Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Zevkler renkler tabi... Bana kısa scale olması açıkçası çok daha önemli, öncelikli geliyor... EMG'ler eyvallah benim de çok sevdiğim manyetikler değil ama dijital modelleme dünyasında minimum dip gürültü vs. gibi konularda Lukather üstad kullanıyorsa, ona yetiyorsa, ben kendime sana da yetsin be adam derim... Ayrı mevzu.

🙂

Umarım düzgün bir gitar bulursunuz.

B
Teşekkür ederim.Ben işin manyetiğinde de değilim Hocam.Sizin kadar bu konuda tecrübem olmadığından bilemiyorum ama illa ki deneme yanılma metoduyla,gerçekçi beklentilerle her gitara uygun bir kombinasyon çıkacağını düşünüyorum.Bu kısımda fazla mühim değil bence.Çoğumuzun enstrümanlarında materyaller gerçekçi olursak bizi kısıtlamayacak,hatta sınırlarına gelemeyeceğimiz kadar iyi sayılırlar.Asıl üzücü olan durumu ise ben kendime gitar bakarken farkettim.Birkaç yıl öncesine oranla bile kaliteli ekipman,enstrüman sirkülasyonu epey azalmış,hatta bitmiş durumda denebilir.Her zaman kaliteli,üst düzey ürüne erişmek daha zordu ancak şimdi pek mümkün değil.İyi enstrüman alanlar haklı olarak yerine daha iyi alternatif koyamadığından satmak,değiştirmek istemiyor.Satan kişiler ise artık çoğunlukla elindeki eşyayı enstrüman olmaktan çıkarıp yatırım aracı gözüyle baktığından alışılagelmiş ikinci el enstrüman fiyatlandırmasını göremiyorum.Patek Phillippe saatlerin son yıllarda değerinin uçuk bir şekilde artması gibi değerlendiriyorum artık.Üretim maliyetleri eskiye oranla çok daha düşük olduğu gibi reklam,arge çalışmaları daha kolaylaşmış olduğu halde fiyatlar hem üreticiden hem de satıcı profilinin değişmesi sürekli garipleşiyor.Konuyu biraz saptırdığım için kusura bakmayın Barlo Hocam.Tavsiyeniz için tekrardan teşekkür ederim.

S2'ler güzel gitarlardır. Emg takılmış olması gitarın çok yönlülüğünü azaltmıştır. Ayrıca benim bir gibi rg sapı insanıysan Prs'ler sana pek uymaz.
Belli bir sapın,türün insanı değilim aslında.Bu biraz konfor alanından,alışkanlıklardan geliyor sanırım.Düz klavyelerde bend,vibrato ağırlıklı parçalarda çalışırken düşük radius oranlı,etli bir sap ararken komple solo olan parçalarda,hızlı çalımlarda düz klavye ciddi bir konfor sağlıyor.Bence bunun net bir tercihi her zaman olamaz.Zamanla seçmek,denemek belki de alışkanlıkları değiştirmek gerekiyor.

Belli bir sapın,türün insanı değilim aslında.Bu biraz konfor alanından,alışkanlıklardan geliyor sanırım.Düz klavyelerde bend,vibrato ağırlıklı parçalarda çalışırken düşük radius oranlı,etli bir sap ararken komple solo olan parçalarda,hızlı çalımlarda düz klavye ciddi bir konfor sağlıyor.Bence bunun net bir tercihi her zaman olamaz.Zamanla seçmek,denemek belki de alışkanlıkları değiştirmek gerekiyor.
Kesinlikle öyle. Ama alışkanlıklar da kolay kolay değişmiyor. Ben değistiremedim en azından. En mantıklısı compound radiuslu bir gitar almak ama o da çok az markada ve modelde mevcut.

Kesinlikle öyle. Ama alışkanlıklar da kolay kolay değişmiyor. Ben değistiremedim en azından. En mantıklısı compound radiuslu bir gitar almak ama o da çok az markada ve modelde mevcut.
Hiç compound radius denemedim.Var olan seri üretim bir model de görmedim açıkçası.Bu tipte olan yaklaşımları faydalı bulsam da pratikte ne kadar rahat,işlevsel olacağı konusunda her zaman şüpheyle yaklaşıyorum.Ancak seri üretimin ileri zamanlarda daha da gelişmesiyle belki el ergonomisine göre aynı model ürünlerin farklı seçenekleri çıkabilir.

