Selam HAIR!!! Aslında üzerinde uzun uzun konuşulması gereken o kadar önemli şeyler var ki dünkü HAIR hakkında...Öncelikle, BİZİZ Rock Bar'daki HAIR dün BarFly da yoktu. Maalesef underground kalmış şarkıları çalarak, adeta günümüz "bar grubu ve bar playlisti" modasına tepki göstererek, beni ve dinleyenleri (sizleri tanımayan) bilinçli bir eğlence ortamına alabilmiş bir gruptu HAIR. Dün gece ise, adeta bir doğum günü partisi konseri verdi. Eski şarkıları olabildiği kadar birebir çalmak yerine, istediğimiz barda dinleyebileceğimiz ve hiçbir özgünlüğü olmayan Punk şarkısına benzetilmiş bir Chuck Berry şarkısı yorumladı(!) HAIR. Bunların üstüne, olabilecek en vahim olaylardan biri daha yaşandı maalesef. Davulcu Eren'in gitar çalıp şarkı söyleme egosu, HAIR'in işini ne kadar ciddiye aldığı sorusuna süpheyle bakmama neden oldu. Hemde, Eren Perfect Strangers'da inanılmaz hatalar yapmışken.
HAIR'in durduğu yer bizler için çok kritik. Bazı insanların hayatımın şarkısı diye sıfatlandırdığı eserleri, hakkını vererek çalmak çok önemli bir nokta olmalı bence HAIR için.
Karar verip seçtiğiniz yol o kadar harika ki, inanılmaz güzellikler yaşamak ve yaşatmak potansiyeline sahip bir grubu, kendi özeleştirinizi sıklıkla yaparak insanların gözünde alçatmamaya çalışın.
Teknik konulara gelirsem, gitarlar konusunda arkadaşlara katılmıyorum, HAIR'in çaldığı şarkıların orjinalleri acaip kötü gitarlarla çalınmış zamanında. Önemli olan HAIR'in şarkıları ve o felsefeyi sahiplenmeleridir. Böyle olduğunda zaten 70 lerin atmosferi dinleyicisi ve müzisyeniyle kendiliğinden oluşacaktır.
HAIR'e başarılar diliyorum. HAIR Fanı olma potansiyeli taşıyan WORMZ gitaristi Alper...
Soru1: O fotoğrafçılar neydi ya?
Soru2: Dün sesler fazla açık değilmiydi? (sağır olduk)
Soru3: Kaç kişi gelmiş?
Not1: Bilkentteki konser için bir türlü haber verirseniz çok sevinirim.