Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Selamlar. 1-2 yıldır gitar çalıyorum kendimce bi noktaya geldiğimi düşünüyorum, elimde squier sonic ht (emg 81 taktığım) bir gitar var 21 perde ve klavyesi işcliği vs hiç rahat gelmiyor artık.
Öneri almak için istediğim özellikleri yazsam bildiğiniz denediğiniz modeller varsa önerebilceğiniz sevinirim
Neck thru
Sabit köprü
Pasif H-H manyetik dizilimine sahip olan.
Önrek olarak bu gitarı gösterebilirim. (Schecter Blackjack SLS C-1 SBK Pasif Elektro Gitar | doremusic)
Fiyat olarak ortalama 20-35 arası.
Teşekkür ederim iyi forumlar.

Forumda şöyle bir ilan var, tam nokta atışı. 🙂

Arkadaşlar selam, yaklaşık 1 yıldır elektro gitar çalıyorum, gitarımı değiştirmek istiyorum. Aklımda Cort G290 Fat II modeli var, bu model hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Bu gitar dışında da bu modele benzeyen tavsiye edeceğiniz gitarları değerlendirebilirim. Teşekkürler şimdiden.

Arkadaşlar selam, yaklaşık 1 yıldır elektro gitar çalıyorum, gitarımı değiştirmek istiyorum. Aklımda Cort G290 Fat II modeli var, bu model hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Bu gitar dışında da bu modele benzeyen tavsiye edeceğiniz gitarları değerlendirebilirim. Teşekkürler şimdiden.
Şöyle bir site var, burada gitarların detay özellikleri verilip karşılaştırılabiliyor:

Kısa özet olarak gördüğüm negatif noktalar 22 perde olması ve sapın ergonomik olmaması. Bu linkte playability diye aratıp bakabilirsin; sap şekli sebebiyle solo ve akor çalımı puanları düşük verilmiş. Ibanez ve Schecter (set thru) modelleri oldukça iyi ve rahat çalıma sahipler.

Cort gitarın iyi özellikleri ise manyetik tonu bence güzel, biraz pes tarafa giden kalıplı bir tonu var. Ağaç ve malzeme kalitesi iyi. Tek yönlü tremolosu var, böylece hem akordu kolay kaçmaz, hem de gerektiğinde kullanabileceğin tremolo opsiyonu olur. Akort etme ve tel değiştirme problemi olduğundan floyd rose (çift yönlü havada kalan bir tremolo) bir gitar, çalanların %90’ı için iyi olmuyor zaten.

Kısaca shredder tarzda bir gitar olmasa da olur diyorsan ve fiyatına göre kaliteli bir gitar olsun dersen fena gitar değil. Mavi rengi de güzel duruyor aslında ama şahsen Ibanez ve Schecter’cı biri olarak bakacağım bir gitar değil (kendi kişisel görüşüm).

Şöyle bir site var, burada gitarların detay özellikleri verilip karşılaştırılabiliyor:

Kısa özet olarak gördüğüm negatif noktalar 22 perde olması ve sapın ergonomik olmaması. Bu linkte playability diye aratıp bakabilirsin; sap şekli sebebiyle solo ve akor çalımı puanları düşük verilmiş. Ibanez ve Schecter (set thru) modelleri oldukça iyi ve rahat çalıma sahipler.

Cort gitarın iyi özellikleri ise manyetik tonu bence güzel, biraz pes tarafa giden kalıplı bir tonu var. Ağaç ve malzeme kalitesi iyi. Tek yönlü tremolosu var, böylece hem akordu kolay kaçmaz, hem de gerektiğinde kullanabileceğin tremolo opsiyonu olur. Akort etme ve tel değiştirme problemi olduğundan floyd rose (çift yönlü havada kalan bir tremolo) bir gitar, çalanların %90’ı için iyi olmuyor zaten.

Kısaca shredder tarzda bir gitar olmasa da olur diyorsan ve fiyatına göre kaliteli bir gitar olsun dersen fena gitar değil. Mavi rengi de güzel duruyor aslında ama şahsen Ibanez ve Schecter’cı biri olarak bakacağım bir gitar değil (kendi kişisel görüşüm).
Cevap için teşekkür ederim hocam, sizin 25 bin civarındaki tek yön tremololu veya sabit köprülü, Cort’a benzer (her yola gelebilen superstratımsı) bir gitar tavsiyeniz var mı? Varsa denemek ve bir şans vermek isterim, İzmir’de yaşıyorum, Cort’u deneyebileceğim herhangi bir mağazaya da rastlamadım, gitarla ilgili kafamdaki en büyük soru işareti bu zaten. Müzik mağazası olan bir abim sipariş üzerine getirtebiliyor Cort’u, alırsam o şekilde alacağım.