Sizin ilanınızdaki gitar sabit köprü olmasa ilk tercihim olurdu.Biraz ihtiyaç,biraz da alışkanlıktan ötürü Floyd rose ya da tremololu bir köprü arıyorum.Yine de iyi alternatifler bulamazsam,kendi şartlarımdan feragat edip mantıklı olan bir seçimden yana gitmek gerekebilir.

Hocam hep hareketli koprulu gitarlar kullandim. En dandik hareketli kopruyu de kullandim, en iyisini de kullandim ve kullanmaya devam ediyorum. Inanirmisin floydrose kolunu 3 defa takip da kullanmamisimdir. Yani kullanacak yer de bulamiyorum. Motorsiklet sesi falan yapmak icin anca ise yariyor 🙂

Mesela para biriktiriyorum simdi sabit koprulu gitar almak icin. Akort kolayligi, tel degisim kolayligi, daha az ariza ihtimali, kopru vida yerlerinin zamanla nakavt olacagi, gitar ayarlarinin kolay kolay bozulmamasi, istedigim anda ust teli droplayip bir anda eglencesine rammstein calmak, bunlar floydrose'dan daha onemli bence. Muthis komfor bunlar. Suanki aklim olsa almam yani hareketli koprulu bir gitar. Tel numarasini degistirmek istesen yok arkadaki vidalarla oyna, kopru duz mu oldu yamuk mu oldu. Tel yuksekligi fazla mi geldi. Az indiriyim desen bizladi bok oldu derken gitari camdam atasi geliyor insanin.

Ha sanane kardesim ben boyle istiyorum diyebilirsin ama kac kere kullanacaksin, kac defa kullanacaksin, muziginde olmazsa olmaz mi, steve vai gibi at sesi mi cikaracaksin bunlari bir tart bence. Les Paul kac bin dolarlik alet sabit koprulu yani. Blues yapip bentten bende kosuyor adamlar bu aletle. Hicbiri de dur kolla viyuv viyuv yapayim demiyor.

Bir defa yuzunu bile gormedim, sesli konusmuslugum dahi yok. Ama @solitude71'un ilanindaki gitar cillop gibi bence.

Hocam hep hareketli koprulu gitarlar kullandim. En dandik hareketli kopruyu de kullandim, en iyisini de kullandim ve kullanmaya devam ediyorum. Inanirmisin floydrose kolunu 3 defa takip da kullanmamisimdir. Yani kullanacak yer de bulamiyorum. Motorsiklet sesi falan yapmak icin anca ise yariyor 🙂

Mesela para biriktiriyorum simdi sabit koprulu gitar almak icin. Akort kolayligi, tel degisim kolayligi, daha az ariza ihtimali, kopru vida yerlerinin zamanla nakavt olacagi, gitar ayarlarinin kolay kolay bozulmamasi, istedigim anda ust teli droplayip bir anda eglencesine rammstein calmak, bunlar floydrose'dan daha onemli bence. Muthis komfor bunlar. Suanki aklim olsa almam yani hareketli koprulu bir gitar. Tel numarasini degistirmek istesen yok arkadaki vidalarla oyna, kopru duz mu oldu yamuk mu oldu. Tel yuksekligi fazla mi geldi. Az indiriyim desen bizladi bok oldu derken gitari camdam atasi geliyor insanin.

Ha sanane kardesim ben boyle istiyorum diyebilirsin ama kac kere kullanacaksin, kac defa kullanacaksin, muziginde olmazsa olmaz mi, steve vai gibi at sesi mi cikaracaksin bunlari bir tart bence. Les Paul kac bin dolarlik alet sabit koprulu yani. Blues yapip bentten bende kosuyor adamlar bu aletle. Hicbiri de dur kolla viyuv viyuv yapayim demiyor.

Bir defa yuzunu bile gormedim, sesli konusmuslugum dahi yok. Ama @solitude71'un ilanindaki gitar cillop gibi bence.
Genel anlamda haklısınız ancak benim fr,tremolo köprülü gitar isteme amacım biraz ergonomiden,alışkanlıktan geliyor.Gitarı elime aldığımda vakit sorunum yoksa saatlerce çaldığım oluyor.Normal çalımlarda hiçbir gitarda sıkıntı çekmesem de özellikle uzun süre çaldığımda les paul tipi gitarlarda olan sabit köprülerde bir türlü rahat edemedim.Belki de daha fazla sabit köprülü gitar kullansam alışırım ama zevk için çalınan enstrümanda konfor alanından çıkmak gerçekten zor olabiliyor.

