Koleksiyonu renklendirelim dedik. Ama biraz fazla kaçtı sanırım. 😂🤘
İbanez PIA Panther Pink
İbanez PIA Panther Pink
bu 5000 dolarlık mı 2000 dolarlık mı bir de asıl sorum bu gitarı hiç mağazada denemedim bakınca kalas gibi görünüyor çalımı cidden rahat mı? ve son olarak hayırlı olsun maşallah göz kamaştırıyor.Koleksiyonu renklendirelim dedik. Ama biraz fazla kaçtı sanırım. 😂🤘
İbanez PIA Panther Pink
179718 eklentisini görüntüle
Çalım konusu göreceli ama bence ama oldukça rahat bir klavyeye sahip. Son 4 perde scalloped. Fiyat konusuna gelirsek. Panther Pink, Envy Green, Sun Dew Gold bu renkler limitli üretildi gün geçtikçe fiyatları daha da artacaktır ki şu an bile düz renklerden (beyaz, siyah, mavi) çok daha yüksek fiyatlılar. Tabi klasman dışı İbanez PIA77BON diye bir model mevcut ama yanına yaklaşılacak gibi değil fiyatları 15k-20k dolar civarlarında geziyor.bu 5000 dolarlık mı 2000 dolarlık mı bir de asıl sorum bu gitarı hiç mağazada denemedim bakınca kalas gibi görünüyor çalımı cidden rahat mı? ve son olarak hayırlı olsun maşallah göz kamaştırıyor.
Evet Jetking. 2 sene önce almıştım. Biraz değişiklik yapmak istedim.Ibanez Jet King 3 (JTK30) degil mi?
Gitar adeta yeniden doğmuş, eline sağlık 👍Evet Jetking. 2 sene önce almıştım. Biraz değişiklik yapmak istedim.
ÖNCESİ-SONRASI fotolarını da atıyım.
179723 eklentisini görüntüle179725 eklentisini görüntüle
Allaaaahhh ne bunlar böyle çalmaya kıyamam ben bunları🤩
jem77 ile PIA arasındaki farklar nedir tam olarak?
Bildiğim kadarıyla yazayım; bendeki JEM 2007 Japon üretimi.jem77 ile PIA arasındaki farklar nedir tam olarak?
kağıt üzerinde çok anlamlandıramadım açıkçası aradaki fiyat farkı inanılmaz çünkü. 5 parça sap çelik fret ve köprü harici nerdeyse çok da segment farkı yok gibi. manayetik olarak jem77'nin üstündekiler de gayet iyi gibi.Bildiğim kadarıyla yazayım; bendeki JEM 2007 Japon üretimi.
İkisinin sapları epey benziyor, PIA belki biraz daha incedir ama hissiyat olarak bana birebir aynı geldi.
PIA'nın köprüsü teknik olarak daha iyi, ben iyiliğini kötülüğünü yorumlayabilecek kadar uzun süre kullanmadım tabii. Jem'deki köprü daha alçakta duruyor ele takılmıyor, o hoşuma gitti benim, 20 yıllık olmasına rağmen de sorunsuz çalışıyor. PIA'daki köprü OFR ile çok benzer.
Manyetikler yine keyif meselesi ama benim PIA'yı satma sebebim en çok manyetikleri oldu. Çok yuvarlak bir sound veriyor. Bu arada Steve Vai tonu dediğimiz şeye daha yakın, ben o kadar karakteristik olmasını sevmedim. JEM'de de tabii ki Steve Vai tonu var ama başka şeylere de geliyor rahatlıkla. PIA'yı bir türlü içime sindiremedim, sattığım arkadaş da bugün "Les Paul tonuna alışmışım buna ısınamadım" şeklinde yorum yaptı.
PIA'da çelik fret var, JEM'de nikel fret.
Genel olarak benzer gitarlar, kağıt üzerinde tüm özellikler PIA'da daha iyi. Ama sıfır PIA'ya ısınamamışken, 20 yıllık JEM'i çok sevdim, deneyip karar vermek lazım.
Benim bahsettiğim dönemde JEM Japon üretimiydi, şu anda bildiğim kadarıyla üretilen JEM'ler Endonezya üretimi yani alt seviye, hiç görmedim ama işçiliği daha kötüdür yeni üretimlerin. JEM yerine PIA geldi aslında, önceden üretilen JEM'ler iyiydi, şimdi PIA'lar üst seviye.kağıt üzerinde çok anlamlandıramadım açıkçası aradaki fiyat farkı inanılmaz çünkü. 5 parça sap çelik fret ve köprü harici nerdeyse çok da segment farkı yok gibi. manayetik olarak jem77'nin üstündekiler de gayet iyi gibi.
geçen hafta ilk kez esp ltd gitar almam düşüncemi kırmak için bakarken bu gitarda benim de gözüm kalmıştı ama sonra dedim ki hem sabit köprü hem de fishmanlı ibanez kullandığım için dedim boşver bakacaksak yine 1000 serisine bakalım :d velhasıl güle güle kullanın hocam maşallah.Fishman denemek istiyordum, bu bebekle denk geldik. Esp grubu gitarlar hep iyi denk gelmiştir, bu da şaşırtmadı.
179890 eklentisini görüntüle