14 bin civarına Yamaha Pacifica 112 tavsiye ederim.

Ibanez GRG serilerinde tremololu modeller var.

Schecter C6 Pro ve Reaper da daha yüksek fiyat bantlarında tercih edilebilir. Bunlar FR’lu.

Manyetik tonu bence çok önemli değil. Aliexpressten lehim-havaya kiti alıp manyetik değiştirilebilir. Yani gitarı manyetiğe göre almak mantıksız bence, daha çok değiştirilemeyen özelliklerine göre alınmalı.

Blondie, Bon Jovi, Deep Purple, Europe vs. klasik rock tonlarını alabilmek için HSS strat mı yoksa SSS veya HSH mi daha uygun olur?
Richie sambora hss strat kullandı fakat bon jovinin altın yıllarında hhh jb setli kramer kullanıyordu.Ritchie blackmore sss strat kullanıyor fakat quarter pound manyetikler bazı humbuckerlardan daha tok ses veriyor.Hss strat alıp köprüye tb4 veya tb5 takmak en mantıklı seçenek olur.

Herkese esenlikler dilerim.Uzun süredir arayıştayım ancak hala makul bir enstrüman bulamadım.Dolar bazlı olarak düşünüldüğünde bile enstrüman fiyatları 3,4 yıl öncesine göre epey pahalı geliyor.1000-1500 dolar aralığında 6 telli oynar köprülü bir süperstrat arıyorum.Düşük radius'u olan,hafif bombeli sapları seviyorum ama rg serilerinde düz saplara da alışkınım.Önerebileceğiniz,deneyimlediğiniz enstrümanlardan bahsederseniz müteşekkir olurum.

Herkese esenlikler dilerim.Uzun süredir arayıştayım ancak hala makul bir enstrüman bulamadım.Dolar bazlı olarak düşünüldüğünde bile enstrüman fiyatları 3,4 yıl öncesine göre epey pahalı geliyor.1000-1500 dolar aralığında 6 telli oynar köprülü bir süperstrat arıyorum.Düşük radius'u olan,hafif bombeli sapları seviyorum ama rg serilerinde düz saplara da alışkınım.Önerebileceğiniz,deneyimlediğiniz enstrümanlardan bahsederseniz müteşekkir olurum.
Yamaha PAC 112 serisi veya üstü (tek taraflı tremolo)

Schecter Reaper (FR 1500)

Ibanez RG550 (Edge çift taraflı sağlam tremolo)

Yamaha PAC 112 serisi veya üstü (tek taraflı tremolo)

Schecter Reaper (FR 1500)

Ibanez RG550 (Edge çift taraflı sağlam tremolo)
Önerileriniz için teşekkür ederim ancak birbirlerinden segment olarak da epey farklı gitarlardan bahsetmişsiniz.Rg 550 benim belirttiğim kulvara yakın olsa da temizini bulmanın zorlaşması,normal fiyatlarda olmaması(3,4 sene önce 2500,3000 liraya satılan gitarların 30,40 bin liralara dayanması)gibi durumların yanı sıra oldukça eski tip denebilecek,tel takarken ekseriyetle küplerinin düşüp kaybolduğu köprü sisteminden ve v7,v8 adlı pek iyi olmayan stok manyetikleriyle şu an için kendisini pek mantıklı bulamıyorum.Pacifica ise üst modellerinde oldukça kaliteli iken(812 numarayla başlayan bir modelini bizzat inceledim.)112 gibi alt serilerde klavyeleri gerçekten konforsuz ve fret işçiliği de pek iyi değildi.(Ne kadar ekmek o kadar köfte tabii)Reaper serisini bizzat denemedim.Ancak Endonezya Schecter modelleri kalite,güvence konusunda biraz soru işareti oluşturuyor.Özellikle de piyasada daha uyguna Kore üretim modeller bulunurken.

