler pozisyonlar için daha rahat.Çok merak ediyorum; fanned fretler ile çalım değişiyor veya zorlaşıyor mu? Entonasyon açısından gerçekten işe yarıyor mu peki?
Çalım açısından tahmin ettiğiniz kadar büyük bir fark yaratmıyor. Kısa sürede adapte oluyorsunuz. Entonasyondan kastınız üst teldeki düşük akortlarda daha gergin hissiyat ve dolgun ton ise, evet işe yarıyor.Çok merak ediyorum; fanned fretler ile çalım değişiyor veya zorlaşıyor mu? Entonasyon açısından gerçekten işe yarıyor mu peki?
Geçenlerde aşağıdaki ilana denk geldim. Cazip özellikleri olan, ama vintage kafalarda bir Strat tasarımına neden fanned fret koyduklarına akıl erdirememiştim, ilan açıklamasında entonasyona katkı yaptığını söylenmiş. O yüzden sordum.Çalım açısından tahmin ettiğiniz kadar büyük bir fark yaratmıyor. Kısa sürede adapte oluyorsunuz. Entonasyondan kastınız üst teldeki düşük akortlarda daha gergin hissiyat ve dolgun ton ise, evet işe yarıyor.
Çalım pozisyonu klasik gitar gibi olunca acayip rahat, vücut yapısına ellerin doğal duruşuna daha uygun oluyor o zaman. Entonasyona katkısı var, ama gerçek anlamda mükemmel entonasyona ulaşmak için zigzagli fretler lazımÇok merak ediyorum; fanned fretler ile çalım değişiyor veya zorlaşıyor mu? Entonasyon açısından gerçekten işe yarıyor mu peki?
Çalma pozisyonu meselesini düşünmemiştim. Klasik gitarla başladığım için alışkanlığım, otururken çoğu rock-metal gitaristinin aksine gitarı sol bacakta destekleyerek çalıyorum. Bu durumda iyi olabilirmiş benim açımdan.Çalım pozisyonu klasik gitar gibi olunca acayip rahat, vücut yapısına ellerin doğal duruşuna daha uygun oluyor o zaman. Entonasyona katkısı var, ama gerçek anlamda mükemmel entonasyona ulaşmak için zigzagli fretler lazım
Şu resimdeki gibi
175801 eklentisini görüntüle
Abi bunlar seni de yakında bir fanned-fret'le göreceğimizin sinyalleri mi yoksa? 😅Çalma pozisyonu meselesini düşünmemiştim. Klasik gitarla başladığım için alışkanlığım, otururken çoğu rock-metal gitaristinin aksine gitarı sol bacakta destekleyerek çalıyorum. Bu durumda iyi olabilirmiş benim açımdan.
Sanmıyorum. Büyük konuşmamak lazım, ama ben düşük akortlarla veya 6 tel üzeri enstrümanlarla şimdiye kadar pek uğraşmadım. O gitarlarla çalınan şeyler de pek ilgimi çekmiyor. Tom Lippincott gibi istisnalar var dinlediğim ama, onlar çok farklı kafalardaki caz müzisyenleri zaten.Abi bunlar seni de yakında bir fanned-fret'le göreceğimizin sinyaller mi yoksa? 😅
Super görünüyor, güle güle çalın! Köprü manyetigi nedir? Benim ormsbylerden biri nunchuckerla gelmişti, Perrynin alnico 8 aşkı bazen beni benden alıyor. Ceramic hot rockla değiştirince aletin tonu oturdu.Kanguru diyarından yeni Ormsby gitarım
TeşekkürlerSuper görünüyor, güle güle çalın! Köprü manyetigi nedir? Benim ormsbylerden biri nunchuckerla gelmişti, Perrynin alnico 8 aşkı bazen beni benden alıyor. Ceramic hot rockla değiştirince aletin tonu oturdu.
Super, blizzard tadından yenmez bir seçim olmuşTeşekkürler
Köprüde: Blizzard Ceramic Humbucker
Sap manyetiği: Concordia Neck Humbucker
Şahane.Super, blizzard tadından yenmez bir seçim olmuş
Bunlar da benimkiler:
175836 eklentisini görüntüle
175834 eklentisini görüntüle
175835 eklentisini görüntüle
Headless V?? Devil without horns, olmuş bu. Güle güle çalın, feci aletler. Ben de gitara devam ederken headless jazzmaster düşünürdüm gerçi 😁Şahane.
Bende de headless V var. Sendekinin neredeyse aynısı, biraz kafasız kerata
175853 eklentisini görüntüle
Super, blizzard tadından yenmez bir seçimTeşekkürler
Köprüde: Blizzard Ceramic Humbucker
Sap manyetiği: Concordia Neck Humbucker
Gitar zevkin çok iyi 🙂 v kasa headless nasıl olur bilemiyordum, baya güzel oluyormuş meğersem.Şahane.
Bende de headless V var. Sendekinin neredeyse aynısı, biraz kafasız kerata
175853 eklentisini görüntüle