iceman__ demiş ki:
tamamen saçma madde ve enerji farklı şeyler armut la elma gibi aynı şey diyemezsin
einsteinın o formulu maddenin enerjine dönüştüğünü ve maddenin kaybının mümkün olduğu gösteriyo.
ısı bir enerjidir. ama maddeyle alakası yoktur. gine kinetik ve potansyel enerjiler momentumlar bunlr dediğim gibi enerjiyle madde alakası bile yok
aynı formulde yer alabilir.
Q=mc/\t gibi burda ısı ve kitle yanyana ama enerjiyle maddenin aynı şeyler olduğunu göstermez
😀 zeki yaratık iceman yine piyasada. (kıçımla güleyim önce) ben bu herife kaç başlıkta bunu anlattım ama o "illaki" ben Harun Yahya zırvalarını yazacam diye tutturdu. Artık sıkıldım o sebeple link vereyim en iyisi. Armutla elma demek , çok bilimsel ve mantıki bir yaklaşım
😀
"Einstein, şimdiye dek bir dalga olarak tasavvur edilen ışığın bir parçacık gibi davrandığını gösterdi. Diğer bir deyişle ışık yalnızca maddenin bir başka biçimidir. 1919 yılında, ışığın kütleçekim kuvvetinin etkisiyle büküldüğünün gösterilmesiyle bu kanıtlandı. Daha sonraları Louis de Broglie, parçacıklardan oluştuğu düşünülen maddenin, dalgaların tabiatını andırdığına dikkat çekti. Madde ve enerji arasındaki ayrılık böylece ilk kez ve ebediyen yerle bir edildi. Madde ve enerji ... aynı şeydir. Bilim açısından muazzam bir ilerlemeydi bu.
Parçacık fiziğinde yıllarca hüküm süren tartışma, foton ve elektron gibi atomaltı parçacıkların parçacık mı yoksa dalga mı olduğu sorunu nihayet, atomaltı parçacıkların hem bir parçacık hem de bir dalga gibi davranabileceğini ve davrandığını ortaya koyan kuantum fiziği tarafından çözüme kavuşturuldu.
Einstein, bizzat kütlenin şaşılacak miktarda bir enerji barındırdığını kanıtlamakla bir devrim gerçekleştirmişti. Kütle ve enerjinin eşdeğerliği E = mc2 formülüyle ifade edilir, burada m kütle, c ışık hızı (yaklaşık olarak saniyede 300.000 km) ve E de durgun cismin barındırdığı enerjidir. m kütlesinde içerilen enerji, ışığın muazzam hızının karesiyle bu kütlenin çarpımına eşittir. Kütle bu nedenle enerjinin oldukça yoğunlaşmış bir biçimidir
Kütle, yalnızca bir enerji biçimi olduğundan, madde ve enerji ne yaratılabilir ne de yok edilebilir."
Kaynak :
http://www.marksist.com/kitaplik/onlineKitap/AI/bolum5.htm