Genel anlamda haklısınız ancak benim fr,tremolo köprülü gitar isteme amacım biraz ergonomiden,alışkanlıktan geliyor.Gitarı elime aldığımda vakit sorunum yoksa saatlerce çaldığım oluyor.Normal çalımlarda hiçbir gitarda sıkıntı çekmesem de özellikle uzun süre çaldığımda les paul tipi gitarlarda olan sabit köprülerde bir türlü rahat edemedim.Belki de daha fazla sabit köprülü gitar kullansam alışırım ama zevk için çalınan enstrümanda konfor alanından çıkmak gerçekten zor olabiliyor.
Hipshot türü sabit köprülere bakabilirsin, gayet konforludur. Hatta klasik lespaul, strat vb vintage gitar seven biri olarak bu tarz köprülü gitarlar epey aklımı çeliyor. Basit ve amaca yönelik. Hatırladığım kadarıyla da compound radius klavye olması lazım. Schecter ve Ibanezlerde de bu tarz sabit köprülü aletler var.
2835253768_gtr_frt_001_rr.webp

Son düzenleme:
Hipshot türü sabit köprülere bakabilirsin, gayet konforludur. Hatta klasik lespaul, strat vb vintage gitar seven biri olarak bu tarz köprülü gitarlar epey aklımı çeliyor. Basit ve amaca yönelik. Hatırladığım kadarıyla da compound radius klavye olması lazım. Schecter ve Ibanezlerde de bu tarz sabit köprülü aletler var.167897 eklentisini görüntüle
Hipshot bridge denemedim ancak hipshot bridge olan bir 7 telli almaya niyetlenmiştim.Bir türlü kısmet olmadı maalesef.Bu arada Meksika üretimi Charvel modelleri gerçekten cezbedici gözüküyor.Ancak işçiliği ve fiyatı beni biraz düşündürüyor.Sıfırı mağazada epey pahalıya satılıyor,ikinci elleri ise çok garip fiyatlandırmalara sahip oluyor.Düzgün,eski bir japon Charvel,Kramer bulabilsem tam aklımdaki shred gitarını karşılayacak bir alternatif olabilir bence.Tabii bu gitarları da insanlar biraz koleksiyon için aldığından normal fiyatlara pek bulmak mümkün olmuyor.

1000 - 1500 USD az para değil.

Madem bu muhabbet dönüyor (yardımcı olması için) bir amerikan strat (highway 1 mı artık isimleri komple değişti, ultra, hiper falan neyse fiyatı düzgün olan bir tanesinden bahsediyorum) alıp, 80'lerde abilerimizin yaptığı gibi köprüyü DiMarzio Super D ile falan değiştirme durumu da var. Veya single sized HBlar, işte Lil'59 yok DiMarzioları falan...

Özlem'e arada geliyor o fiyatlarda güzel stratlar. Köprü sabitlemek de kolay, yüzer tutmak da... Tabi adam gibi bir ustanın özellikle üst eşiğe bakması lazım hani yüzer duracaksa (tel oraya sıkışıp akor kaçırır genelde, orası düzgün olursa işte kurşun kalemle ara ara çizince, akor tutuşu sağlam olur)... Graph Tech Black Tusq. gayet iyi bu konuda...

İkinci el derim...

B

1000 - 1500 USD az para değil.

Madem bu muhabbet dönüyor (yardımcı olması için) bir amerikan strat (highway 1 mı artık isimleri komple değişti, ultra, hiper falan neyse fiyatı düzgün olan bir tanesinden bahsediyorum) alıp, 80'lerde abilerimizin yaptığı gibi köprüyü DiMarzio Super D ile falan değiştirme durumu da var. Veya single sized HBlar, işte Lil'59 yok DiMarzioları falan...