Önerileriniz için teşekkür ederim ancak birbirlerinden segment olarak da epey farklı gitarlardan bahsetmişsiniz.Rg 550 benim belirttiğim kulvara yakın olsa da temizini bulmanın zorlaşması,normal fiyatlarda olmaması(3,4 sene önce 2500,3000 liraya satılan gitarların 30,40 bin liralara dayanması)gibi durumların yanı sıra oldukça eski tip denebilecek,tel takarken ekseriyetle küplerinin düşüp kaybolduğu köprü sisteminden ve v7,v8 adlı pek iyi olmayan stok manyetikleriyle şu an için kendisini pek mantıklı bulamıyorum.Pacifica ise üst modellerinde oldukça kaliteli iken(812 numarayla başlayan bir modelini bizzat inceledim.)112 gibi alt serilerde klavyeleri gerçekten konforsuz ve fret işçiliği de pek iyi değildi.(Ne kadar ekmek o kadar köfte tabii)Reaper serisini bizzat denemedim.Ancak Endonezya Schecter modelleri kalite,güvence konusunda biraz soru işareti oluşturuyor.Özellikle de piyasada daha uyguna Kore üretim modeller bulunurken.

Deneme şansınız varsa şuna bir bakın derim. Endonezya schecter'lerle kıyas bile yapmam. Tek sıkıntısı Fujigen'lerin ülkedeki ikinci el piyasası. Elden çıkarması zor olabiliyor.

Deneme şansınız varsa şuna bir bakın derim. Endonezya schecter'lerle kıyas bile yapmam. Tek sıkıntısı Fujigen'lerin ülkedeki ikinci el piyasası. Elden çıkarması zor olabiliyor.
Kağıt üzerinde çok mantıklı duran gitarlar ancak gidip denemek lazım.@barrios odyssey modellerinin işçiliği hakkında biraz olumsuz konuşunca deneyip,incelemeden almamak gerektiğine kanaat getirdim.

Benim gitarı satayım size 🙂

Teklifiniz için teşekkür ederim,güzel bir köprüyle de gitarınızın çıtasını yükseltmişsiniz ama ben biraz daha üst model bir süperstrat arayışındayım.Spesifik olarak hareketli köprüsü olan mh1000,h3-1000 aslında benim aradığım modele uyuyor denebilir. @solitude71 forumda satıyordu ama sabit köprü olmasa peşine düşerdim.

Sahibinden'de o fiyatlara listelenmiş 2 tane PRS s2 var, tremololu. Floydlu değil, ama iyi bir luthier onu ayarlarsa (üst eşit tarafını özellikle) çok da güzel akor tutar. Satanları tanımam etmem, fiyatları güzel... Ben olsam onlara bakardım.

B
22 perde olan bir s2'nin sahibiyle konuşmuştum Barlo Hocam.Emg takmış olması dışında gitarın bir sorunu yok gibi gözüküyor.Ancak hiç Prs kullanmadığımdan ne kadar versatil olacağını kestiremiyorum.Bu işin sonunda da kürkçü dükkanı hesabı dönüp dolaşıp rg550'ye döneceğim gibi duruyor.Sanırım güncel olarak iyi alternatifler olsa da hala shred deyince sol elim rg sapı arıyor.

. @solitude71 forumda satıyordu ama sabit köprü olmasa peşine düşerdim.

22 perde olan bir s2'nin sahibiyle konuşmuştum Barlo Hocam.Emg takmış olması dışında gitarın bir sorunu yok gibi gözüküyor.Ancak hiç Prs kullanmadığımdan ne kadar versatil olacağını kestiremiyorum.Bu işin sonunda da kürkçü dükkanı hesabı dönüp dolaşıp rg550'ye döneceğim gibi duruyor.Sanırım güncel olarak iyi alternatifler olsa da hala shred deyince sol elim rg sapı arıyor.
S2'ler güzel gitarlardır. Emg takılmış olması gitarın çok yönlülüğünü azaltmıştır. Ayrıca benim bir gibi rg sapı insanıysan Prs'ler sana pek uymaz.

Zevkler renkler tabi... Bana kısa scale olması açıkçası çok daha önemli, öncelikli geliyor... EMG'ler eyvallah benim de çok sevdiğim manyetikler değil ama dijital modelleme dünyasında minimum dip gürültü vs. gibi konularda Lukather üstad kullanıyorsa, ona yetiyorsa, ben kendime sana da yetsin be adam derim... Ayrı mevzu.

🙂

Umarım düzgün bir gitar bulursunuz.

B

Sizin ilanınızdaki gitar sabit köprü olmasa ilk tercihim olurdu.Biraz ihtiyaç,biraz da alışkanlıktan ötürü Floyd rose ya da tremololu bir köprü arıyorum.Yine de iyi alternatifler bulamazsam,kendi şartlarımdan feragat edip mantıklı olan bir seçimden yana gitmek gerekebilir.

Geri