Özlem'e arada geliyor o fiyatlarda güzel stratlar. Köprü sabitlemek de kolay, yüzer tutmak da... Tabi adam gibi bir ustanın özellikle üst eşiğe bakması lazım hani yüzer duracaksa (tel oraya sıkışıp akor kaçırır genelde, orası düzgün olursa işte kurşun kalemle ara ara çizince, akor tutuşu sağlam olur)... Graph Tech Black Tusq. gayet iyi bu konuda...

İkinci el derim...

B
Yolun sonu gerçekten alternatif aramaya doğru gidiyor Barlo Hocam.İstediğim çok da egzotik bir durum olmasa da şartlar gereği farklı alternatiflere bakmak gerekiyor.Tekrardan yardımcı olduğunuz için sağ olun.

Arkadaşlar selam, yaklaşık 1 yıldır elektro gitar çalıyorum, gitarımı değiştirmek istiyorum. Aklımda Cort G290 Fat II modeli var, bu model hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Bu gitar dışında da bu modele benzeyen tavsiye edeceğiniz gitarları değerlendirebilirim. Teşekkürler şimdiden.
Selam arkadaşlar, güncellemek istedim. Squier Classic Vibe 50 strat aldım, oldukça da memnun olduğumu söylemeliyim. Bir ev kullanıcısı için yeterli olduğunu düşünüyorum. Modelle ilgili sorusu olan varsa da cevaplayabilirim.

dostlar uzun uzun mesajlar atılmış elimden geldiğince okumaya çalıştım. 5-6 senedir klasik gitar çalıyorum, artık bi elektro almak istiyorum. Daha çok Kurban, Linkin Park gibi rock gruplarını dinlemeyi seviyorum ve onları çalmak istiyorum. Solağım ve alabileceğim en ucuz fiyat performans gitarını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

Hakan Abi benim kuşağım Gallagher gibi efsaneleri fazla bilmez.Ne yazık ki yeni nesilde iyi gitarist deyince henson,jtc gitaristleri falan biliniyor.Al di Meola,Steve Morse,Andy Timmons,Gary Moore ne yazık ki fazla bilinmiyor.Farklı unsura kapalı olma durumu gerçekten çok fazla yaşanıyor.Bizler bile konfor alanından çıkıp kaliteli ve dinlediğimizden farklı müzikal işlere bakıyor muyuz ki?Neyse floyd rose'a dönelim,bir tanesi kesmedi abi kısmetse bir tane daha oynar köprülü almayı planlıyorum.Tek sıkıntı bana göre fr köprülerde entonasyon ayarı yapmaktan geçiyor.Bilen varsa pratik yolunu paylaşması çok makbule geçer.

Hakan Abi benim kuşağım Gallagher gibi efsaneleri fazla bilmez.Ne yazık ki yeni nesilde iyi gitarist deyince henson,jtc gitaristleri falan biliniyor.Al di Meola,Steve Morse,Andy Timmons,Gary Moore ne yazık ki fazla bilinmiyor.Farklı unsura kapalı olma durumu gerçekten çok fazla yaşanıyor.Bizler bile konfor alanından çıkıp kaliteli ve dinlediğimizden farklı müzikal işlere bakıyor muyuz ki?Neyse floyd rose'a dönelim,bir tanesi kesmedi abi kısmetse bir tane daha oynar köprülü almayı planlıyorum.Tek sıkıntı bana göre fr köprülerde entonasyon ayarı yapmaktan geçiyor.Bilen varsa pratik yolunu paylaşması çok makbule geçer.

Floydrose köprüde entonasyon ayarını rahat yapabilmek icin saddle sabitleyici aparatlar var. Bir çok seçenek var. Ben bir tanesini aşağıya koydum.

Floydrose köprüde entonasyon ayarını rahat yapabilmek icin saddle sabitleyici aparatlar var. Bir çok seçenek var. Ben bir tanesini aşağıya koydum.

Bu aparatı biliyorum Hocam.Saddle'ın geri kaçmasını engelleyen güzel bir alet hakikaten. Hatta bir ara Amazon'dan alacaktım ama 30 euro civarında ufak bir aparatı vergisi,kargosu derken hiç getirtmekle uğraşmak istemedim.Sorduğum aparat olmadan pratik bir yöntem olup olmadığıyla ilgiliydi.Zaten bir kere düzgün ayarladığında akort düzeni,tel kalınlığı değişmedikçe entonasyon çok sapıtmıyor,kendimce de biraz sinir harbiyle ayarlıyorum.

Geri